Ingyenes-e az apasági teszt, hogy ha nem vállalom fel az apaságot? Úgy érzem megőrülök.
Volt egy egyéjszakás kalandom egy lánnyal, aki azt állította, hogy szedi a tablettát, én hülye meg hittem is neki. Most előállt azzal, hogy 4 hónapos terhes, és vállaljam fel az apaságot. Még valami 3 napos határidőt is benyögött, hogy ha ez idő alatt nem adok egyértelmű választ, akkor automatikusan elismerem...ilyen van?? Természetesen felőlem hallani sem akar, tehát szerintem egyértelmű, hogy csak a tartásdíjra játszik. Még az sem biztos persze, hogy én vagyok a tényleges apa, mert elég nagy ribizli hírében áll egyébként is, tehát kellene csináltatni egy apaságit, de az meg alsó hangon is valami 300ezer körül mozog - ennyi pénzt egyben még életemben nem láttam.
Szóval az érdekelne, hogy ha nem vállalom fel, hogy én vagyok az apa, akkor az állam előírhatja-e a tesztet és egyben állja is? Diák vagyok, a büdös életben nem tudnám kifizetni ezt a pénzt a tartásdíjról nem is beszélve. 21/f
Ha ő akarja bizonyítani, akkor neki kell fizetni, egyébként nem 100 ezres nagyságrendről beszélünk!
Legközelebb húzz gumit, és ne feküdj le minden jött-menttel, a magad érdekében!
A csaj hülyeségeket beszél, de attól még lehet hogy te vagy az apa.
Ha nem ismered el, hogy te vagy az apa, akkor a gyerek születésekor egy fiktív név kerül az anyakönyvi kivonatra; ezután kérheti az anya a DNS vizsgálatot. Ha kiderül hogy te vagy az apa, neked kell kifizetned; ha pedig nem, akkor neki. Ez kb 300.000Ft. De ha csináltatsz egy privát DNS tesztet, az kb 60.000Ft, tehát ha jó eséllyel te vagy az apa, lehet hogy érdemesebb azt bevállalni.
Amúgy lehet, hogy szedte, csak épp kihagyott egy szemet, vagy valami. De emberek, nektek tényleg van gusztusotok egy 'ribizli' hírnevű lánnyal gumi nélkül összefeküdni? Nem is csak a terhesség miatt, de annyi mindent elkaphattok tőle.
Azt hittem, ez ilyen köztudott szabály mindkét nemnél, hogy ha szed tablettát a lány, ha nem, egyéjszakásnál kell a gumi.
Olcsóbb a teszt.
A nőnek elég rámutatnia valakire, annyi elég is, tőle semmilyen pénzt nem fognak kérni a teszt elvégzésére. Te csak annyi tehetsz, hogy kifizeted, ha nem a tiéd akkor sem fogja kifizetni neked az árát. Olyan nincs. Mindenképpen csináltass tesztet, mert az sem kizárt, hogy mással hozta össze a gyereket, veled meg fizettet mindent. Legalább a 4 hónap stimmel?
Születés után 55 000, jegyzőkönyves 80 000. Van 5 hónapod összevakarni ennyit.
Ha meg a tiéd, akkor neveld fel.
1. Épeszü ember egyéjszakás esetben feltetlen gumit húz, mert nemcsak terhes lehet a nö, de rengeteg mindent el is kaphat töle. Söt még kapcsolatban is, ha semmi esetre sem akar gyereket.
2. Hinni a templomban kell, attól, hogy azt állítja, szed gyógyszer, az még nem biztos. De még ha rendesen szedi is, elöfordulhat baleset.
3. Automatikusan nincs apaság - ezt vagy elismered és akkor jogilag az vagy, vagy ha nem, akkor a nö indíthat ellened pert az apaság megállapítására.
4. A bíróság ilyen esetben elrendeli a DNS-tesztet (és csak azt ismeri el, az egyéb olcsó teszteket nem), ebbe köteles vagy beleegyezni, és aminek a költségeit a vesztes fél fizetni. Azaz ha te vagy az apa, akkor te, ha nem, akkor az anya.
5. HA bebizonyosodik, hogy tiéd a gyerek, akkor meg senkit nem érdekel, hogy miböl fizeted a gyerektartást, erre kötelezve vagy. Ha nincs elég jlvedelmed, akkor az állam megelölegezi és késöbb behajtja rajtad (kamatokkal együtt)
"A nőnek elég rámutatnia valakire, annyi elég is, tőle semmilyen pénzt nem fognak kérni a teszt elvégzésére. Te csak annyi tehetsz, hogy kifizeted, ha nem a tiéd akkor sem fogja kifizetni neked az árát. Olyan nincs. "
Pontosítanék: magánúton kért DNS-vizsgálat árát az fizeti, aki kéri. A másik fél viszont eldöntheti, hogy ad-e vizsgálati anyagot hozzá, vagy sem, magánúton semmi sem kötelezi erre. Ennek a tesztnek az eredménye a bíróságon nem bizonyító erejű, ha perre kerül a sor, még egyszer elvégzik, annyi lenne az értelme, hogy lásd, érdemes-e megvárni a pert, vagy jobb, ha elismered az apaságot. Ha nem írsz apasági elismerő nyilatkozatot, nem lesz jogilag a tiéd a gyerek, tartásdíjat sem kell fizetned. A lány indíthat pert ellened, ekkor viszont a bíróság kötelez arra, hogy adj anyagot a DNS-teszthez, amennyiben nem ismered el a magadénak a gyereket. Ha kiderül, hogy a tiéd, megszívtad, mert te fizeted a teljes perköltséget, beleértve a vizsgálatot is, ez olyan 300k, plusz tartásdíj fizetésére is köteleznek. Ha nem a tiéd, akkor a lány fizeti a 300k-t, és szabad vagy, mint a madár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!