Mit tehetek ismeretlenül, ha látom hogy rosszul bánik a szülő a csecsemővel?
Mit tehetek ha tudomásom van arról ha egy 17 éves anyuka gyermekét nem megfelelően kezeli?
Egy 2 hónapos kis babáról van szó, akit az anyja elhanyagol. Nincs közöm a családhoz, szomszédok vagyunk. Egyedül neveli a lány a gyermekét és úgy gondolom ez nem mehet így tovább. A gyermek a jéghideg házban egy szál badiba feküdt az ágyon és a kis végtagjai szedresek voltak, a nózia kéken. Ha ez még nem lenne elég a baba olyan éhes volt hogy az öklét rágcsálta és mikor az "anyukának" el lett mondva hogy etesse meg akkor odaadott a babának egy fél üveg kihűlt tápszert (amit ugye nem adunk a gyereknek csak frissen). Az után is éhes volt a gyerek és nagy nehezen rávette magát a drága hölgyemény hogy a konyhába kimenjen meg egy üveg tejet csinálni, ám úgy döntött hogy dohányozgat és újságot olvas feladata helyett. Ezeket a dolgokat egy látogatás során tapasztaltam. Amikor haza indultam akkor a babát az ágyon hagyva lettem ki kísérve.
Kérdem én tehetek e valamit így ismeretlenül egy védtelen csecsemőért?
Szomorú ilyen dolgokat olvasni. Az ilyen minek vállalt 17 évesen gyereket?
Egyébként jelentsd a Családvédelmiseknek.
Persze, jelentheted a gyámhivatalnál, a gyermekjóléti szolgálatnál vagy az önkormányzatnál is eligazítanak.
Én nem hagynám, ha történik valami a babával, nem tudnék magamnak megbocsájtani, hogy a tőlem telhetőt nem tettem meg.
Szerintem sajnos semmit. Szólhatsz a gyámügynek (nem tudom, most mi a hivatalos nevük), de látjuk a híradókból, hogy ők se csinálnak semmit.
Egyébként egy 2 hónapos gyereknél normális, hogy rágja az öklét, nem biztos, hogy éhes. Ha éhes, inkább ordít. És semmi esetre sem ihat tejet.
9-es, akkor csak hogy tudd: Egy gyereknek a saját szülője semmilyen esetben sem a GYÁMJA. A gyám az, akit a szülő helyett jelölnek ki a gyerek gondozására.
A másik: ha a kiskorú anya férjhez megy, az nem a szülei, hanem a gyámhatóság engedélyével történik.
A harmadik: ha egy kiskorú házasságot köt, onnantól kezdve nagykorúnak számít, tehát megint csak nem lesz a gyerekének GYÁMJA, hanem ő maga, és persze az apa lesznek a gyerek GONDVISELŐI, törvényes képviselői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!