Ha már 2 gyereket vállalunk, akkor egy harmadik már nem oszt nem szoroz?
alapból 1 gyerkőcöt szerettünk volna. viszont testvért meg szeretnénk neki, így felmerült a 2. gyerkőc gondolata. Akkor viszont már mindegy lenne, hogy 2 vagy 3? Pénzügyileg beleférne bőven. Őszinte leszek, a 3. csak a CSOK miatt fordult meg a fejünkben. Ezért is a kérdés. Sokkal nehezebb a 2vel mint a 3al?
Az első terhességem álom volt, soha egy rosszullét vagy bármi, problémamentes császár, 6 hetes korától kb. végigalussza az éjszakát. Szóval semmi gondom nem volt vele, talán ezért is változik a véleményem, és húzok a testvér felé. És akkor megint jön a kérdés, hogy ha 2 van, a 3. már mennyivel 'több'?
25/26 évesek vagyunk, van saját autó, lakás, fix munkahely (én most gyeden vagyok, kb. a gyerkőc 1 éves koráig).
Ami a 'nem' mellett szól, hogy nagyon szeretek dolgozni, illetve a férjem nagyon kiszámíthatatlanul dolgozik, sokszor 12-14 órákat is akár, H-P-ig.
Nem értelek kérdező.
Normál ember megnézi,hogy milyen keresete van és hogy ez a jövőben beláthatóan hogy fog módosulni és ehhez méri a gyerekvállalást,nem az állami segélyekhez.
A politikai rendszerek elég gyakran változnak,ezért erre nem érdemes alapozni.
Ezen majd a 2 gyerek után fogod csak tudni. Hogy bírsz e még eggyel.
Ha mázlid van és olyan mint az első, anyagilag belefér, akkor miért ne! Sokan boldogulnak 3mal.
Ha 2. olyan lesz mint nekem az első ( 16 hós és még most sem alszik éjjel, rossz evő, hasfájós, nyafis) akkor nem biztos h vágysz majd 3. ra.
Szóval még ráérsz ezen gondolkodni.
Nézzük az anyagi oldalát: közepes színvonalon nevelve egy gyerek középiskolás koráig kb 70.000-be kerül havonta, után a nyelvórák miatt ugrik az összeg, később a főiskola miatt még nagyobbat (okés, hogy áll. fin. képzés, de mellette koli, albérlet, étkezés, ruházkodás).
Két gyereknél egy 140.000, háromnál 210. (ruházkodásban turkálós, kuponos, jófogásos, fást fashion ruhákat és normál minőségű cipőt veszek - Geox pl - alapul, egy megfázás 10.000/gyerek, állami bölcsi-ovi, esetenként privát orvosi ellátás, kéthetente vmi fizetős program)
Emellett ott van az, amit korábban írtak: 3 gyerek 3X annyi meló, lehet, h kell egy bébicsősz, aki segít a napi teendőkben körülöttük, főleg, ha az egyik beteg. (oviba, különórákra vinni, ha épp menekülnél a Holdra, akkor beugrik egy óra hosszára).
Amit én gondolok: megvan az első, okés. Szokjatok össze, szokjon hozzá egy bébiszitterhez, aztán jöhet a második. Ha vele is minden rendben már, túl vagytok az első pár éven és még mindig úgy gondolod, akkor jöhet a következő gyerek. 30 éves korodig simán belefér mindegyik.
Jésszus.
Te kisfiam tervezett voltál és akartunk. Te kidves második csaknazért kellettél,mert az elaőnek testvér kellett. Te meg harmadik azért kellettél,mert utánad adtak 10milliót.
Csak én hányok ettől a felfogástól?
A három gyerek pontosan eggyel több,mint a kettő. Ne gondold,hogy majd felneveli magát és fizeti a saját keresetéből az óvodát,iskolát!
Nekünk kettö van és három lesz. Nem keresünk milliókat. Én közfoglalkoztatott vagyok irodában,mivel itt kb semmi meló nincs. Párom mérnök,230-240körül keres. Három gyerekkel lesz adókedvezmény is,mi amiatt tudunk csak majd házat venni és fizetni. A 10 csok fenének se kell,egy házat felépiteni 30milla min,újépítésű lakásbol a 73nm-es 2 szoba plusz nappalis 38milla. Amit kinéztünk házat falun,full felújított 140nm-es 12-ért. A sima csok 2 milla ,igy 10 a hitel és nem 28... Fősulira vagy egyetemre akkor mennek,ha tanulnak majd,ahogy az apjuk és a testvére is ösztöndíjjal lettek diplomások. Amit kaptak,az elég volt a kollégiumra. Lovagolni meg majd járnak,ha dolgoznak,nem feltétlen kell minden drága akármire járni. Magánóra meg max nyelvből lesz.
De nálunk nem szempont,hogy egyesnek tesó kellett. Mi akartunk még gyereket. A nagx most mondja,nem akar még egyet,de meg lett mondva,nem ő dönt ebben. De a kettes nemrég született,szóval benne dolgozik még a féltékenység.
Én ha tehetném 4-6órában dolgoznék,de ilyen munka itt nem nagyon van. Párom fix beos,de amúgy is megy amerre akar. Anyós sokat segít ha kell,bár 40km-re vannak.
Albérletbe lakunk jelenleg. Autót karácsony elött cseréltünk,mert bedöglött a régi. Májusba amúgy is cserélnl volna,hogy beférjen majd három gyerekülés is. Akkortil veszi át párom a gyedet,aami max összeg,igy akkortól tudjuk a kocsi részletet többel törleszteni,mint most. És amint kifizettük,vesszül a házat. A kocsi használt,mert nyilván nem veszünk egy ház áráért újat.
Arra is gondolj kérdező, hogy ha ilyen rossz a viszony a férjeddel és úgy döntesz különmentek, miből tartasz el 3 gyereket? 2 is nehéz egyedülàlóként.
Vagy legrosszabb esetben ha a férjeddel történik valami és kiesik a fizetése, akkor mire lesz elég a te fizud?
Annyi gyereket vàllalj amennyit te egyedül is szépen tudsz felnevelni. Nem is értem hogy tudsz gyereket tervezni olyan emberrel, akitól külön akartàl menni.
Nem, nem mindegy hogy 2 gyerek vagy 3. A harmadik gyerek is egy újabb újszülött lesz, akivel az elején nehéz, éjszakázni kell, az első 2 évet végigcsinálni, folyton a nyomában lenni, ha beteg (ő már többet lesz beteg kicsi korában is mert a nagyok hozzák haza a betegségeket neki) ápolni stb. Ugyanolyan, teljes igényekkel rendelkező gyerek lesz, ahogy most az első gyereked.
Először vállaljatok másodikat, és majd ha ő is legalább 1 éves lesz, akkor látni fogod h szeretnél-e harmadikat, szeretnél-e megint egy újszülöttel mindent újra kezdeni.
Ez a felfogás hogy ha már van 2 akkor mindegy hogy lesz-e 3. vagy sem, ez téves. A csok meg ne merüljön fel érvként szerintem.
Én úgy éreztem hogy 2 gyerekkel sokkal nehezebb, mint eggyel. Amikor még csak 1 gyerek volt akkor ugye csak az ő igényeit kellett nézni, amikor aludt én is aludtam stb. Két gyerekkel nehezebb összeegyeztetni a dolgokat, az első egy évben nagyon ritkán aludtak egyszerre, nehéz volt, pedig a nagyobb lányom elég nyugis természet. Sokszor veszekszenek, emiatt "balhé" van, persze van olyan is hogy szépen eljátszanak együtt. De most, hogy nálunk már a kicsi is 2,5 éves és könnyebb vele, nekem nem lenne kedvem a két nagy mellett megint újszülöttel "bajlódni", de ezt mindenki maga tudja. Ez én vagyok.
De mindent meg lehet oldani, csak akkor vállalj harmadikat, ha a második után is úgy érzed teljes szívedből h vágysz még egy gyerekre és van türelmed hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!