Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hagynom kéne szerintetek?

Hagynom kéne szerintetek?

Figyelt kérdés

olyan problémám lenne hogy van egy kisfiam -1éves sincs- és férjem és az ő családja keresztények.ÉN NEM VAGYOK AZ!!

Nem komoly szinten (nemjárnak templomba, nem imádkoznak stb.) de a keresztelésre finnyásak. anyósom erősködik h megkell keresztelni a kisfiút. Férjemnek igazából mindegy h megvan e vagy nem de ha szóválrásba kerülünk akkor az,anyja pártjára áll h ne legyen veszekedés. Szerintem figyelembe vehetné h én mit szeretnék és nem az anyjára hallgatni, ha az ő érdekeit tudja nézni akkor az,enyémet is kéne! nem tiszteli az,én vallásos nézeteimet ! :'(

kinek mi erröl a véleménye ? és tudja valaki hogy az anya beleegyezése nélkül vagy aláírása -nemtudom hogy szokzák- megkeresztelhetik öt?

2017. márc. 4. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a ferjedre es rad tartozik. Nelkuled pedig csak nem intezkednek...
2017. márc. 4. 22:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Mindenben az anyja mellé szokott állni a párod és téged nem vesz figyelembe? Vagy valamiért csak ebben? Ha az első, akkor elég szörnyű lehet a párkapcsolatotok, ha a háttérből a mama diktál és a párod képtelen kiállni (vagy nem is akar?) az igazáért. Ha meg "csak" ebben ad igazat, akkor ki tudja, talán neki is ez az álláspontja, hiszen ahogy írtad ilyen szinten ők is vallásosak, vagyis a keresztelést fontosnak tartják. Ha valahol belül azt érzi, hogy talán mégis helyes lenne a keresztelés, akkor neki is ez az álláspontja. Talán könnyebb lenne ezt vele megvitatnod, mivel mi erre nem tudjuk a választ.
2017. márc. 4. 22:14
 3/11 anonim ***** válasza:
16%

Nálunk is ez volt a helyzet,csak apossal.

Én pogány vagyok.

Nem lett megkeresztelve a kisfiam.

Elég sok utánajárással (és pénzzel)jár ha nem vagy keresztény,csak a férjed az,és keresztelni akarjátok a gyereket.

Másrészröl nálunk a pap azt mondta nekem is meg kellene keresztelkednem,de én nem akartam.

Szerintem kell a te beleegyezésed is,a férjed önmagában nem kereszteltetheti meg.

De szerintem hivj fel egy papot és érdeklödj nála.Egy telefonhivás nem kerül.semmibe.

2017. márc. 4. 22:39
 4/11 anonim ***** válasza:
17%

3-as vagyok.

Én azért nem hagytam,mert szeretném hogy a gyerekem majd ha felnö akkor saját maga döntse el melyik irányzathoz szeretne tartozni.(ha akar egyáltalán)

2017. márc. 4. 22:40
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Elég furcsa, mert egy vallásos embernek tudnia kéne azt is, hogy elsősorban a felesége érdekeit kellene nézni, nem másét. A feleség és gyerek minden esetben elsőbbséget élvez a szülőkkel szemben.

Egyébként meg csak kettőtökre tartozik, döntsetek ti.

Ha annyira nem akarod, ne egyezz bele, bár én a helyedben nem vitatkoznék ezen. A gyereknek semmi hátránya nem származik a dologból. Szerintem. De te tudod. Nagyobb baj, hogy a férjed nem áll melléd.

Amúgy szerintem nem kell az anya beleegyezése a kereszteléshez. Engem a nagymamám kereszteltetett meg, a szüleim nem voltak ott. Nem akarták, de nem is zavarta őket. Ha érdekel a véleményem, én hálás vagyok érte.

2017. márc. 4. 22:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Hmmm... ezek szerintem erősen templomfüggő a dolog. Van, ahol nem lehet vagy nehéz, van, ahol pénz beszél..., van, ahol vannak felvételek, és van ahol semmi extra, mint esetemben, nálunk.

5-ös

2017. márc. 4. 22:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez kettotokre tartozik. Ha csak azert hagynad, hogy anyosod szajat befogjatok, ne hagyd! Egy keresztenyseg pont nem errol szol....pont ettol lesz latszat az egesz, arrol nem is beszelve hogy ha mar most ez van, kesobb jon hogy majd abba az oviba jaratod, azt adod neki enni, akkor mentek hozzajuk Karacsonykor stb. amit anyos mond mert be vagy sz.arva tole....ne mar....
2017. márc. 5. 08:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja, es anya nelkul NEM keresztelik meg.
2017. márc. 5. 08:04
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindeki véleményét! lehet h megmutatatom a páromnak ezt a bejegyzést h hátha felnyilik a szeme. valoban inkább csak a veszekedés elkerülése miatt nem nyitjuk ki a szánkat. és énis ugy gondoltam h majd ha fiam megérti miröl is szol a keresztelkedés és ez mellett dönt akkor kiállok mellette és támogatom. szeretném ha ö döntené el!
2017. márc. 5. 16:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Azt írod, nem tiszteli a te vallásos nézeteidet. Mivel az anyja mellé áll, ő is azt akarja, hogy kereszteljék meg. Szóval te meg ugyanúgy nem tiszteled az ő nézeteit. Itt nem kell az anyóst belekeverni, nektek kellene megegyezni valahogy. És ebben nincs kpmpromisszum, vagy megkeresztelitek, vagy nem. Esetleg opció lehetne, hogy akkor keresztelkedik meg, amikor már képes eldönteni, hogy akarja-e, évek múlva.
2017. márc. 5. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!