Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyaként milyen apro cseprő...

Anyaként milyen apro cseprő dolgoktol éreztek elégedettséget? Nevtan kérdez tőlem ilyet.

Figyelt kérdés

Kisgyermekemben le nem vezetett feszültség van, valoszinűsithető, amiért én vagyok aggodo, görcsös szülő.

Ez olyanokbol lett levonva hogy ugy érzem a gyermeknek több igénye lenne időben és kreativitásban(tanito jatekok)mint amennyit adni tudok.meg hasonlo mondataim miatt, vagy pl màr

rég szobatiszta lenne ha hagynàm bilin v wc n ücsörögni de mindig halogatom.

Erre megkért, hogy irjak pár dolgot amitől elégedettséget érzek.

Mit lehet erre irni, amikor anyaként egy ember életéért valo felelősség van az emberen, plusz az állando rohanás, logisztikázás a nyakában, és a soha véget nem érő hàzimunka a lába előtt és luxus betegnek is lenni.

2017. febr. 15. 21:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
12-es, nem 14 es. elnézést
2017. febr. 16. 13:00
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A 15-ös válaszoló megadta Neked a probléma kulcsát, nem minősíteni szeretnélek, hanem érzékeltetni szeretném, hogy ő tudta ezt az egészet és megértett Téged. Én is megértelek, mert én is olyan környezetből jöttem, ahol soha nem voltam elég jó, ahol soha nem voltam elég érett, elég ügyes, elég kitartó, stb. Az orvosi diplomaosztómat sem szervezték meg, mert nem volt elég. A mondataik sokszor mást adtak ("jaj de ügyes vagy" meg "mondtam én, hogy sikerül", "sose hiszel magadban", "sosincs önbizalmad", stb., de minden más kommunikációjuk azt sugallta, hogy nem vagyok elég). Hosszú évek óta járok önismeretre és pszichoterápiára, ma már a saját gyerekeimet nevelgetem, igyekszem tudatosan, de annyira igaza van a 15-ös válaszolónak: minden tudatos módosítás felesleges addig, amíg Te nem tudsz belül változni. Addig kár a gyermekpszichológus, a nevtan, és a többi szakember tanácsa, mert a gyereked egy pillanat alatt leveszi a te belső világodat és csont nélkül újraélitek az egészet. Ha jót akarsz a gyerekeidnek, akkor egy dologra költsél: egy jó felnőtt terapuetára!

2017. febr. 16. 13:05
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

7-es válaszoló vagyok ismét. Kérdező, nyilván nem tetszett a válaszom, bár spec. egy szóval nem lettél le sz..ranyázva és nevtan miatt sem nézlek le. Marginális, hogy hogyan jutottatok a nevtanhoz, tartom, hogy tényleg szükséges.

Látszik, hogy csak végletekben tudsz gondolkodni. Ezért is írtam, hogy magadba kellene szállnod kicsit és átgondolnod a dolgaidat. Önértékelést helyretenni, kevesebb megfelelési kényszer (kinek is???) és több nyitottság a változtatás iránt.

Különben definiálja már nekem valaki a sikeres ember fogalmát! Mert szerintem ugyanúgy lehet sikeres egy csudajó burkoló, akinek mondjuk egy szakközepes érettségije van, mint egy jó orvos. A siker számomra inkább az, hogy békében élek önmagammal, meg tudom teremteni magamnak azt a környezetet, amelyben boldog vagyok (ez kinek a család, kinek egy baráti társaság), elégedett vagyok a valasztott hivatásomban a teljesítményemmel (még jobb, ha emellett jön a pozitív visszacsatolás máshonnan is), tudok biztosítani egy tisztes megélhetést.

El kellene vegre felejteni a versenyistálló hangulatot és önmagunkra kellene figyelni.

2017. febr. 16. 13:35
 24/25 A kérdező kommentje:

Hu mennyi építő válasz, pedig màr kezdtem elkeseredni, de igy már belevethetem magam az anyaság komplexumába, az olvasottak es linkek utàn.

Köszönöm, egy jo ideig elleszek ezzel hogy összefoglaljak belőle valamit amivel igazàn épülök.

Majd jelentkezem, most ugye munka van

2017. febr. 16. 15:44
 25/25 anonim ***** válasza:
76%
wtf. ez most kamu? bárcsak az lenne...
2017. febr. 16. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!