Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 17 évesen terhes vagyok de...

17 évesen terhes vagyok de lelki beteg vagyok és nem lenne semmi segítségem, mi lesz velem?

Figyelt kérdés

A családommal borzasztó a kapcsolatom zavarnak el innen pedig még csak 17 éves vagyok és egy gyerekkel még jobban zavarnanak.

Itt nem maradhatnának.

A másik hogy lelkileg beteg vagyok régen jártam orvosokhoz depressziós vagyok gyerek korom óta, nincs senkim nem tudok hova menni innen.

Az apuka, idősebb. Egy darabig velünk lenne de tőle kéne fuggnom nem tudom milyen életünk lenne.

Pánikbeteg vagyok már most bepánikolok ha a szülésre gondolok, nem lesz senki velem egyedül leszek mint a kisujam.

Barátaim sincsenek semmi.

Ha jól tudom családi pótlékot kapnak és gyest , nem tudom az mennyi de ha egyedül maradok vele milesz velünk?

Adjatok tanácsot

2017. márc. 10. 19:53
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
72%

Miért, ha mondjuk a baba 2 hónapos korában nem lesz több teje, mit adjon neki helyette?! Vajas kenyeret?

Az eszem megáll...

2017. márc. 11. 10:05
 22/38 anonim ***** válasza:
85%

egyértelműen abortusz. Nincs érettségid, nincs jövedelmed, lakhatásod, semmid.

Egy beteg kislány vagy - kezeletlen depresszióra és pánikbetegségre nem igazán szülünk, mert aztán elborsult aggyal megy a kukába a gyerek, vagy halálra rázod, ha sír.

Tápszert nem tudsz neki venni, pelenkát sem (jó, azt tudod mosni naponta, nem kell eldobható), semmit... egy életre nyomorék lesz a gyereked, mert a betegségedből kifolyólag nem is biztos, hogy képes leszel szeretni.

2017. márc. 11. 10:59
 23/38 anonim ***** válasza:
52%

Kedves kérdező! Itt segítségre találsz:

[link]

2017. márc. 11. 15:47
 24/38 anonim ***** válasza:
7%

Kedves Kérdező!

Ne aggódj, mindenki pánikol szülés előtt, még azok is, akiknél elvileg "normális" viszonyok vannak. Ez tény.

Mint ahogy az is tény, hogy a kisbabád már hallja a hangodat, szeret téged, és alig várja, hogy megismerjen. Azt is hidd el, hogy a pánik és az aggódás abban a pillanatban fog elmúlni, amint a karjaidba veszed.

Majd évek alatt, ahogy egyre nő a kicsi, egyre jobban fogsz hozzá kötődni, és ha felteszed magadnak azt a kérdést, hogy évekkel ezelőtt el akartam vetetni, egész egyszerűen nem is érted az egészet.

2017. márc. 11. 16:20
 25/38 anonim ***** válasza:
34%

A gyes 28 ezer Ft, a családi pótlék 16 200, de van ennél egy jobb megoldás.

A pici 2 éves koráig az apuka is kérheti helyetted a támogatásokat, így kb az ő mostani fizetésének a 95 százalékát kapnátok még plusszba.

Tehát pl ha most 100 ezret keres havonta, akkor a moatani fizetése, plusz annak a 95 százaléka.

(Ezt úgy hívják, hogy GYED extra).

Kérdezzetek utána a helyi TB-irodában.

2017. márc. 11. 16:23
 26/38 anonim ***** válasza:
51%
Mit csinaltal hetedikben?!!!? Ugye nem 13 eves korod ota szexelsz?
2017. márc. 11. 16:25
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Jah, depressziora.
2017. márc. 11. 16:27
 28/38 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen őszintén, én nem szeretnék megszületni ilyen körülmények közé, egy ilyen anyához.
2017. márc. 11. 16:43
 29/38 anonim ***** válasza:
10%

Szia!

Tényleg nagyon nehéz helyzetben vagy, de ne hallgass az abortuszt kiabálókra! Nem az a felelős viselkedés, ha elveteted a babát, mert nehéz élete lenne. Ő már él, megtartani=szeretni, elvetetni=megölni.

Van még jó pár hónapod, hogy segítségre találj. Felétek van ingyenesen igénybevehető pszichológiai szakszolgálat? Úgy tudom, nagyobb helyeken most már van.

2017. márc. 11. 17:32
 30/38 anonim ***** válasza:
15%

2 hónaposan annak nincs teje, aki nem szoptat, vagy nem jól szoptat, maradjunk ennyiben. Persze, lehet veszekedni, de kérdezzünk már meg egy szoptatási tanácsadót vagy egy védőnőt. :) Felőlem nyuigodtan támogassátok a tápszercégeket, de a nők 99%-a tud szoptatni, ha akar ...(Vagy ha nem az implantátuma foglalja el a tejmirigyek helyét...) Ráijeszteni szegényre, hogy úúúú, aztán mosni a kezünket, hogy "mi csak a gyermek érdekeit nézzük"! Mit, hogy kinyiffantják?

Egy nő mindig függő helyzetben van a párjától és a párja is tőle. Nincs ebben mi kivetnivaló, minden házasság vagy társkapcsolat az egymástól való függésben létezik. Kisbabával valóban még jobban így vagyunk, de ez változik, ahogy nő a gyermekünk. Ne rettegj, kérj segítséget, akár a védőnőtől is, ő tud majd irányítani, hogy hová tudsz fordulni, muit tudsz igénybe venni! (háziorvos is, nála is meg kell jelenj a terhesgondozás keretén belül) Családi és Gyes alanyi jogon jár. Ha az édesapa veletek lesz és segít, nem lesz gond. A családoddal is próbálj meg békülni, ha nem megy, engedd el őket. Majd fogják bánni, hogy nem álltak mellétek. Nem vagy könnyű helyzetben, de fel a fejjel! Menni fog, ha mást nem valóban anyaotthonban is tudsz lenni valameddig. Aztán egy olcsóbb albérlet, ha már tudsz dolgozni. (Vagy a pároddal el tudtok menni albérletbe.) Kitartás, fiatal vagy, a gyermeked pedig ott mocorog lassan a pocakodban, adjon neked erőt, és képes leszel felnevelni!

2017. márc. 11. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!