Ezt értem, de elég sok magyar él szláv, sváb vagy egyéb származású vezetéknévvel, amik eleve nem hangzanak magyarnak, minta Kovács, Takács, Szabó, Kanizsai, stb.
Illetve mi van akkor, ha a most még baba/kisgyerek felnőve már külföldön képzeli el az életét?
2017. márc. 16. 09:18
12/19 anonim válasza:
Első hallásra nekem tetszett de olyan sokat hallom ezt a nevet, hogy elveszítette a varázsát nálam, rengeteg van belőle.
2017. márc. 16. 10:28
13/19 anonim válasza:
Ha lányunk lesz, ő Zoé lesz :)
2017. márc. 16. 11:47
14/19 anonim válasza:
Hat csak azert nem neveznem Zoenak vagy hasonlo mert hatha kulfoldon akar melozni majd.:)
2017. márc. 16. 11:55
15/19 anonim válasza:
Utolso, ez divat, mostansag minden szulo maris kulfoldi exportcikkent tekint a gyerekere. Nem vicc, minden neves kerdesnel felmerul tobbeknel is hogy a gyerek majd kulfoldre telepul dolgozni.
Oke most valoban kimegy csomo huszoneves Londonba meg Ausztriaba mosogatni, pultozni, de egyszer ez a hullam is lanyhul. A mi gyerekeink lehet hogy inkabb tanulni akarnak majd es itthon ervenyesulni egy jo szakmaban, mintsem kimenni 12 oras muszakos konyhalanynak, mert kint meg a kerites is kolbaszbol van.
2017. márc. 16. 12:00
16/19 anonim válasza:
Hat utolso egyetertek.. de enis eltem kulfoldon es nem adtak direkt olyan nevet. Megis tudtan ervenyesulni. Kitudjak mondani h Lilla( a 2.nevem Julianna azt nemtudtak annyira) . Meg a hugom Vivien aztis... sztem pl siman lehet adni egy egyszeru nevet amit kimondanak kulfoldon siman.
Evelin, Laura stb..
2017. márc. 16. 13:51
17/19 anonim válasza:
Tetszik, de csak úgy, hogy ha könyvet írnék, karakternek adnám. Valahogy magyar vezetéknévvel nekem nem az igazi, bár biztos van olyan, amivel jól hangzik. A miénkkel pl. nem, az biztos.
2017. márc. 16. 14:38
18/19 anonim válasza:
6 éves koromban találkoztam először ezzel a névvel (most 26 vagyok). A könyv főszereplőjét hívták így, amit épp akkor olvastam. Beleszerettem a névbe. Akkor és ott elhatároztam, hogy ha lányom lesz, Zoénak fogják hívni. Ez az elhatározásom 20 éven át kitartott, így nem fogom csak azért megváltoztatni, mert majd mindenki azt hiszi, csak a felkapottsága miatt választottam. Nekem fontos ez a név, számomra jelent valamit és azt hiszem, ez a fontos, nem az, hogy mások mit gondolnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!