Hogyan kell felkészíteni egy gyermeket az életre? úgy érzem nem sok időm van hátra
Mitől, mikor érezheti azt az ember hogy biztonságban tudhatja gyermekét és elengedheti a kezét?
Ha megtanítom a szorgalomra, kitartásra, lesz háza, tőkéje, annyi elég?
Apja és családja elhagyott, külföldön bújkálnak, az én családomra nem lehetne bízni, mert vagy nem kezelnék egyenlően a saját gyermek mellett, más rokonok sem érzik azt mint egy anyai szív.Mondhatni, jelenleg csak rám számíthat.
29 vagyok de gyenge fizikumú, és úgy érzem nem sol van hátra, pl a derekam is kivan, mint egy hatvanévesnek, és fáradt vagyok állandóan de mint aki a halálán van.
Talán 10-20 évet saccolok magamnak, addig célirányosan felkészítem kisgyermekem az életre.
Miket alapozzak?
Magadba önts egy kis lelket. A gyereknek példamutatás,és rengeteg szeretet kell. Ház és tőke... Kb a magyarok 95%-a nem tud adni semmit,mégis millió tisztességes ember van.
Többej között nekünk se adtak semmit,mert ém szüleim a saját lakást fizették,most támogatják a kitűnő tanuló tesómat,hogy elérje az álmait. Párom szülei is szintén építkeztek,mellette tanittatták a gyerekekrt,akil ösztöndíjjal lettek diplomások. Nekik letelt a hitel,most a gyerekeinknek jön januártol a takarékra pénz minden hónapba. De nekik mi nem tudunk félretenni,mert autó kell,na meg albérlet helyett saját ház.
Ettől még lehetnek értékes emberek ők is.
Mellesleg én 25vagyok és 4éve fáj a hátam,de emiatt nem temetem magam...
Nekem többször volt sérvem, és elég súlyos csontritkulásom is lett. De ezekbe sem lehet belehalni csak lebénulni, hogy utána a gyereked vagy valamelyik jó rokon ágytálazhasson. Menj el a háziorvoshoz, kérj egy vérvételt, hogy esetleg minek hiányától vagy fáradékony és egy szintén ott szerzett beutalóval menj el utána a reumatológiára, ahol adnak papírt (ingyen) gyógytornára. Ezt ha szépen megtanulod és minden nap csinálod, erősebb lesz a fizikumod és pár hónap múlva már nem fog fájni a derekad, mert tartják az izmaid. Gyerek mellett nem teheti meg az ember, hogy elengedje magát, tenned kell magadért - és így érte -, és hosszú távon gondolkodni nem csak úgy, hogy ma sem érsz rá foglalkozni ezzel és majdcsak kibírod.
Ettől függetlenül persze sajnos egyik nap kiderülhet, hogy halálos beteg vagy, vagy a fejedre eshet egy cserép. Szerintem az a legbiztosabb, ha félre teszel, amennyit sikerül, és jóban vagy a rokonsággal. Emellett pedig életkorától függően megtanítod az önállóságra - pl. biztonságosan közlekedni vagy megkenni egy kenyeret vagy beosztani a zsebpénzt. És megtaníthatod tornázni is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!