Ti hogyan oldjátok meg a karácsonyi készülődést a gyerekek mellett?
Mi simán készülünk a gyerekekkel együtt. Lehet azért mellettük is takarítani meg sütni-főzni. Nem kell szerintem ennyire túlkomplikálni ezt.
Az ajándékaik meg már most is el vannak úgy dugva, hogy ne találják meg (a nagy része már megvan). Egyébként mi is le tudjuk így passzolni a gyerekeket, de nekünk nem probléma velük készülődni.
Gyerekkoromból nagyon rossz emlék, hogy mindig full stressz volt a karácsonyi készülődés. 10 éves lehettem, amikor kérdezték, hogy szeretnék karácsonyra, illetve mi legyen a menü. Akkor mondtam, hogy inkább lemondok az ajándékról, csak rendeljünk egy pizzát és legyen nyugodt a karácsony.
Anyám akkor leült, elgondolkodott, aztán lazított az addigi menetrenden.
De ez a feszültség annyira belém égett, hogy a lehető leglazább karácsonyokat csinálom.
1. Takarítónő jön.
2. Ajándékot csak a gyerek kap, időben megvesszük és megy a gardrób felső polcára.
3. Fadíszítés gyerekkel együtt, emiatt úgy néz ki a fa, mint egy csöves, de neki tetszik, úgyhogy ilyen lesz és kész :)
Mi nem csomagoljuk az ajándékot, úgyis dobozban van. :) Ami meg nem, ajàndéktasak.
Karácsonyfa 20-adika körül lesz feldíszítve, nem problémázok a 24-én, hiszen a gyerek se hiszi majd el h a jézuska hozta(ha nagyobb lesz), hiszen mindenhol lehet már lassan látni dec elejétől.
Takarítàs:porszívó és felmosás aznap, mindig rend van, pedig pakol a gyerek serényen (1 éves), rendszeresen takarítok. Az ablakot meg a függönyt biztos nem december közepén fogom mosni.
Kaja: Nem csinálnék nagy gondot belőle. Egy édes-egy sós süti. Esetleg mézeskalács pár nappal előtte, mert az eláll. Töltött káposzta reggel feltenném, majd franciasali rántott valamivel és kész, húslevest is gyorsan fel lehet tenni. De nem is biztos h csinàlnék töltött káposztás, sütőbe finom malacpecsenye, lilakáposzta..nyammi.
Idén anyósékhoz megyünk több napra(én szüleim nem élnek) ő nagytakarít előtte, és süt-főz ezerrel, idegeskedéssel. Most besegítek, hátha nyugisabb lesz a karácsonya. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!