Tetszik a Zoé név? Miért igen/nem?
Ha a babam kislany, o nagy valoszinuseggel Zoe lesz.
De teny, hogy az egyik leggyakrabban adott keresztnev mostansag, bar engem ez sosem erdekelt. En ugy vagyok vele, nem a gyerekem lesz kulonleges egy ritka nevtol, hanem a nev lesz kulonleges a gyerekemtol.
Masik alapszabalyom: en es ferjem valasztjuk a nevet, minimalisan sem erdekel 10-12 netezo vadidegennek tetszik-e ;) Javaslom ugyanezt, hiszen a valaszolokrol semmit nem tudsz, miert fontosabb az o izlesuk mint a tied?
Nekem nagyon tetszik, a lányomat így hívják.
Okok, ami miatt ez lett a neve:
Tetszik a hangzása
Rövid
Nem becézhető
Könnyű kiejteni és leírni
Nem csúfolható
Nemzetközi név
Tetszik a jelentése
Tetszik a görög eredete
Szerintem rendkívül elegáns név
Nőies az ére végződés miatt, nem zárja le csúnyán a szót, mint egy a végződés
Tetszik, hogy határozottá és keménnyé teszi a Z betű az elején, nem szeretem a lillák lágyságát.
Csak szimpatikus Zoé nevű karakterekkel és emberekkel találkoztam eddig filmekben és élőben.
Volt még pár név, ami tetszett, de mikor megláttam, olyan Zoés volt. Ez volt a fő érv mellette.
Ha valaha lesz még egy lányom, szerintem Ajna lesz, már ha passzol majd rá.
Egyébként nem semmi, hogy sikerült eltalálni a gyerek jellemét a nevével.
Nem tudom mennyire igaz az, hogy a gyerek tölti fel tartalommal a nevet.. én egy szimpatikus Szandrát sem ismerek például..
Én inkább abban hiszek, hogy a név hangzása asszociáció/kiejtés alapján hatással van a gyerek személyiségére, persze minden mással együtt.
Na meg az is fontos, ahogy a neve alapján hozzáállnak mások. Lehet ezt tagadni, de mindenkinek beugrik valami az adott névről, és akármennyire próbáljuk elnyomni, akkor is hatással van arra, hogy bánunk az adott emberrel.
Ebből a szempontból jók a tucatnevek, semlegesek. Nyilván nem most, de majd az ő generációjuknak az lesz. Mint ahogy mi sem csodálkozunk egy Andráson, a nagyszüleinkből meg egy István nem vált ki semmi reakciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!