Hagynom kéne szerintetek?
olyan problémám lenne hogy van egy kisfiam -1éves sincs- és férjem és az ő családja keresztények.ÉN NEM VAGYOK AZ!!
Nem komoly szinten (nemjárnak templomba, nem imádkoznak stb.) de a keresztelésre finnyásak. anyósom erősködik h megkell keresztelni a kisfiút. Férjemnek igazából mindegy h megvan e vagy nem de ha szóválrásba kerülünk akkor az,anyja pártjára áll h ne legyen veszekedés. Szerintem figyelembe vehetné h én mit szeretnék és nem az anyjára hallgatni, ha az ő érdekeit tudja nézni akkor az,enyémet is kéne! nem tiszteli az,én vallásos nézeteimet ! :'(
kinek mi erröl a véleménye ? és tudja valaki hogy az anya beleegyezése nélkül vagy aláírása -nemtudom hogy szokzák- megkeresztelhetik öt?
Nálunk is ez volt a helyzet,csak apossal.
Én pogány vagyok.
Nem lett megkeresztelve a kisfiam.
Elég sok utánajárással (és pénzzel)jár ha nem vagy keresztény,csak a férjed az,és keresztelni akarjátok a gyereket.
Másrészröl nálunk a pap azt mondta nekem is meg kellene keresztelkednem,de én nem akartam.
Szerintem kell a te beleegyezésed is,a férjed önmagában nem kereszteltetheti meg.
De szerintem hivj fel egy papot és érdeklödj nála.Egy telefonhivás nem kerül.semmibe.
3-as vagyok.
Én azért nem hagytam,mert szeretném hogy a gyerekem majd ha felnö akkor saját maga döntse el melyik irányzathoz szeretne tartozni.(ha akar egyáltalán)
Elég furcsa, mert egy vallásos embernek tudnia kéne azt is, hogy elsősorban a felesége érdekeit kellene nézni, nem másét. A feleség és gyerek minden esetben elsőbbséget élvez a szülőkkel szemben.
Egyébként meg csak kettőtökre tartozik, döntsetek ti.
Ha annyira nem akarod, ne egyezz bele, bár én a helyedben nem vitatkoznék ezen. A gyereknek semmi hátránya nem származik a dologból. Szerintem. De te tudod. Nagyobb baj, hogy a férjed nem áll melléd.
Amúgy szerintem nem kell az anya beleegyezése a kereszteléshez. Engem a nagymamám kereszteltetett meg, a szüleim nem voltak ott. Nem akarták, de nem is zavarta őket. Ha érdekel a véleményem, én hálás vagyok érte.
Hmmm... ezek szerintem erősen templomfüggő a dolog. Van, ahol nem lehet vagy nehéz, van, ahol pénz beszél..., van, ahol vannak felvételek, és van ahol semmi extra, mint esetemben, nálunk.
5-ös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!