Ha olyan neve lett a gyereketeknek, amiben nem voltatok 100%-osan biztosak, hogy tetszik, később megszerettétek? (Mármint a nevet : ) )
Mi van, ha nem találunk olyat, ami mindkettőnknek annyira tetszik, hogy nincsenek kétségeink, hogy jót választottunk? Megszokja az ember, vagy meg is tudja az adott nevet szeretni, ha már a gyerekének a neve?
Gondban vagyunk a fiúnevekkel, mindegyik, amit eddig nem szavaztunk le az az 5-ből 3, max. 4 pontos kategória a mennyire tetszik-skálán:)
Akiknek végül "muszájból" lett a gyereknek az a neve, ami (tehát azért, mert valamit adni kellett), nálatok hogy alakult ez?
Illetve van még egy olyan verzió, hogy a férjemnek van egy név, ami nagyon tetszik (ami azért nagy szám, mert kb. egy névért sem lelkesedett, meg magát a névadás témát sem szereti annyira:)), de nekem egyszerűen olyan érzésem van, hogy nem ez a gyerek neve, hiába az is egy normális név, nem tudom neki elképzelni, és egyéb kifogásaim is vannak a névvel (becézése, meg ahogy az országban, ahol élünk, a kiejtése borzalmas, nem akarom az oviban, meg az iskolában hallgatni majd).
Ugyanakkor én egy olyan nevet sem találtam, ami annyira tetszene nekem, mint amennyire ez a név neki, és rosszul érzem magam amiatt, hogy leszavaztam ezt a nevet. Szóval egy ilyen dielmmám is van (tudom, hatalmas problémák:)). Ti lenyelnétek a békát, és adnátok a férjeteknek nagyon tetsző nevet?
Én nem tudom elképzelni, hogy muszájból legyen neve.
Olyat választottunk, ami mindkettőnknek tetszik.
Sose adnék olyan nevet, ami nekem sem tetszik. Meg a páromra sem erőltetném rá, hogy olyat válasszon.
Két kritériumunk van:
- alig, vagy szinte egyáltalán ne térjen el a magyar írásmód a külföldi változattól
- tetszen mindkettőnknek
Van három név is, ami beleesik a fentebbi kategóriába, de egyik sem az igazi (ahogy írtam fentebb, 5-ből 3-4 pontos mindkettőnknél). Szóval valamilyen neve lesz a gyereknek, de egy sincs még, amire mindketten azt mondanánk, hogy na ez nagyon tetszik.
Ja, egy kritériumot még lehagytam: ne legyen túl gyakori, de túl különleges sem. A háromból van egy név, ami mindkettőnknél emiatt 4 pontos, mert a vezetéknévvel együtt meg aztán főleg gyakori lenne.
Hát az már világos, hogy valamiből engednünk kell majd:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!