Mi tevo lehetnek?

Figyelt kérdés

Nos a problemam kicsit osszetett.. Van egy 1evesem, itthon lakunk egyedul nevelem.. Mielott o lett volna 100% a magam ura voltam. Dolgoztam stb. Szuletese elott en ugy dontottem, hogy orokbe szeretnem adni.. Szuleim elleneztek de en kitartottam mellette.. Mikor megszuletett is igy gondoltam, vegen haza lett hozva mivel anyukam ugy akarta. Szuletese utan eleg durva depressziom lett (ra se akartam nezni..) Azota javult a helyzetek, kb az ellenkezojere :) Na most meg mondtam, hogy kb. 1,5 eves koraba o megy bolcsibe en pedig melozni (max 4oraba)

Anyukam annyira ellenzi mintha ez nem is tudom, kb gyilkossag lenne, mert, hogy a bolcsibe le se sz*rjak a gyereket, meg en sem voltam bolcsis.. (mindenben hozzam hasonlitja, hogy en anno milyen voltam..)

Szoval eleg szar a helyzet.. Ha folhozom a temat mar a plafonon van.. Minnel elobb koltozni es sajat eletet szeretnek kezdeni vegre a babaval.

Az itthon lettol pedig mar fraszt kapok, megbolondulok.. Havi 1x 1,5ora az amikor egyedul mozdulok ki..

Valakinek valami otlete, hogy mit tehetnek, esetleg par jo szo?

2017. jan. 14. 15:00
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
Talán ideje felnőtté válnod...
2017. jan. 14. 15:02
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Becsülöm, hogy nem elvetetni akartad, hanem gondoskodni arról, hogy szerető családba kerüljön. Ha kialakult benned az anyai érzés, és úgy döntöttél, hogy felneveled, akkor viszont te vagy érte a felelős, ergo a tiéd a döntés, hogyan oldod meg. Nekem volt bölcsis gyerekem, aranyosak voltak a gondozók, szeretett odajárni, könnyen beszokott óvodába is, mert nem volt újdonság számára a közösségi lét. 1,5 évesen pedig nem olyan pici már, arra azért készülj fel, hogy eleinte lehet, hogy sokat fog betegeskedni. Egyedülálló anya ritkán engedheti meg magának, hogy 3 évig otthon legyen a gyerekkel, azt pedig meg tudom érteni, hogy ebben a környezeten már megbolondulsz a bezártságtól.

Szerintem nézz körül, milyen bölcsik vannak, érdeklődj az anyukáktól, kezdd el intézni a beíratást, és keress állást. Számold ki, kb. mennyi bevételre számíthatsz, ha el akarsz költözni, nem biztos, hogy elég lesz a 4 órás állás. A gyest és a családi pótlékot kapod, gyt-t is intézz, ha lehet, és nézz körül, milyen albit találhatnál és mennyiért. Sokat segít, ha esetleg össze tudsz ismerkedni hasonló helyzetben lévő anyukákkal, és kölcsönösen segíthettek egymásnak.

Gondolj arra, hogy a kicsi megnő, egyre önállóbb lesz, tudsz majd magadnak is időt szakítani pl. tanulásra vagy néha szórakozásra.

2017. jan. 14. 15:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Tedd azt, ami neked jo! Nem anyudnak.

Ha te ugy erzed, hogy boldogabb leszel akkor, hogyha dolgozol max 4 orat, akkor tedd azt! En teljesen megertelek.

Mellesleg sokkal jobb, hogy dolgozol, mintha pl bulizni jarnal, ameddig a gyereked bolcsiben van. Bar az is maganugy lenne, ha igy dontenel.

Ugyhogy en batoritalak teged. Ha munka utan feltoltodsz, akkor sokkal jobban fog telni a kozos idotok a babaval. Igy lehet, hogy jobban fogod ertekelni a vele toltott idot, elviszed jatszohazba stb, igy meg csak otthon vagytok es monoton jatekokat jatszotok

Hidd el nem lesz semmi baja a bolcsiben, lesznek korabeli baratai, sokat fog fejlodni es orulni fog neked amikor erte mesz :) es te is meglatod, hogy hianyozni fog a babad (meg akkor is, ha orulsz a kimozdulasnak), es te is varni fogod, hogy vegre erte menj.

2017. jan. 14. 16:28
 4/4 anonim ***** válasza:
26%

Remélem, legközelebb jobban vigyázol.Sajnálom szegény gyereket, mert nem elég, hogy nincs apja, de még a saját anyja sem szereti igazán.

Mi lesz veled, ha anyukád már nem lesz? Intézetbe adod?

Nagyon úgy tűnik, hogy csak anyukád nyomására foglalkozol a gyerekkel.

Nem a gyerek tehet a felelőtlenségedről.

2017. jan. 16. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!