Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet jószívvel kitörni...

Hogy lehet jószívvel kitörni a mindig csak a gyerek bűvköréből?

Figyelt kérdés

Anno míg velünk élt a gyermek apja, is befordultam szülés után, vagy előtt is.

Mindig a baba, már kisgyermekem az első, és az utolsó pillanat is.

Zavart, hogy azert nem aludhat velunk a baba olykor mert nem fértünk el, zavart, ha nincs csend ha a kicsi alszik, stb.

Nem tudom igy hogy lesz uj párom vagy csak natur életem, de vagy dolgozom, vagy minden percet a kicsivel vagyok.lepasszolni soha nem voltam eddig se képes.

Születése után azt hittem ez csak egy időszak, hogy az én életem megállt és csak ő van, de igy három év mulva is, nekem néha olyan mintha még mindig ugyanott állnék.

Mindenkivel történik körulottem valami, van aki karriert futott be, masok hazat vettek, koltoznek, valaki az 5. gyereket várja ujra férjhezment, kezdek ráébredni, nekem nincs is életem.

Eszembe jutott a régi önmagam, pl szerettem az ékszereket, mindig volt energiám, izgulva készültem a randira, ma meg egy körömlakkhoz is imádkozom hogy legalább ennyi nőciséget adjak már magamra.

Annyira a gyermek teszi ki minden gondolatom, de még a rosszul fizető de stabil munkahelyemen is csak érte szenvedek, egy randi miatt sem tudnám másra bízni.

Más meg baba mellett v 3 gyerek mellett és ketmuszakos állással a nyakában bepasizik a férje mellől.

Hogyan lehet, ha nem is ennyire, de lazítani a gyermekhez fűződő kötelékérzésen legalább csak annyira, hogy én is legyek, ne csak egy anya.

Külsőm nem gáz, nem ugy kell elképzelni, csak pl egy flörtöt sem tudok már lereagálni annyira elveszett belőlem a nő.

2017. febr. 4. 16:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem hogy lehet ennyire a hatása alá kerülni. Dehát nem vagyunk egyformák.

Viszont ebből az következik hogy te más természetű vagy. Így valószínűleg hiába mondok én bármit, az neked nem megoldás vagy nem könnyű.

Például nyugodtan bízd rá másra egy kicsit, ameddig magaddal foglalkozol. A flörtöt lehet gyakorolni a neten is kötöttségek nélkül. Aztán a randin már menni fog azzal akivel kell.

2017. febr. 4. 17:20
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem orvosi esete vagy.Meg ne sértődj,jó szándékból írtam!Ez azért így kicsit sincs rendben.Nem lehet,hogy a Párod is emiatt lépett le?!Nekünk 3 gyerekünk van,de tuti nem lennénk már együtt,ha számomra csak a gyerekek léteznének!Esetleg nem lehet,hogy kisebbrendűségű komplexusod van?Mivel a gyereknek Te vagy a minden,belé kapaszkodsz,tőle csupa pozitív visszajelzéseket kapsz.Ez egy ördögi kör.Őszintén mondom,én megőrülnék,ha nem tudnék kiszabadulni néha az-imádott-gyerekeim mellől.
2017. febr. 4. 18:31
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Ha jól értem,dolgozó,kisgyerekes egyedülálló anya vagy.El lehet így veszni a gyerekezésben,pláne ha az összes szabadidőtöket is együtt töltitek.Érzed,hogy szükséged lenne magadra is időt fordítani,és szerintem lassan meg is fogod oldani.Nem kell a kettőtök kapcsolatán erővel lazítani.A gyerek egyre önállóbb lesz,neked pedig lesznek új ismeretségeid,kapcsolataid.Nem tudom,mikor mentetek szét,de idő kell míg az ember újra megtalálja magát,új célokat keres.Van,aki kilép egy házasságból 2-3 gyerekkel,és pár hónap múlva már az új partnerrel költöznek össze,de van,aki meg évekig egyedülálló marad.Próbálj kimozdulni,és bátran bízd másra.Meg fogsz lepődni,hogy milyen jót tesz majd mindenkinek.
2017. febr. 4. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát nagyon hasonló vagyok én is. Bár én nem vagyok egyedülálló, meg nem is voltam, de én is nagyon kötődtem a gyerekhez. Csak az létezett, próbáltam nagyon jó anyja lenni.

Most már lassan 10 éves lesz és talán most kezdem azt érezni, hogy sikerül már rugalmasabban kezelnem nagyobb dolgokat is.

Apróbb dolgokban neveltem magam folyamatosan, sokat olvasta, bújtam ilyen lapokat, újságokat, szaklapokat, könyveket, neten. Mikor időm engedte és úgy adta magát a téma.

Aztán elkezdtem megismerni magam. Eleinte haragudtam magamra, hogy túl kötődő vagyok. Aztán szépen lassan megtanultam, megtanítottam magam elfogadni olyannak amilyen vagyok. A másik nem biztos, hogy én vagyok a rossz, lehet az összes többi. Csak azért mert ez az elfogadott? Kit érdekel mi az elfogadott. Beteges nem vagyok, csak kicsit jobban kötődő. De ahogy kezdtem helyrerakni a lelkembe, a fejembe a dolgokat úgy vettem észre hogy más anyuka is van ilyen, nem is egy körülöttem. Bár lehet nem mindenbe annyira olyan, de olyanok ők is csak valamit ügyesebben kezelnek. De engem vigasztalt hogy azért van hasonlóság, nem vagyok én olyan rossz ez miatt.

Amúgy én rájöttem hogy a gyerekkorom miatt van talán ez a kötődés, meg lehet a kapcsolatom se mindig a legjobb. Meg a bizonyítási vágy, hogy én jó anya vagyok. Lehet másoknak is, de inkább magamnak. És igen ahogy valaki írta a kishitűség benne van. A mai napig nincs elég önbizalmam, de nem csak ebben. Már sokat erősödtem, de még kell.

Valamiért én érzékenyebb vagyok a világra, a dolgokra, a gyermektől való elszakadásban is.

De ez nem baj, de nevelni kell magunkat. Mert fontos, hogy a gyerek önállóbb legyen, hogy életre valóvá váljon.

Sokszor elgondolkodom magamon, hogy én ennyi idős koromban hogyan voltam, mit csináltam egyedül stb. Próbálom bevinni a saját gyermekem életébe is. El is mesélem neki, hogy én ekkor meg akkor ezt és ezt csináltam, én egyedül jártam suliba stb. Szereti hallgatni, úgy érzem közelebb is érzi magát hozzám, mert kicsit olyan kicsi vagyok addig míg mesélek mint ő. Így könnyebb neki felfogni, elfogadni.

De igaz ez amúgy minden gyerekre szerintem.

Tehát a lényeg, hogy ne félj magadat vállalni! fogadd el magad. Ki fogsz majd ebből keveredni úgymond!

El fogsz majd jutni oda, hogy felismered egy idő után a cselekedeteidet, hogy ezt most nem kellett volna. Lehet még megismétled kétszer, de harmadjára már fogod tudni a cselekedet megkezdése előtt, hogy hopp ez az, most ne így csináld, hanem amúgy. Ez pláne gyereknevelésben jön nekem sokszor elő! De meg kell tanulni anyukának is lenni, ami úgy gondolom egy tanulási folyamat! Két egyforma anyuka nincsen! És minden anyuka jó! De tökéletes anyuka nincsen!

A legfontosabb szerintem, hogy fogadd el önmagad, de mindig legyél nyitott dolgokra, őrizd meg a formálhatóságodat! Így fel fogod ismerni hogy na akkor most változni kell erre vagy arra az irányba. Lehet még épp majdnem kicsusszansz az időből de épp az utolsó percben mégis sikerül megvalósítanod azt a módszert, cselekedetet stb.

Az olvasás egyébként nagyon fontos! Én nagyon szerettem a babakönyveket, de a fórumokat is! Aztán elgondolkodtam rajtuk és állítottam egy olyan valamit elő magamnak, ami még én vagyok, de jó a gyereknek is a tapasztalatok alapján, ami illik hozzák és a gyerekhez és így tovább.

Egy a lényeg, hogy ti jól érezzétek magatokat abban a kialakított rendben, közegben! És minden formálható idővel! Semmi sem állandó!

Amúgy hogy ezeket a dolgokat már felismerted már eljutottál egy csomóponthoz! Ez már jó!

Itt fog majd jönni a változás!

Lehet te lassabban fogsz tudni megváltozni, én olyan vagyok! De én ilyen vagyok és elfogadtam magam ilyennek!

De eljön a változás ha teszel érte és úgy intézed a dolgokat!

De mert tenni érte!

Igazából szerintem téged is megviselt ez az egész időszak. Kicsit most depis vagy. De ha eljutottál erre a gondolatra akkor már elkezdtél tenni lépéseket a változás felé! Csak így tovább!

Ha pedig nagyobb lesz a gyerkőc akkor majd látod hogy könnyebb lesz ez a része. Szabadabbnak fogod magad majd érezni. A nagyobb gyereket majd könnyebben rábízod majd másra, akiben te is bízol, aki a te értékrended szerint foglalkozik vele. Kicsit majd fura lesz egyedül lenni, egyedül elmenni valahova, de majd megerősödsz. lehet egyszer valami barátnővel meg kéne beszélni egy gyerekmentes délutánt, pár órát. Akár úgy hogy a kicsi oviba, suliba van, te veszel ki egy szabit, ő is és egy kicsit kávéztok, vagy sütiztek valahol. kezdetnek jót fog tenni, majd meglátod. Feltöltődsz! visszajön majd szépen lassan a régi éned!

Majd írd meg hogyan alakultál! Mi hogy változott benned, az életedben! Addig is ügyes légy és ne félj semmitől!

2017. febr. 7. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!