Ha már 2 gyereket vállalunk, akkor egy harmadik már nem oszt nem szoroz?
alapból 1 gyerkőcöt szerettünk volna. viszont testvért meg szeretnénk neki, így felmerült a 2. gyerkőc gondolata. Akkor viszont már mindegy lenne, hogy 2 vagy 3? Pénzügyileg beleférne bőven. Őszinte leszek, a 3. csak a CSOK miatt fordult meg a fejünkben. Ezért is a kérdés. Sokkal nehezebb a 2vel mint a 3al?
Az első terhességem álom volt, soha egy rosszullét vagy bármi, problémamentes császár, 6 hetes korától kb. végigalussza az éjszakát. Szóval semmi gondom nem volt vele, talán ezért is változik a véleményem, és húzok a testvér felé. És akkor megint jön a kérdés, hogy ha 2 van, a 3. már mennyivel 'több'?
25/26 évesek vagyunk, van saját autó, lakás, fix munkahely (én most gyeden vagyok, kb. a gyerkőc 1 éves koráig).
Ami a 'nem' mellett szól, hogy nagyon szeretek dolgozni, illetve a férjem nagyon kiszámíthatatlanul dolgozik, sokszor 12-14 órákat is akár, H-P-ig.
persze, bármi történhet, lehet beteg, elveszthetjük a munkánkat, de ilyen szempontból az elsőt se kellene vállalni senkinek, ha mindig csak ettől félnénk.
Mi 3M-ért vettük itt a 63nm-es lakásunkat, ahol csak a konyhabútort cseréltük, és a rezsije sincs az egekben. Szóval itt nem olyan árak vannak mint pesten, vagy egy nagyvárosban.
Amúgy a férjem fogtechnikus, 400-700e közt keres, ez változó, plusz az én 120+csp-m.
Hát nagyon nem mindegy, hogy 2 vagy 3! És épp a nem mellett szóló érved elég döntő. Én borzasztó családcentrikus vagyok, szó szoros értelmében (bár erről karrierista koromban nem is sejtettem). Lényeg, hogy nekem lenne vagy 5, ha az anyagiak engednék!
DE!
Az én férjem hétfőtől-péntekig odavan, általában péntek este vagy szombat reggel jön haza. Tehát mi így vállaltuk a 3-at! Mert ezt bírni kell. Nem egy gyaloggalopp. Beállítottságom miatt nekem ez nem gond, de sokan azt mondják nem bírnák. Tehát ha a férjed segítsége neked hiányzik, akkor nem is kell háromban gondolkodni.
Nálunk az első gyerek maga volt a katasztrófa. Állandóan pörgött, nem aludt stb stb, második simulékonyabb, harmadik viszont kis matrcia. Szó szerint nem tudok beszélgetni senkivel, mert hisztizik, mászik.
Mikor altatok, tuti összeveszik a kettő nagyobb. Vagy amikor a 3 hány egyszerre és én is elkapom. Lássam el őket. Vannak olyan szituációk, amik próbára teszik az ember idegeit. Ezt vagy úgy tudod, hogy erre születtél vagy úgy, hogy van segítséged.
Nálunk kopott már le úgy barát, hogy nem bírta azt ami itt van. Nem mocsok, nem erről van szó, de bizony 3 kisgyerek nem ül meg, amíg anya és apa beszélgetnek a másik családdal. :)
De nagyon nem értem a logikádat!
Tehát,ha a férjed valóban 400-700ezret keres,miért maradna ő otthon a gyerekekkel? Logikus lépés,hogy az alacsonyabb keresetű maradjon,hisz akkor esik ki kevesebb bevétel!
Ennek ez az ára!
De kár azon pörögni,hogy 3.gyerek,mikor még az első is elég új!
Plussz ugye ott van az,hogy te leszel velük,mert a férjed 12-14 órázik,hazaér alszik és kész. Borítékolható a válság ebben az esetben,hisz minőségi időt nem fogtok együtt tölteni!
De nem értem hogy mért írod hogy ha már van két gyerek akkor jöhet három is, főleg mikor azt írod h nem tudod elképzelni h te ezt csináld egyedül.
A 3. gyerek az ugyanúgy egy teljes értékű újabb gyerek, mint a mostani, első gyereketek, ugyanúgy kell vele éjszakázni stb, már pár hónaposan is minden betegséget össze fog szedni a nagyobbaktól, három gyerek napirendjét már tuti nem fogod tudni összeegyeztetni.
Ahogy előttem írták: erre vagy születni kell, vagy jelentős nagyszülői segítséggel lehet megoldani.
De először nézd meg hogy bírsz két gyerekkel, aztán gondolkodhatsz a harmadik (és negyedik, mert hát akkor már mindegy hogy 3 vagy 4 nem? :-)) gyereken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!