Mikor bevállaltátok a második gyereket, biztosak voltatok benne?
Szerintem ha akartok meg egy gyereket, akkor jobb ha vartok vele egy kicsit. Abbol amit leirtal, az jon le, hogy meg nagyon a kisfiad van a kozeppontban. Ez teljesen normalis is, hisz meg csak 1 eves mult. Nalunk eredetileg 2-3 ev korkulonbseget terveztunk, de en nem ereztem meg ugy hogy most kell hogy jojjon a teso. Ezert (es mas dolgok miatt is) vartunk. Aztan a kislanyom 3 eves mult mikor kezdetm ugy erezni, hogy kell megegy baba.. hianyzott mar a babazas, es valahogy egyre erosebb volt a kesztetes egy ujabb gyerekre. 4 eves volt a lanyom amikor 100%-ban ereztem hogy muszaj. 3 honap mulva terhes is voltam a picurral. Koztuk 5 ev korkulonbseg van. A nagy sokmindenben tud mar segiteni, az elejen nyilvan csak apro dolgokban, pl ha elmentem zuhanyozni, vagy foztem, szolt hogy sir a pici, vagy visszatette a szajaba a cumit, hozta a pelust ha kellett stb. Most pedig mar egyutt jatszanak, imadjak egymast. A kis, 1-2 ev korkulonbsegnel az eleje nagyon nehez, de aztan nagyon hamar osszeszoknak. Mindkettonek van elonye es hatranya is szerintem.
Azt meg hozzateszem, hogy nekem sem volt, es most sincs semmi segitsegem, ferjem rengeteget dolgozik. Kis korkulonbsegnel (magamat ismerve) kb megbolondultam volna az elso 1-2 evben.
Igen. Félelem az volt és van is de teljesen biztos voltam/vagyok benne, hogy szeretnék kistesót. Júniusra várjuk és 21 hónap lesz köztük.
A próbálkozás előtti hónapokban egyébként is így éreztem magam de elmúlt. Szóval nálam változott.
Igen biztosan tudtuk hogy akarunk kistesót, ezért is az első gyereknek a nagyobb dolgokat (Pl babakocsi) uniszex színben vettük, hogy jó legyen a picinek is.
Szerintem addig ne kezdjetek el próbálkozni, amíg ennyire félsz tőle. Csak akkor jöjjön a baba, ha úgy gondolod hogy vágysz egy tesóra, akkor is ha az első 1-2 év az éjszakázásról fog szólni. SZóval szerintem érdemes várni. Nagyobb korkülömbséggel biztos könnyebb, mert a nagy már okosabb, nem hisztizik annyit, megérti hogy most várnia kell stb.
SZóval lehet hogy ez még nálad változni fog, de az is lehet hogy nem, mert ha már 2-3 éves lesz a fiad, úgy gondolod hogy hú már sokkal könnyebb vele, nem vágyok még egy újszülöttre, nem lehet tudni, neked kell érezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!