Rábíznád így a gyereket? Illetve hogy mondanád meg, hogy nem akarod?
Itt a történet előzménye:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A gyerekem egyéves múlott, ami nem múlik, az sogorno keserűsége.
Továbbra is egyik ágyból a másikba sodródik, velünk nagyon ritkan találkozik, olyankor is balhe van, mert szerinte súlyosan elcsesszuk a gyereknevelést (!), sot, bizonyos (étkeztetési) modjainkkal konkretan veszelyeztetjuk a gyerek életet.
Ugyanakkor multkor volt egy elejtett megjegyzése, hogy bármikor vigyazna a gyerekre. Ferjem hajlana ra, azzal érvel, hogy sogornom szokott egy barátnője gyerekere vigyázni.
De en az előzmények miatt nem szeretnem. Szégyen, nem szégyen, attol is felek, hogy netán kart tenne "veletlenul" a gyerekben, egyszeruen megijeszt, amilyen indulattal viseltetik irantunk. Neha halványan jobb, de mar nem reménykedem igazán a változásban.
A ferjem eddig haritgatta, főleg azzal, hogy kicsi, de mar szokott egyik-masik nagyszülőnel rövidebb időkre lenni.
(Hogy) mondjam meg az igazat?
Előzményt nem olvastam el, de ebből is látszik hogy nem szeret titeket. Miért kéne olyanra bíznia bárkinek a gyerekét akiben nem bízhat?
Egyébként szerintem nem kell megmondani neki (még), hiszen csak felvetette a lehetőséget (1 db elejtett megjegyzés). Ti meg egyszerűen nem éltek vele soha. Így nem szítjátok tovább a tüzet.
Ha viszont napi szinten kérdezgetné hogy mikor lehet nála stb., akkor meg kell mondani, hogy köszönitek, de nincs szükségetek a segítségre amit ajánlgat.
Fura hogy a férjed egy elejtett megjegyzésén ennyire fennakadt, hogy már tervezgeti is hogy mikor legyen odaadva.
Mar nem 5 honapos, az a kerdes kiírásakor volt.
Mar azon kiakadt anno, hogy nem adunk cumit, aztan hogy miert nem adunk neki kekszet, hogy nyáron viz is kene az anyatej mellett, mert kiszárad, hőgutát kap a gyerek, satobbi. Rengeteg tejem volt, es a szoptatasi tanácsadónak meg a vedononek (sot gyerekorvosnak) hittem, akik szerint eleg volt az anyatej, de o csak mondta, mondta, en lettem a makacs, önfejű osanya, aki miatt a hírekben kisgyerekekrol beszélnek.
Aztan a "kell a tojás, mert verszegeny lesz", mi meg az elejétől nem akartunk tojást adni, stb.
Szoval ne fényevesre gondoljatok vagy vegán vagy egyeb etrendre. Csak szerinte mindent rosszul csinálunk.
Én azon csodálkozom, hogy miért merül fel benned ez kérdésként?! Egy olyan emberre hogy bízhatná rá egy felelős anya a gyermekét, akivel saját maga is konfliktusban van, nyíltan bírálja a nevelését, személyiségét.
Nem, nem bíznám rá! Kizárólag olyan emberre bízom a gyerekeimet, akikkel harmónikus a kapcsolatom és egyeznek az elveink. Emellett a személyisége stabil, kiegyensúlyozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!