Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugy szabad gyermeket vállalni,...

Ugy szabad gyermeket vállalni, hogy egyik oldalról sem lennének nagyszülei?

Figyelt kérdés
Sem páromnak, sem nekem nem élnek már a szüleim, a gyermekünket későn szülném. Van már egy 8 éves kislányom és csak féltestvérek lennének. Van e értelme ugy szülni még, hogy ennek a kicsimnek már egyáltalán semmi családi eseménye nem lenne, ide nem jönne senki és nem is tudná a kis történéseit az ovisakat pl. elmesélni a nagyinak egyik oldalról sem. igy nem sok értelme van. 8 évesemet mlg 7 éves koráig kisérte édesanyám, de sajnos elhunyt tavaly.
2017. febr. 12. 07:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
87%
Miert ti nem egy csalad vagytok? Apa, anya, teso ez epp eleg. Es ha biologiailag csak fel teso akkor mi van? Ez egy olyan "problema" amit te generaltal a fejedben, hogy megmagyarazd magadnak, miert nem kene gyereket vallalnod. A kerdes inkabb az, tenyleg szeretnel meg egy gyereket?
2017. febr. 12. 08:36
 12/32 anonim ***** válasza:
86%

Talán nagyon elzárkózva éltek, azt írod, hogy "ide nem jön senki".

Teremts magatok köré baráti társaságot rokonok híján! Rendszeresen összejártok, lenne baráti eseménye a kicsinek.

2017. febr. 12. 08:39
 13/32 A kérdező kommentje:
Hát igen. Én is meglepődtem a rosszindulaton és a facebookon edzett sok odavetett hülye vagy mondatokon. Szerintem is lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg a dolgot és azért látom, hogy valaki megérti mit is szerettem volna kérdezni. Hát, aki azt irta mocskolódó stilusban, amit és igazolta, hogy ő vagy felmenője is igy nőtt fel, hát no komment.... Nem véletlenül lett olyan a stilus, amilyen. Szerintem fontos a családi közeg és az idősektől való tanulás, nem a segitségükre apellálok. De tudom, fel lehet nevelkedni szűk szociális környezetben is, meg is lesz az eredménye. Hát nem tudom. Szeretnénk még babát, én 38 múltam, párom 42 és itt a lányom, húgom, neki nincs gyermeke, de neki is lehet! :) CSak sajnos a többi nem jól alakult. És nem, nem csak a pénz a lényeg, mert valaki ezt is irta, hogy ha van hozzá pénz, akkor minden megvan. Sajnálom a sekélyes világlátása miatt. Igen. Nekem is az a tapasztalatom, hogy sokan már csak trollkodni járnak ide.... Arra igazán ott a facebook. De ha mondjuk le vannak a stilusuk miatt tiltva pár napra, akkor nem csodálom, hogy kell nekik egy másik felület. A szar is kifolyik arra, amerre engedi az útja. :)
2017. febr. 12. 09:02
 14/32 babyboom567 ***** válasza:
48%

Kedves kérdező!

Nyugodtan vállalj gyereket ha szeretnél,Ti lesztek a családja,veletek lesz családi élmény.

Mi is későn vállaltunk a férjemmel én 40 vagyok,férjem 52.Az én anyukám másik városban él,és dolgozik ,ritkán találkozunk.Keresztapámék egy harmadik városban élnek,ők már nyugdíjasok,de nekik is van saját családjuk unokájuk pesten,azzal foglalkoznak,nem találkoztam velük kb15 éve.Unokatesóm gyerekét még nem is ismerem,de még anyukám sem,pedig ők jobban tartják a kapcsolatot.Férjem fiai még másik megyébe is laknak,velük is kb évente 2-3x talizunk.Férjem anyukájával van napi szintű kapcsolatunk, de ő már idős.Szóval nálunk vannak rokonok, elvileg nagy család,még sincsennek(szerencsére)nagy családi összejövetelek.

2017. febr. 12. 09:24
 15/32 babyboom567 ***** válasza:
34%

Kedves kérdező!

Nyugodtan vállalj gyereket ha szeretnél,Ti lesztek a családja,veletek lesz családi élmény.

Mi is későn vállaltunk a férjemmel én 40 vagyok,férjem 52.Az én anyukám másik városban él,és dolgozik ,ritkán találkozunk.Keresztapámék egy harmadik városban élnek,ők már nyugdíjasok,de nekik is van saját családjuk unokájuk pesten,azzal foglalkoznak,nem találkoztam velük kb15 éve.Unokatesóm gyerekét még nem is ismerem,de még anyukám sem,pedig ők jobban tartják a kapcsolatot.Férjem fiai még másik megyébe is laknak,velük is kb évente 2-3x talizunk.Férjem anyukájával van napi szintű kapcsolatunk, de ő már idős.Szóval nálunk vannak rokonok, elvileg nagy család,még sincsennek(szerencsére)nagy családi összejövetelek. Különben szerintem itt a kérdés az,hogyha anyukád élne,akkor teljes család lennétek, összejövetelekkel,eseményekkel?

2017. febr. 12. 09:27
 16/32 anonim ***** válasza:
80%

Természetesen bűn így szülni, sőt, aki esetleg árva, annak meg se forduljon a fejében, hogy egyszer családja legyen.

Eszednél vagy, kérdező?

2017. febr. 12. 09:40
 17/32 anonim ***** válasza:
69%

Ne , igy ne szulj ...

Ennyi esszel.

2017. febr. 12. 09:45
 18/32 anonim ***** válasza:
35%
Esélyeket lehet csak latolgatni,a jövőt senki nem látja. A felnevelése és egy szép gyerekkor remélhetőleg nagyszülők nélkül is sikerülni fog. (Barátokkal is ki lehet alakítani szoros kapcsolatot, sőt ha ez hiányzik, keresztszülőnek is szoktak nem rokont felkérni. Ha hiányzik a szociális pezsgés, nyissatok a világra.) Viszont ha késői gyerek lenne (nem írtad, hány évesek vagytok), érdemes megfontolni, hogy korán önállóságra, esetleg a testvére támogatására kényszerülhet. Ugyanakkor más szempontból "végre" a testvérének is lenne rokona, ami (csak ha jól kijönnek), plusz érzelmi és szociális hálót jelent a világban.
2017. febr. 12. 09:52
 19/32 anonim ***** válasza:
24%
Nálunk sincsenek nagyszülők, csak édesanyám. Sajnálom, hogy nincsenek családi összejövetelek, nem jön hozzánk senki és mi sem megyünk.3 éves lányom nem tudja mi az a vasárnapi családi ebéd, együtt karácsonyozás, stb. A legszomorúbb, hogy élnek a nagyszülők, nem is messze, csak nem kiváncsiak ránk. Akkor lesz igazán szar, mikor a gyerek kérdezni fog. Ötletem sincs, mit mondjak majd. MEghaltak?-hazugság. Nem kiváncsiak rád?-fájdalmas igazság. Mindegy, ezt dobta a gép :-(
2017. febr. 12. 11:12
 20/32 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Szerintem kifejezetten jó lenne Nektek, ha vállalnátok gyereket.

A gyerekek a nagyobb család alapjai, amire szerintem minden ember vágyik, az is, aki nem ismeri be, vagy nem ismeri saját vágyait igazán.

A gyerek néhány év múlva már ovis lenne, aztán iskolás, nem lenne szoc. szegény környezetben.

De addig is kell vinni orvosi vizsgálatokra, levegőzni , sétálni vagy játszótérre. Ezek jó alkalmak más anyukákkal való ismerkedésre.

Húsz év múlva pedig már a gyerekeid is saját családjukkal, vagy párjukkal jönnének a családi összejövetelekre. Az ő apropojukból lennének családi események.

2017. febr. 12. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!