Mikor mondanád el a gyerekednek, hogy nem természetes úton fogant, hanem lombikban?
Úgy értettem nagyon nem kell félni tőle. :)
2.
Kislányom inszeminációval fogant, de bennem fel sem merült, hogy bármit mondjak neki ezzel kpacsolatban magamtól.
Szerintem ez már elég intim dolog, hogy erről beszélgessek egy gyerekkel.
Majd, ha felnőtt vagy kamasz lesz és valahogy szóba kerül, lehet, hogy megemlítem neki, de külön nem fogom felhozni a témát szerintem.
A nagylányaim ikrek, ők sem kérdezték meg soha, hogy hogyan fogantak és miért lettek ikrek. (spontán fogantak). Nem jutott eszembe erről beszélgetni velük, de nem vagyunk egyformák.
7 éves az egyik barátnőm kisfia, aki lombikos volt. Náluk ez teljesen természetes hogy tudja. Úgy is felfogható, hogy apa meg anya annyira akarták őt, és csak így születhetett meg, hogy egy "kicsi műtétet kellett anyán végezni". Ez szerintem teljesen rendben van.
Mondjuk, amikor ilyen műsor van a tv-ben, lehet mondani, hogy "te is így fogantál" . Nem nehezebb előadni szerintem, mint a természetes fogantatást. Lehet sosem kérdez rá, nem hiszem, hogy az idő múlásával jobban fogadná egy gyerek.
Soha nem szabad elmondani!
Hallgatni arany! A lelki törést nem lehet megjósólni. Vagy jót röhög, és magában örlődik...vagy nem..
Titokban kell tartani, abból nem lehet baj.Nem fogadott gyerek, tehát nincs értelme az érzelmeit próbára tenni.
Amíg hallgattok róla, addig nincs baj, de ha felnyitod Pandorra szelencéjét, bármi megtörténhet...
Ti miért rágódtok ezen? Anya megszülte, oszt jónapot. Hogy jön ez szóba egyáltalán?
Mikor mondanad el a gyerekednek h adoptaltad?
Amugy meg igazabol RAJTAD mulik h mikor mondhatod el.
Mert ha ertelmes gyereknek neveled, akkor "idovel", ha pedig begyepesedett agyu 19. szazadi gondolkodasut faragsz belole, akkor "soha".
Amugy akarmikor elmondhatod neki, mex felakasztja magat. Majd mesz masik kemcsoert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!