Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Folyton beteg gyerekek mellett...

Folyton beteg gyerekek mellett tényleg csak így lehet megoldani a munkát?

Figyelt kérdés

GYED-en vagyok a 15 hónapossal. A Nagy 5 éves, ovis. Szeptemberben indult el a lavina, azóta 1-2 hét szünettel, szinte mindig beteg valamelyik, vagy mindkettő. Én még szerencsés vagyok, mert ugye itthon vagyok a Kicsivel, plusz saját családi cégben dolgozom, így később is meg tudom oldani, ha valamelyik beteg lesz. Viszont azon agyaltam,hogy más, "rendes" munkahelyen dolgozó anya, hogy tudja megoldani,ha nincs nagymama vagy más segítség.

Erre ma azt mondta a barátnőm,hogy úgy, hogy beviszi. Tehát ma pl. én 37,5-ös hőemelkedéssel már természetesen nem vittem oviba a Nagyot. A barátnőm szerint más meg beadja a lázcsillapítót, és beviszi. Nyilván mert nincs más megoldás. Részben érthető, részben nem.

De tényleg,hogy lehet máshogy megoldani?

2017. jan. 17. 13:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

"Mondjuk azt nem hiszem el, hogy egy embertelen multinál nem fizetnek annyit, hogy egy bébiszittert kifizessen valaki."

Lehet, hogy nem hiszed el, de a férjem 150-et keres (diplomával) én 100-at, irodai munkakörben...

2017. jan. 18. 10:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nálunk ugyanez van, sajnos :(

Ettől függetlenül valahogy meg kell oldania a szülőnek a dolgot. Egyszerű a szabály, betegen nem lehet oviba/bölcsibe vinni a gyereket. Ha az óvónőnek lenne elég töke, akkor át sem venné a láthatóan beteg gyereket, csak sajnos sok helyen túl elnézőek.

Én tudom, hogy a táppénz kevés, szabit kivenni nem lehet annyit, ahányszor beteg a gyerek, mert az kell a szünetekre, a nagyszülők a legtöbb helyen dolgoznak, vagy messze laknak, vagy csak egyszerűen nem tudják/akarják vállalni, de valamit mégis muszáj csinálni. Azért ha apa-anya felváltva megy táppénzre, akkor annyira nem vészes a dolog általában. Persze ahol ez opcióként fel sem merül, mert ki van jelentve, hogy apa nem TUD táppénzre menni, ott ez nem oké. Érdekes, anya valahogy mindig TUD. És mivel mindig ő megy, persze, hogy nem nézik jó szemmel a munkahelyen.

Megértem azt az oldalt is, amelyik azt mondja, hogy egyszerűen nem győzi már a sok hiányzást, de azért azt csak belátja mindenki, hogy az sem állapot, hogy fertőző betegen visszük oviba a gyereket, ahol ráragasztja másokra is. Így a lelkiismeretes szülő folyamatosan táppénzen van szinte azok miatt, akik viszont nem képesek otthon tartani a beteg gyereket.

Egyébként olyan érdekes, hogy itt, ezen oldalon is akkora elánnal tudják hirdetni sokan, hogy ilyen meg olyan feltételek megléte nélkül (pl. kocsi, saját lakás, megtakarítás) ne vállaljon gyereket senki, de azt valahogy sose említi senki, hogy feltétel lenne egy olyan munkahely, ahonnan nem rúgnak ki, ha el mersz menni táppénzre a gyerekkel. Nálunk speciel ez jóval fontosabb szempont volt, mint a saját lakás, vagy az autó, tekintve, hogy tényleg nincs más, aki itthon tudna lenni a gyerekkel, ha beteg.

2017. jan. 18. 11:21
 13/18 anonim ***** válasza:
57%

Az én mérnök párom,lassan két diplomával keres 210 ezret. Hát bocsi már,hogy nem telik bébiszitterre az albérlet meg kocsi részlet mellé,vagy majdan a ház hitel mellé. Jaaa miért vállaltunk gyereket,tudom... Mert böven el tudjuk tartani ezt a kettőt és majd hármat is.

De!!! Párom bármikor bevihetné őket a munkahelyre,senki nem szólna semmit. De azért érzi mindenki ugye,hogy ez nem opció?! Mindenki hoz áldozatot. Mivel párom keres jól,én meg a gyerekek miatt csak 8-16-ig tudok majd kb dolgozni és kb csak közfoflalkoztatásban,ami irodai és protekciós,igy engem nem rúgnak majd ki,ha itthon üldögélek velük,és nem is sok kiesés majd,hogy nem 53ezret,hanem 26-ot kapok.

Bár van mama,de lázas betegeb nem vállalja őket,és nem biztos ám,hogy kettőt,hármat elvállal ha betegek. Egészségesen gond nélkül...

2017. jan. 18. 12:24
 14/18 Snorri ***** válasza:
18%
De kevés fizetésért lehet találni olyan munkahelyet, ami családbarát. És azt mondom, havonta legyen akkor 5000 ft, amit félretesz az ember, hogy legyen miből fizetni egy szittert. De lázas gyereket nem lehet elvinni, mert azon kívül, hogy fertőz, súlyos szövődményei lehetnek.
2017. jan. 18. 12:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

# 11 vagyok.

Én biztos nem viszem a beteg gyereket oviba, suliba, mert még meg sem született. :)

Szerintem mindkét részről van igazság a dologban.

Azért kíváncsi lennék, hogy hol lehet találni ezeket a családbarát munkahelyeket, speciel egyet sem ismerek, akié ilyen lenne. Szerintem nincs az a főnök aki szívélyesen elnézi, ha anyuka/apuka minden hónapban 1 hetet tp-en van. Nem minden munkát lehet otthonról végezni. Gyerekkel elhelyezkedni sem a legkönnyebb. Főleg szakmunkásként.

Az meg szintén probléma, hogy pl. az 5 éves unokahúgom minden második héten beteg, mert az oviban folyton megfertőzik. Ott otthon van az anyuka, tehát nekik ilyen téren nem probléma, az más kérdés, hogy mennyire nem normális, hogy szegény gyerek folyton beteg.

Igazából azt sem értem, hogy annak idején, ha valaki sűrűbben volt beteg simán kikapkodták a manduláját és utána nagyrészt megszűnt az ilyen jellegű probléma, pl. nálam is. Ma már alig van olyan gyerek akinek kiveszik.

2017. jan. 18. 13:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Engem 3 munkahelyröl rugtak már ki a miatt hogy a kisfiam folyton beteg.

Nincs segitségünk.

Bébiszittert fogadhatnék a fizumbol.De ezért menjek el dolgozni hogy abbol a pénzböl a bébiszitter nevelje fel a folyton beteg gyerekem?

Hát köszi,de nem,nem ezért vállaltuk.

Most van munkám,(adminisztrativ)bár nem bejelentett egy kis cégnél.Ha beteg a kisfiam,akkor napközben otthon vagyok vele,délután/este apuka/ismerös vigyáz rá én addig megyek és dolgozom késö estig.

Máshogy nem megy. Én betegen nem viszem,már csak az ö érdekeit nézve sem. Felnötteknek is mennyire rossz már ha betegen kell dolgozniuk,hát még a gyerekeknek!

Mi kisvárosban lakunk,nincs multi,nincsen más lehetöség.

Vállalkozáson gondolkozunk mi is,mert más opcio nem nagyon van amugy.

2017. febr. 24. 18:33
 17/18 anonim ***** válasza:

"Azért kíváncsi lennék, hogy hol lehet találni ezeket a családbarát munkahelyeket, speciel egyet sem ismerek, akié ilyen lenne."

Én pl. közalkalmazott vagyok, ráadásul a kollégák közel fele kisgyerekes, a főnökasszonyom pedig négygyerekes anya (igaz, nagyok már a gyerekei). Sose szóltak nálunk még senkinek azért, mert otthon van táppénzen. Ha valakinek határidős munkája van, azt úgyis megcsinálja valahogy, valamilyen úton-módon, minden másban meg helyettesítjük egymást, ha kell. Más kérdés, hogy közalkalmazottként én jó szarul keresek, meg lehet nézni a bértáblát, felsőfokú végzettséggel is épphogy százezret hazaviszek nettóban. De ez van, nekem ilyen a szakmám, ezzel csak a közszférában lehet elhelyezkedni, és ehhez értek, ezt szeretem csinálni, ebben vagyok jó. Úgyhogy nálam nem választás kérdése volt, hogy családbarát munkahely kevés pénzért, vagy multi sok pénzért.

És még úgy is, hogy a férjem keres többet (multinál), szokott ő is táppénzre menni, ha kell, mert azt meg ő nem szeretné, ha én azért nem tudnék előre haladni a szakmámban, mert csak én hozok áldozatot a családért. Megosztjuk az ilyesmit, és az ő munkahelyén sem volt még ebből soha probléma.

2017. febr. 25. 21:12
 18/18 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Május van....és még mindig nem tudom mennyi egy teljes havi fizetésem....és még mindig nem küldtek el a munkahelyemről..és most is tp-en vagyok. Ja...és esküszöm hálás vagyok a munkahelyemnek (főnökeimnek). :/
2017. máj. 27. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!