Mi a véleményetek az ilyen szülőkről?
Manapság olyan neveteket találnak ki (főleg az anyák), hogy Rikárdó, Radiátor, Csenge, Eperke stb.. Ezeket hallva komoly kétségek merülnek fel az embernek a szülők értelmi képességei felől, de talán még rosszabb, hogy nem gondolnak ilyenkor arra, hogy az a gyerek majd felnő és mi lesz.
Hogy néz ki már egy igazgató Eperke névvel? Közröhej tárgya lesz már az iskolában is, nem beszélve a munkahelyéről...
Simán elképzelhető,hogy mire Eperke felnől és igazgató lesz már iszonyat sok Eperke lesz...
Nézd azt,hogy a mai divatnevekről anno ugyan ez lehetett a vélemény.
Amúgy a Csenge egy régi magyar személynévből származik... Ha azt nézed (Wikipédia),hogy a 90 éves elején ritka volt majd a 2000-es évekbe már a 18-21.ik leggyakoribb.
A Radiátor talán az egyik legidiótább azokból amit írtál,de lehet 15 év múlva már az első 20 leggyakoribb között fog szerepelni.
Rikárdó: Ezt az a réteg adja, amelyikből viszonylag kevés igazgató kerül ki, így az általad felvázolt probléma őket kevésbé érinti.
Radiátor: Ilyen nevet nem lehet adni, nincs rajta az MTA által engedélyezett nevek listáján.
Csenge: 2015-ben a 12. leggyakrabban adott lánynév volt, kétlem, hogy egy ilyen gyakori névvel bárki "közröhej tárgya lenne".
Eperke: Ebben az egyben talán igazad is van, de kívánom, hogy ez legyen életed legfőbb problémája.
Ilyen szülők nincsenek egy kalap alatt, mivel pl. a Radiátor NEM anyakönyvezhető név, így senki nem adott ilyen nevet, a Rikárdót inkább a kisebbség adja és szíve joga hozzá, a Csnge ősi magyar név, semmi köze a "manapság"-hoz, az Eperke meg egy sima becéző forma, ami más neveknél is megvan külön anyakönyvezhető névként, pl. Kati, Orsika és hasonlók.
Rólad viszont az a véleményem, hogy mások dolgával foglalkozol a sajátod helyett, miközben fogalmad sincs a témáról.
a Csenge valóban rossz példa volt,mert bár nekem sem tetszik,ettől függetlenül ez ma már átlagos névnek számít.
Én értem a kérdésedet hogy mire irányul,és sok szülő megfelejtkezik róla hogy a gyereke egyszer felnő..
pl van olyan ismerősöm akit Fényes Napsugárnak hivnak,vagy Cserepes Virágnak,Vad Málnának.
ez is az a kategória,amit egyszerűen nem értek!! miért szúr ki egy szülő ennyire a saját gyerekével?
Utolsónak köszönöm, valóban erre gondoltam, hogy furcsa, nehezen érthető ez a fajta névadási gyakorlat. Ment is a zöld kéz neked.
Az Eperke név pedig valóban szomorú, egyrészt becézni sem lehet (Epi?), másrészt nevetséges, ha már nem gyerekről van szó.
Ezek nem "manapság" vannak, Rikárdó szerintem már gyerekkoromban volt, Eperkét is legalább 10 éve lehet adni, szerintem a CSenge is minimum 20 éves név. A RAdiátorban nem vagyok biztos, de szerintem nem adható (megnéztem, tényleg nem).
Azért adnak ilyen neveket, mert feltűnési viszketegségben szenvednek, a saját sivár életüket azzal próbálják feldobni, hogy egy olyan nevet adnak a gyereküknek, amire minimum egy ember visszakérdez naponta, így saját magukat is érdekesebb embernek érzik.
Egy pontig nincs baj azzal, ha az ember különlegesebb, szokatlanabb nevet akar adni a gyerekének, mert mindig van rengeteg olyan, teljesen vállalható név, ami éppen nem divatos.
Most te az Eperke név miatt odabiggyesztettél még 3 nevet csak úgy random..
Egyébként a szülők (és úgy általában az emberek) számos már esetben is képesek megkérdőjelezni a vélt értelmi képességi szintet. Csepp a tengerben a problémád.
Igaz, a Radiátort valóban nem lehet szerencsére, de volt olyan szülő, aki akarta. Tehát már gondolkodtak rajta. :o(
A feltűnési viszketegség magyarázat lehet, csak a gyerekeket sajnálom, rossz lesz ilyen nevekkel felnőniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!