Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ingyenes-e az apasági teszt,...

Ingyenes-e az apasági teszt, hogy ha nem vállalom fel az apaságot? Úgy érzem megőrülök.

Figyelt kérdés

Volt egy egyéjszakás kalandom egy lánnyal, aki azt állította, hogy szedi a tablettát, én hülye meg hittem is neki. Most előállt azzal, hogy 4 hónapos terhes, és vállaljam fel az apaságot. Még valami 3 napos határidőt is benyögött, hogy ha ez idő alatt nem adok egyértelmű választ, akkor automatikusan elismerem...ilyen van?? Természetesen felőlem hallani sem akar, tehát szerintem egyértelmű, hogy csak a tartásdíjra játszik. Még az sem biztos persze, hogy én vagyok a tényleges apa, mert elég nagy ribizli hírében áll egyébként is, tehát kellene csináltatni egy apaságit, de az meg alsó hangon is valami 300ezer körül mozog - ennyi pénzt egyben még életemben nem láttam.

Szóval az érdekelne, hogy ha nem vállalom fel, hogy én vagyok az apa, akkor az állam előírhatja-e a tesztet és egyben állja is? Diák vagyok, a büdös életben nem tudnám kifizetni ezt a pénzt a tartásdíjról nem is beszélve. 21/f

2017. jan. 11. 10:36
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Le lehet állni, mert te/ti is hibáztok és vagytok hülyék, sőt lesztek is. Megtörtént, ez van. Az ilyen hozzászólók se várjanak el megértést, ha majd náluk üt be a crach.
2017. jan. 11. 11:53
 32/52 anonim ***** válasza:
22%
Semmi sem olyan gonosz, mint egy nő szíve. Ez kínai mondás és milyen igaz. Legközelebb, ha asszonyállattal hálsz, nem bízol benne és gumit húzol. Különben nem úszod meg olcsón.
2017. jan. 11. 11:57
 33/52 anonim ***** válasza:
73%
A hülyeség mértéke nem mindegy. Nem mindegy, hogy otthon felejtem a bérletem, vagy a fütyim kényelmére gondolva inkább gyereket csinálok meg nemi beteg leszek.
2017. jan. 11. 12:15
 34/52 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is vizsgáltasd ki magad.
2017. jan. 11. 12:15
 35/52 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, kérdező, tudom, hogy nem esik jól, és mindenki hibzhat, csak itt azért nemcsak a pár tízezer forintos vizsgálat a tét. Halálosan irritál az a hozzáállás, hogy "megfog" egy esztelen, felelőtlen tyúk, de csak annyira, hogy egyszer levarrd, aztán megy a r!bancozás, a mutogatás, még azért is ő a hibás, mert TE nem húztál óvszert. Nyávogsz a pénz miatt, és fel se merül benned, hogy a KETTŐTÖK felelőtlenségének eredménye egy élő ember lesz, akinek biztos otthon, szerető, felelősségteljes család és emberi jövőkép kéne, de erre pillanatnyilag zéró esélye van. Bocs, hogy emellett kevésbé izgat az, hogy 50 ezret vagy akármennyit kell-e fizetned a DNS-tesztért.
2017. jan. 11. 12:23
 36/52 anonim ***** válasza:
75%
A kérdést egyébként senki nem olvassa itt? Engem pont nem érdekel, hogy a kérdező milyen nemi betegséget szedett össze, az ő dolga, ti meg oldalak óta ezen puffogtok. A kérdés a dns tesztre vonatkozott.
2017. jan. 11. 12:24
 37/52 anonim ***** válasza:
33%
Azért röhej.... egyből a csaj van k*rvának nézve, holott tényleg szedethette gyógyszert. Te meg nem vagy komplett kérdező. Igénytelennek tartod a csajt, de arra megfelelt hogy gumi nélkül megdugd? "a büdös életbe" nem tudnád kifizetni a tartásdíjat? Akkor legyen már agyad, hogy esélyt sem adsz arra hogy besikerüljön egy gyerek! És olyan nincs hogy automatikusan elismered a gyereket, ez marhaság. DE ha a tied az a poronty, ami vagy létezik vagy nem, kutya kötelességed anyagilag támogatni. megérte az az egy éjszaka? És vizsgáltasd ki magad, mert ha ilyen szinten felelőtlen vagy, mások is megszívhatják ha megfertőzöd őket. Szóval felnőtt fejjel mutass már annyi józan eszet, meg felelősségérzetet ami jó esetben egy tizenhat éves kis hülyében is megvan.
2017. jan. 11. 12:24
 38/52 anonim ***** válasza:
97%

Nem olvastam el az eddigi válaszokat, lehet, hogy más is írta már.

Azt el ne hidd, hogy automatikusan elismered az apaságot, ha semmit nem csinálsz.

Automatikus vélelem egyedül az, hogy ha házasságban (ill. gondolom bejegyzett élettársi kapcsolatban is) születik a baba, akkor a férjet (élettársat) tekintik a gyerek apjának.

Minden más esetben a nő állíthat bármit, a vizsgálat dönt. A vizsgálatra úgy tudom, köteles a megnevezett "apajelölt" elmenni. A pontos részleteket nem tudom, de ha nem te bizonyulsz apának, akkor biztos, hogy te semmit se fogsz fizetni. Ha téged hoznak ki apának, akkor lehet, hogy igen, kérdezz meg erről jogászt. Az viszont biztos, hogy ezen kívül fizetned kell a tartásdíjat is. Mivel a tartásdíj a jövedelemtől függ (bíróság állapítja meg), nem sokat kaszálna tőled a csaj. Viszont neked jogod lenne (sőt, igazából kötelezettséged a gyerek felé) láthatáshoz, amikor te foglalkozhatsz a gyerekkel.

Egyelőre ne tégy semmit! Várd ki, hogy a lány mit lép. Csak az számít, amit hivatalos szerv levélben közöl veled (sőt, csak amit TÉRTIVEVÉNYES levélben)!

2017. jan. 11. 13:07
 39/52 anonim ***** válasza:
78%

Én hangosan röhögném ki, hogy "az csoda lett volna cica, mert már 16 éves korom ota tudom, hogy meddő vagyok."

Akár igaz, akár nem. Csak hogy lássam, hogy hogyan reagál rá. :)

2017. jan. 11. 13:24
 40/52 anonim ***** válasza:
100%

Ha bíróság elé viszi az ügyet, kötelezni fognak DNS tesztre, amit neked kell fizetni, ha te vagy az apa.

Amennyiben nem, neki kell állni a teszt költségét.

Tesóm ezt végigcsinálta, kiderült; hogy ő az apa és még a perköltséget is felszámolták neki.

2017. jan. 11. 13:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!