Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van, hogy mégiscsak beteg a...

Van, hogy mégiscsak beteg a gyerek?

Figyelt kérdés
Anno sógórnőmnél már pont a kritikus időszaknál mondták, hogy mégis menni kéne komolyabb vizsgálatra, mert down szindrómás gyanus a baba a hasába. Az ultrahang és vizsgálat megnyugtatta, hogy nem lesz baj, a vérben az a bizonyos érték más miatt is lehetett. Az idi óta amúgy cigizett is meg idegeskedett egész terhessége alatt, amúgy koraszülött is a gyerek. Most elmúlt két éves, gagyok is, a kislány, de vannak fura szokásai ami nekem gyanús. Jár oviba, nyílván meglátták volna szakemberek már rajta, de furán fut és vannak fura cselekvései ami mutat valami down-os dolgokra sajnos legalábbis én szerintem. Vág fura pofákat, amit az anyja aranyosnak tart, de tök hül ye amúgy, és sokszor rászól tesóm, hogy mi aranyos abba ha "sikoly" fejet vág? szóval értitek? ilyen fura dolgok vannak. lehet, hogy mégis van valami bibi a kislánnyal? Én sajnálnám a dolgot mert eléggé xar helyzetben vannak tesómék anyagilag, és ha még ez is lenne szépen néznének ki. Amúgy értelmes a kislány, kidobja a papírzsepit is a kukába magától, ilyesmi, csak vannak fura viselkedései ahogy fut meg ilyenek... tapasztalatok? Köszi
2017. jan. 12. 11:07
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tudod értelmesen leírni, mi a bajod a kislánnyal, nem is tudod, egy 2 évesnél mi a normális, innentől kezdve hagyd békén a tesódat.
2017. jan. 12. 11:11
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, a down-kórt elsőre ki lehet szűrni, a külső jellegzetességek alapján, nem kell besegítened diagnosztizálni. Semmi baja a kicsinek, csak annyi, hogy két éves. Mit vártál tőle ennyi idősen?
2017. jan. 12. 11:12
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

A Down-szindrómának olyan egyértelmű (külső) jelei vannak, hogy már a születéskor észreveszik, ezt nem lehet elnézni.

Ami pedig a "furcsaságokat" illeti: egyértelmű összefüggés lehet a koraszülöttség és a gyermek fejlődése között, ami kihatással lehet a mozgásfejlődésre és tanulási zavarok is jelentkezhetnek. Egyébként nyugodt lehetsz, az oviban ma már nagyon figyelnek az eltérésekre és a legkisebb gyanú esetén is küldik a gyereket szakemberekhez. (Nálunk pl. az oviban 28-ból 20 gyereket küldtek, ebből 8-nál állapítottak meg valamilyen eltérést, és onnantól kaptak az oviban fejlesztést.)

2017. jan. 12. 11:12
 4/26 A kérdező kommentje:
Senki ne higyje itt, hogy én kritizálni akarok, remélem lejött az, hogy egyáltalán nem rossz szándékból kérdeztem, bárcsak ne lenne, csak nekem furi néha nah. Paranoiás vagyok, meg tényleg ismerve az anyját aki egy gyerek viselkedésű felnőtt testébe, meg amilyen szerencsétlenek még azon sem csodálkoznék ha még ez is bejönne nekik, de Isten ments, ismétlem isten mentsen meg ettől, mert bár tényleg nem erre akarom kitenni a hangsúlyt, ennek a terhét is megosztanák bőven a családdal... Tele vannak adósággal, és biztos hogy akkor ez miatt is ugrálhatna körülötte az egész család... De ismétlem köszönöm hogy megnyugtattatok, egyáltalán nem rossz indulatból kérdeztem... csak már előre félek az ilyen dolgoktól
2017. jan. 12. 11:16
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Én meg az ilyen jószándékú rokonoktól félek már, talán nálam is paranoia van a háttérben.

A fiam ADHD-s, tehát egyesek szerint "beteg", mások szerint "neveletlen", és állandóan kapom a jóindulatú megjegyzéseket, pl. hogy beteg gyerek mellé minek vállaltunk még egyet, meg hogy mit csináltunk vele, amiért ilyen lett, és bezzeg ha nála lenne egy hetet, ő kinevelné belőle.

A gyereknevelésben az a jó, hogy mindenki ért hozzá, csak az nem, akinek gyereke van.

Hidd el, bármi is van a kislánnyal, tökéletesen meg fogják oldani tesódék, nem neked kell őket körbeugrálni meg kifizetni.

2017. jan. 12. 11:21
 6/26 A kérdező kommentje:

Félreértesz és valszeg azért mert érzelmileg érintve vagy.

Én tudom miről beszélek, mármint olyan téren, hogy a tesómék anyagi helyzete nemhogy egyenlő a nullával, de kb amit megkeresnek ketten és felélnek, annyit a sógornőm anyukája fizet is helyettük még pluszba kocsi, régi számlák, hitelek, szóval hidd el, ha valami speciális dolog volna akkor jönnének megint az olyan kölcsönkéregetések amiket soha nem látsz vissza. Ismerjük már őket, én erre akartam utalni. De ismétlem, remélem is, hogy csak rosszul látja az ember, de ez a buta liba tényleg olyan dolgain röhög a lánynak ami tényleg inkább idétlen azok a fejvágások meg fura viselkedések. Én nem tudom miért nem lehet ha valaki valamit beír kérdést esetleg úgy felfogni hogy komolyan aggódik, nem kritizálni akarom én őket csak mint érintettek sokszor nem veszik észre azokat a dolgokat amiket egy külső szemmel néző. De ez bármilyen témára igaz. De való igaz, hogy az óvónők csak jelezték volna már ha valami nem stimmel.De amúgy nem csak feltétlen down-ra gondoltam amúgy sem.... lehet más hasonló dolog is ami nem szemmel látható....

2017. jan. 12. 11:28
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Családi kapcsolatok témakörben lehetne folytatni a témát.

Tényleg baromi nagy szerencse lehet hogy tesódnak ilyen jószándékú rokonai vannak.

Vannak emberek, akik megérdemlik egymást.

2017. jan. 12. 11:36
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

"lehet más hasonló dolog is ami nem szemmel látható...."

Lehet. És akkor mit tud csinálni az anyuka?

Pedagógus végzettségem van, a gyermekem apjának is. Másfél éves kora óta sejtettem, hogy a gyermekem nem olyan, mint a többiek, hordtam szakembertől szakemberig, de nem mondtak semmi értékelhetőt, csak annyit, hogy "majd kinövi". Oviban is előjöttek komoly gondok, de akkor sem történt változás. Öt éves lett a gyermek, mire végre kapott diagnózist: addigra egyértelműsödött ugyanis, hogy mi a probléma. Onnantól kapta a speciális fejlesztéseket, amik jelentős változásokat hoztak.

Hidd el, anyuka akkor sem tudna mit tenni, ha valami "gond" lenne a gyerekével. Jó, ha felvetné a pénz, bizonyára elhordaná fizetős fejlesztésekre, de ezzel sem lenne sokkal előrébb, amíg nem egyértelmű, hogy van-e bármi gond, és ha igen, akkor pontosan mi az.

Amúgy ha koraszülött volt, akkor egyébként is benne van az ellátórendszerben, a koraszülötteket utánkövetik, ha szükségesnek ítélik. (Max. te nem tudsz róla.)

2017. jan. 12. 11:39
 9/26 A kérdező kommentje:
Okés, okés, csak leírtam egy kérdést amit már másik sógornőmmel is megosztottam, de ő azt mondja hül ye vagyok. Én is voltam pedagógus, tehát nem nyolc osztályommal fröcsögök itt, csak feltettem egy kérdést. Én más kislányoknál ilyen viselkedést nem láttam még nah. szaladgálása is olyan néha hogy lent van a keze, és előre tolt fejjjel szalad, hírtelen megáll, stb. szóval nekem az ilyen viselkedései furák meg a fejvágásai néha. utolérte már magát amúgy fejlettségileg ezt mondták a dokik, másfél hónappal hamarabb született meg vagy egy? nem tudom pontosan, szóval nem hinném hogy ez a koraszülöttség jegyei. De mondom ne legyen igazam, csak feltettem egy kérdést féltésből...
2017. jan. 12. 11:45
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy egy két éves grimaszol és "furán" viselkedik, életkori sajátosság. A lányom 2,5 éves, lassan három és bár makkegészséges, csinál ilyeneket. Meg az ismeretségi körben az összes többi, hasonló korú gyerek.

Rendszeresen látja orvos, jár bölcsődébe, kifejezett rákérdezésre is azt mondták, hogy korának teljesen megfelelő a viselkedése, semmiféle kóros eltérés nincs.

Azt viszont nem értem, hogy egy két éves gyerek hogy jutott be óvodába? Még 2,5 évesen is csak ritkán vesznek be gyerekeket, a harmadik születésnapot meg szokták várni.

2017. jan. 12. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!