Ti hogy terveznétek a helyemben a kistesót?
Nem terveznék azonos csillagjegyű babát. Oroszlán mellé ikrek, mérleg, esetleg rák. Szűz mellé is rák, bika, bak.
A kínai asztrológia szerint pedig 4 év az ideális. Azok a jegyek kompatibilisek egymással.
Nálunk ezek beváltak. Teljesen harmónikus a család.
sziasztok!
Szerintem a 3 év sok! Én nem az általad felsorolt szempontok alapján döntenék pl. ovikezdés, hanem, h minál kisebb legyen a korkülönbség! 3 gyermekem van, az első kettő között kicsit kevesebb mint 2 év van, különböző neműek, de remekül összenőttek! nem beszélve arról, h így 6 évig maradsz otthon? amikor az első már kezd növögetni lehetne vele "komolyabb" progit csinálni, előről kezdeni az egészet?
Én már most nekiállnék, mint ahogy az előbbi válaszolók írták nem lehet tudni mikor jön össze, így inkább minél előbb!
van ismerősöm, ott 3év van a gyerekek között, és azt mondja ez a legrosszabb, 6 éve van otthon, nincs átfedés!
Nálunk 7 év van a gyerekek között. Tudatosan ekkora a korkülönbség. Bár úgy szerettük volna, hogy amikor a fiam kezdi a sulit, akkor legyek terhes, tehát kb. most szülnék, ha a mi terveink szerint alakulnak a dolgok (nem bánom, hogy nem ebbe a kutya időbe született a lányunk :D ). De. Mivel a fiam is 2 év alatt jött össze, ezért elkezdtünk a fiúnk 6. szülinapja után élesben próbálkozni, hogy úgy sem jön össze hamar. 2 alkalomból összejött, augusztus elején született a kicsi lány. De nem bánom, legalább még jó idő volt, mikor pici volt, most ez a hideg sem viseli meg, már 5,5 hónaposan, tudok vele jönni-menni. A fiú az első heteket nehezen viselte, de pár hét alatt beleszokott. A kicsinek is így van egy kialakult napirendje, reggel megyünk, visszük suliba a nagyot, délben megyünk érte... 2 séta letudva.
Szerintem, ha előbb születik, akkor a nagy gondolhatja, hogy: a tesó miatt lepasszolnak, ő otthon marad anyával, én megyek oviba... Utálom az egészet.
Az elején sok betegséget hazavihet, megfertőzheti a kicsit. Lehet, hogy olyan lesz, hogy 1 hét ovi, 1 hét otthon betegség miatt. Akkor megint csak egy pár hetes-hónapos babát és egy beteg, nyűgös 3 évest ellátni, akinek szintén csak anya jó, nem biztos, hogy könnyű.
Ha olyan a beszoktatás, hogy ott kell vele lenni pár napot, egy pár hónapos szoptatott babával nem biztos, hogy tudsz vele menni, apának-nagyszülőknek kell beszoktatni, megint csak utálni fogja az egészet.
Persze ez nem törvényszerű, ezek az ellenérvek. Mondom ezt én úgy, hogy mi is másképp terveztük, de nekünk nagy a korkülönbség, így a nagy már jobban megértette, hogy miért kell iskolába mennie, meg már várta is.
Én úgy terveztem, hogy a 30. szülinapomra megszülöm mind a 3 tervezett gyereket, de sajnos nem így lett. 31 múltam és most várom az első babánkat. 6 évet vártunk rá.
Mázlista vagy, ha a terveid szerint szülhetsz, de én tuti nem alapoznék erre.
Egyébként 2-3 év ideális szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!