Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan oldjátok meg a...

Ti hogyan oldjátok meg a karácsonyi készülődést a gyerekek mellett?

Figyelt kérdés
Nekem hatalmas mázlim van, mert a négy nagyszülőből kettő nyugdíjas, a másik kettő pedig tanár, már szerdán sem fognak dolgozni. Mindenhol meglesz a nagytakarítás már bőven karácsony előtt, így nagyon szívesen elviszik a gyerekeinket (2 és 4 évesek) 22-23-án pár órára, így mi tudunk takarítani, fát állítani, főzni, sütni, ajándékot úgy eldugni, hogy a gyerekek ne találják meg... De elképzelni sem tudom, mi lenne velem nélkülük. Ti ezt hogy oldjátok meg?
2016. dec. 3. 15:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én azt nem tudom elképzelni,hogy segítség nélkül ne menne....takarítás nem kérdés,mindig tisztaság van(3 gyerek mellett is).A nagytakarítást október végén már megejtettem,mivel folyamatos sika-mika van,semmi extra nem marad ünnepek előttre.Nagy ajándék "dugdosás" nem kell,a pincébe hagyom,ott nem kutakodnak,amikor időm van-napközben-csomagolgatok.Mivel ovinak,iskolának dec. 21.-én vége,együtt sütök a gyerekekkel.Mézeskalács,hatlapos,sajtos rúd,1 nap.A halászlét előző nap elkészítem.Nálunk rántott hús,többféle majonézes saláta van.A húst panírozom,fagyasztom,a salátákat aznap reggel "dobom" össze.Nálunk előételnek tatárbifsztek van,azt 3 nappal korábban akom össze(bekeverve tálalom).A fát a férjemmel együtt 23.-án éjszaka állítjuk,díszítjük....ez nekünk is tök jó program.Kibontunk 1 üveg bort,és jól elszórakozunk.Semmi dráma,faxni.Az is hozzátartozik a történethez,hogy a szüleim,és a tesómék is nálunk vannak 24.-én este,szóval 5(mi)+2(anyukám+apukám)+2.5(tesóm,felesége,baba) emberre főzök.Saját vállalkozásom van,rugalmasan tudom intézni a dolgokat.A Férjem szintén "magánzó",Ő sokkal feszítettebb tempóban nyomja,nemigen tudok Rá számítani.De számomra ezzel semmi gond nincs!
2016. dec. 3. 22:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Ugyhogy nem csinálok nagy kaja hegyeket,nálunk nincs karácsonyi nagy takaritás ,csak sima takaritás ,ajándékot már megrendeltem már csak elkel menni érte és eldugjuk legfelső szekrénybe oda egyik gyerek se nyul be.

Karácsonyfát késő este diszitjük legidősebb gyerekeinkel .ajándékok meg éjszaka kerülnek a fa allá.

2016. dec. 4. 05:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nincs karácsonyi készülődés, úgy.

Nem előtte állok neki mániákusan lakást sikálni. Alap takarítás mindig van, de nem karácsony előtt kezdek szekrényhuzogatós utolsó szöszt is összeszedős pakolásba, hanem szeptemberben, amikor ha tárva nyitva van minden se fagyok meg, vagy március vége felé(amikor időm erőm van)

Kaját sem hegyekbe készítek, az ünnepi ebéd nem a fogástól lesz az, egy adag rántott hal, egy kis Stefánia, krumpli és tojás saláta, előtte délután összedobom, reggel meg megsütöm, sütni meg max muffin(nem vagyunk sütisek), hanem ünnepibabrosz, tányér, a gyerekek is a szép villa-kés kombóval esznek, ünnepi pohár... és együtt vagyunk.

A fát 23án este díszítem a szomszédban(kilépek-belépek), az ajándékokat esténként csomagolom, 24. meg úgy megyünk ki sétálni, hogy jajj apa bemt hagyott valamit, kicsit előre megyünk, apa meg beteszi a fát a helyére, alá az ajándékokat. Így még most is öröm a szép fa a gyerekeknek.

A karácsony a családé, nem a rongyrázásé nálunk.

2016. dec. 4. 06:34
 14/14 anonim ***** válasza:
53%

Bár régi kérdés, de ezt nem tudom megállni, hogy nem válaszolok.

Pénteken délig még dolgozom, előtte fél ötig. Férjem szerda-csütörtök lesz szabad napon, péntek-vasárnap 6-14-ig dolgozik. Gyerek sulis, minden este 5-fél hat körül érünk haza, és még készülni kell a másnapra.

Rendet tartunk. Főzés-sütés péntek délután és szombat délelőtt lesz. Anyósom és sógornőm jön szenteste délután már. Együtt feldíszítjük a fát, aztán ők legfeljebb lemennek a városba megnézik a karácsonyi vásárt. Addig befejezem a főzést, megjönnek ajándékozunk, eszünk.

És ami a legfontosabb nem idegeskedünk. Ami nem lesz meg, az nem lesz meg, ennyi :)

Ajándéka a gyereknek november eleje óta a szekrényben pihen. :)

2016. dec. 15. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!