Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor ébredt fel benned az...

Mikor ébredt fel benned az igazi anyai érzés?

Figyelt kérdés
Már a várandósság alatt? A szülőszobán? Napokkal vagy hónapokkal később? A második gyereknél?
2017. febr. 10. 13:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
a születést követő hetekben én is inkább anyatigris voltam - megőrjítettek a hormonok, felfordult az életem, hasfájós volt a gyerek, nem aludt, gondoskodtam őt, virrasztottam, elláttam, babusgattam, ahogy egy jó anya teszi, de nem éreztem magam igazán anyának. Aztán kb. 4 hónaposan elmúlt a kólika nagyjából, és elkezdett mosolyogni, elkezdtünk játszani, kipihentebb is lettem, akkor kezdtem igazán érezni, hogy van mellettem valaki aki feltétel nélkül szeret és akit én is imádok a rajongásig. Aztán ez az érzés stagnál, míg terhes nem lett a picivel, és akkor még erősebb lett a nagy iránt: az "utolsó nyarunk" kettesben, szinte minden nap megkönnyeztem, hogy többé már sosem leszünk kettesben, hogy meg kell valakivel osztani a szeretetem, hogy kicsit el kell engednem a kezét, hogy a picinek is átadhassam magam. A pici is megszületett, és őt is óvtam és gondoztam kezdetektől, és érdekes nála már a 3. héten kb éreztem, hogy az életemet adnám, és egyáltalán nem érzem hogy megosztanám a szeretetem. A csillagokat lehoznám mindkettőért.
2017. febr. 10. 14:28
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
*stagnált míg terhes nem lettem
2017. febr. 10. 14:29
 13/18 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes, azt gondolná az ember, hogy ez jön magától, és korántsem így van!
2017. febr. 10. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

7 hónapos korában, amikor először kerültünk kórházba vele (ráadásul az intenzívre komplikált lázgörcs miatt), és rádöbbentem, hogy el is veszíthetem.

Nyilván addig is szerettem, de az a rettegés, aggódás, fájdalom tudatosította igazán, hogy mennyire.

2017. febr. 10. 15:09
 15/18 anonim ***** válasza:
69%

3 hónapos múlt a kisfiam, amikor először gurgulázva hangosan kacagott. Kicsordult a könnyem, olyan fájdalmasan szép volt. Előbuggyant belőlem a megelőző 3 hónap minden kimerültsége, a brutál sok hasfájás és éjszakákon át tartó sírás, ringatás...azzal az angyalkacajjal váltam igazán anyává, onnan valahogy teljesen át tudtam adni magam, és úgy éreztem, szerelmes vagyok a pici lábujjaiba, a göndör fürtjeibe, az illatába😀most már 4 éves nagyfiú, igazi casanova, az ovis kislányok szívtiprója, minden nappal fokozódik bennem ez a mindent elsöprő anyai szeretet.

Van egy két éves kislányom is, azt hiszem, Vele is az első kacaj, gőgicsélés hozta az áttörést. De mivel Ő sokkal nyugisabb baba volt, mint a fiam, nem volt hasfájós, és amúgyis is rutinos voltam már, Vele a császárból történő felépülést követően kezdtünk egymásra találni. Élek-halok Értük, mára ízig-vérig anya lettem, aki szerelmes a gyerekeibe. Igen, vállalom!😀

2017. febr. 10. 15:54
 16/18 anonim ***** válasza:
77%
11 hetes a kislányom. Őszintén megmondom nem érzem folyamatosan azt a mindent elsöprő szeretetett, inkább akkor amikor rám mosolyog meg gőgicsél. Viszont amikor a jólétéről van szó vmi hihetetlen energia tölt el, és úgy érzem bárkivel szembemennék, és a kis csendes stílusom teljesen bevadul.
2017. febr. 10. 18:53
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

Nekem sem jött azonnal,annak ellenére,hogy bármit megtettem volna értük az első perctől kezdve..

De én is úgy vagyok,hogy talán amikor elkezdtek mosolyogni, akkor hittem el, hogy minden rendben, és fogtam fel hogy ez az igazi boldogság, olyasmi, amivel előtte nem találkoztam.

Ez jut eszembe, amikor manapság már igen sokszor kivesznek az észből(5 és 6 éves égedelem rosszcsont..:-D

2017. febr. 10. 21:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Elsővel úgy másnap. Talán a kimerültség, vagy az újdonság, de először olyan furán idegennek tűnt, nehéz volt felfogni, hogy bennem volt. Fokozatosan erősödött. Másodikkal azonnal. Már tudtam, mi jön, és izgultam is érte, mert nem volt jól, nem tudom, de más volt vele.
2017. febr. 11. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!