Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második név, de hogyan?

Második név, de hogyan?

Figyelt kérdés
A párom családjában nagyon régi hagyomány, hogy az első fiúgyermeket az apjáról nevezik el. Ha ez most nem így történne akkor "hagyománytörők" lennénk. A vezetékneve elég gyakori, a keresztneve József. Rengeteg ilyen nevű ember van. Van egy név ami nagyon tetszik nekem és passzol is a vezetéknévhez és ma már ritka, nem hallottam még ilyen nevű embert. Néztem az interneten is és tényleg csak 1-2 ilyen nevű embert dobott ki. Az általam mondott névre nem reagált semmit de nem is mondott semmilyen más fiúnevet, csak a sajátját. Nagyon kitart mellette és azt se nagyon akarja elfogadni, hogy csak a második neve legyen József. Nem hangzik annyira rosszul az sem, de ahogy én gondolom az tökéletesen passzol. És egyébként sem szeretnék 2 nevet adni. Az egy név praktikus, rövid, könnyű kimondani és csak egyféleképpen szólítanak idegen emberek is. Nem is tudom elképzelni azt, hogy Józsinak szólítsam a gyerekemet. Nincs baj ezzel a névvel sem, csak nekem nem tetszik annyira. De az meg milyen, hogy mindenki más néven szólítja a gyereket, főleg a szülei? Nem akarom, hogy a párom rosszul érezze magát emiatt de nekem ez így nem tetszik :/
2017. febr. 2. 19:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Azért értse már meg a párod, hogy nem dönthet egyedül. Nem is értem az ilyen férfiakat.

Kórházban téged fognak megkérdezni, szóval hiába erőszakoskodik, és hurrog le.

2017. febr. 3. 06:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Azt végképp nem értem, ezt miért nem beszélted meg vele azelött, hogy terhes lettél?

Mert ha ennyire begyepesedett, akkor adhatsz a gyereknek bármilyen nevet, akkor is Józsi lesz, legfeljebb annyi lehetséges még, hogy kis-Józsinak fogják szólítani, hoyg ne keverjék az apjával.

2017. febr. 3. 07:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Jaj az a legidétlenebb szokás, amit az előző írt :-) Kisjózsi, nagyjózsi, öregjózsi stb...

Egyébként a József név éppen hogy ki fog tűnni a sok Máté meg Dominik közül, így mondhatnánk egyedinek is. Becézése is van aranyos, szerintem a Joci.

De megértem, hogy Te ezt nem szeretnéd.

Én is azt tudom tanácsolni, hogy legyen két neve, és ebből a második az apjáé. Úgyis te diktálod be a szülés után, és előbb-utóbb mindenki úgy fogja szólítani, az első nevén.

(nekem volt egy osztálytársam, első nevét az apja után kapta, és valahogy mindenki a második nevén szólította, ez fura volt, de így is működik)

2017. febr. 3. 11:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem annyira ellenszenves ez a név amúgy... Az exemnek csak a második neve volt (persze az apja után), de nagyon negatív érzést váltott ki, mikor megláttam a személyiében....
2017. febr. 3. 11:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez az úgyis te diktálod be válasz ugyan olyan szemétség mint az apa más név meg sem hallgatása. Ilyen hozzá állások nem vezetnek sehova, főleg nem boldogsághoz.
2017. febr. 3. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!