Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Már megvehetjük neki a 15-36...

Már megvehetjük neki a 15-36 kgos autósülést vagy korai?

Figyelt kérdés

Vettünk anno egy 9-36-ost, de már kinőtte, májusban lesz 3 éves. Olyat vennék, ami már tovább jó, de látom, hogy a 15-36 kgos üléseknek már nincs saját övük, az autó saját övével kell bekötni. Az nem korai még ennyi idősen? Ti mikor vettétek ezt a fajta ülést?

Ha a magassága ok, és kényelmesnek tűnik, akkor már vehetjük azt ugye? Isofixeset szeretnénk.

2017. febr. 23. 10:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szerintem korai!

Lányom 3 éves elmúlt, még a 9-18 kg-os gyerekülést használjuk, most tervezek neki venni, mert a lába már nem fér el kényelmesen egy 9-36-ost, pont az öv miatt.

Nekem valahogy még korainak tűnik, hogy az autó övével kössem be.

2017. febr. 23. 10:22
 2/17 A kérdező kommentje:
Az nekem is, de teljesen kinőtte a 9-36ost. az öv már nem a válla fölül jön, hanem mögüle, ez így már nem biztonságos... :(
2017. febr. 23. 10:23
 3/17 anonim ***** válasza:
A nagyobbnak ennyi idősen vettük. Nem volt korai és ahogy írtad nekünk is már a feje kilógott a kisebb kategóriásból és az öv magassága sem volt jó. Viszont amit mindenképpen fontosnak tartottunk, hogy ő tudott nyugalomban ülni az ülésben és tudtuk nem köti ki magát belőle útközben. Most az öccsével ilyen szempontból bajban vagyunk, mert lassan neki is kellene másik de hosszú úton nem tudna nyugodtan lenni és simán ki is kötné magát. Most nézem én is a legetőségeket. Lehet hogy maradunk a cybexnél (tesójának ez bejött) csak neki megpróbáljuk a pajzsos verziót (9-36kg) Abból nem tud kificeregni és nem tudja kikötni magát. De majd meglátjuk 1-2 hónap is nagy idő, meg hát ő tömzsibb.Majd próba után kiderül :) hogy férne el benne.
2017. febr. 23. 10:54
 4/17 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy legyen 15 kg a gyerek, mert csak akkor "ránt be" a kocsi saját ove. Mi nem sokkal a harmadik szülinapja után vettünk a fiunknak ilyen ülést. Én biztonsagosabbnak érzem.
2017. febr. 23. 11:01
 5/17 anonim ***** válasza:

Mi hordozó után 0-25 kg-os ülést vettünk. Ez dönthető volt. 3,5 évesen 18 kg volt, amikor lecseréltük. 2 kocsiba vettünk 9-36-os ülést, mindkettőben az ülés övével kötjük még.(áprilisban lesz 4 éves, 20 kg).

Az egyik Nania, a másik Caretero:

[link]

[link]

Amíg lehet, én az ülés övével fogom kötni.

Szerintem menjetek el egy üzletbe, és próbáljatok ki minél több ülést. Biztos találtok olyat, ami saját öves, és jó neki.

2017. febr. 23. 11:22
 6/17 anonim ***** válasza:
Szia. Kisfiam februarban lett 3 eves Pont ma jott meg AZ ules amit rendeltem neki. O is kinotte a masikat. Sokkal biztonsagosabb ez, mint Ami elotte volt. Nem mellesleg kenyelmesebb is mar neki. Nem akart belole kiszallni😊 mi cybexet vettunk ez is isofixes.
2017. febr. 23. 13:28
 7/17 A kérdező kommentje:

Hát ez a bajom, hogy pont 15 kg még nincs meg, 14 kg... Olyan bosszantó, hogy 36 kg-ig lenne ez az ülés jó és már 14 kg-san nem elég magas, pedig a fiam nem is egy langaléta... Azt hittem tovább elég lesz és nem lesz gondunk ilyen hamar ezzel..

A próba nagyon jó ötlet, szerintem az lesz, hogy bemegyünk és többet megnézünk.

2017. febr. 23. 13:34
 8/17 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, fiam 108 cm magas, még bőven nem lóg ki a feje egyik ülésből sem, és állítható magasságú. Szóval még nőhet.

Megkérdezhetem milyen ülés, és milyen magas a gyermek, hogy máris kinőtte?

2017. febr. 23. 13:48
 9/17 A kérdező kommentje:

Ez az az ülés: [link]

AZt nem tudom hány cm magas, szerintem 1 éve már senki nem mérte le :-D De átlagos magasságú lassan 3 éves, a bölcsiben nem lóg ki, se túl pici se túl magas.

2017. febr. 23. 14:01
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem állítható az öv magassága?!Elég korai(és szabálytalan is!) 14 kilós gyereknek a III kategóriás ülés.
2017. febr. 23. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!