Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha már 2 gyereket vállalunk,...

Ha már 2 gyereket vállalunk, akkor egy harmadik már nem oszt nem szoroz?

Figyelt kérdés

alapból 1 gyerkőcöt szerettünk volna. viszont testvért meg szeretnénk neki, így felmerült a 2. gyerkőc gondolata. Akkor viszont már mindegy lenne, hogy 2 vagy 3? Pénzügyileg beleférne bőven. Őszinte leszek, a 3. csak a CSOK miatt fordult meg a fejünkben. Ezért is a kérdés. Sokkal nehezebb a 2vel mint a 3al?

Az első terhességem álom volt, soha egy rosszullét vagy bármi, problémamentes császár, 6 hetes korától kb. végigalussza az éjszakát. Szóval semmi gondom nem volt vele, talán ezért is változik a véleményem, és húzok a testvér felé. És akkor megint jön a kérdés, hogy ha 2 van, a 3. már mennyivel 'több'?

25/26 évesek vagyunk, van saját autó, lakás, fix munkahely (én most gyeden vagyok, kb. a gyerkőc 1 éves koráig).

Ami a 'nem' mellett szól, hogy nagyon szeretek dolgozni, illetve a férjem nagyon kiszámíthatatlanul dolgozik, sokszor 12-14 órákat is akár, H-P-ig.

2016. dec. 29. 22:33
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alapon ahol elvan harom, ott negy is:/
2016. dec. 30. 10:54
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Persze. AHogy az utolsó írja, ha már lesz 3, simán lehet 4 is, fel se tűnne még egy gyerek... Hiszen mindegy hogy 1 vagy 3...
2016. dec. 30. 11:30
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem mindegy. Nekünk marad a 2.
2016. dec. 30. 11:45
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

igen, sokkal több a 3. szerintem egy támogatásnál jóval több kell egy gyerek felneveléséhez. már a gondolatot akarni kell, te még a 2.-at se szeretnéd.

de ha levezetem, anyagilag semmiképp nem éri meg, mert a következő 2 gyerek akire ugye már kaphatnátok a 10 millió csokot, ők többe kerülnek mint 10 milla.

1,5 é múlva választás, akkor meg szakértők szerint biztosan eltörlik a csokot, még ha ez a kormány marad is.

2016. dec. 30. 11:52
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

"akkor egy harmadik már nem oszt nem szoroz"

Valóban nem oszt nem szoroz: hatványozódik!! :)

Októberben született a harmadik gyermekünk, így valamennyi rálátásom van már a dolgokra.

Nagyon nem mindegy, hogy kettő vagy három.

A szabadidődet ugyanis háromfelé osztod, és ugyan van olyan, hogy a két nagy szépen együtt játszik (ez van többször), de hidd el, rémes, amikor érzed, kevesebb időd van a nagyobbra, mint eddig.

A másodiknál még meg tudtam oldani, hogy pl. szoptatás alatt mesét olvastam neki, vagy épp kirakóztunk, de most a két nagy tuti nem ért egyet, hogy mit is csináljunk ez idő alatt. Így legtöbbször döntenem kell, hogy melyik is legyen mellettünk.

Ja és nekem a második volt a gyötrelem, féléves koráig minden este csak a sírásról szólt, csak karban nyugodott meg. Sőt, már a terhesség is egész más volt vele, mint az elsővel.

A harmadik most épp alszik, de a két nagy lényegesen nagyobb hanggal van, mint egy.

Anyagilag nekünk csak a terhesség alatt jelentett pluszt a magzati adókedvezmény, amióta megszületett simán elmegy rá az adókedvezmény része+csp, tehát csak akkor vállald be, ha viszonylag megbízható a bevételetek. Összeget nem írtál, de szerintem legalább 500e az, ami mellett biztonsággal tudjátok tartani a mostani színvonalat, és azt tudom, hogy az ember nehezen ad lejjebb.

Ha beteg, három beteg, (még a bárányhimlőn is átesett már a kicsi) háromnak kell ruha, cipő, egyebek.

A megtakarításoknak muszáj megmaradni, mert a jövőjükre is gondolni kell. Persze nem azt mondom, hogy lakást adj a fenekük alá 18 éves korukban, bár pl. a mi esetünkben ez az opció, hiszen, ha egyetemre, főiskolára megy, az albérlettel rosszabbul járunk.

Összességében: próbáljátok ki, milyen kettővel, addig max álmodozhatsz. Ha működőképes, és még mindig vágysz a harmadikra (nemcsak a CSOK miatt, hanem magára a gyermekre,) akkor hajrá!

2016. dec. 30. 11:56
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálatok most nem osztana szorozna 3.gyerek mert ezek szerint lenne rá pénzetek.

De amugy meg igenis számit hogy 3 vagy csak 2 gyereknek kell cipöt,szandált,csizmát venni.

Csokra 3.gyereket szülni marhaság ,nekem van 3 gyerekem de nem csok miatt és még nem is igényeltük.

2016. dec. 30. 12:28
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Az anyagi oldalát én nem nézem, mert mi a 2.-at se vállaljuk be. De én az érzelmi oldaláról tudok írni. Szeretem az egyke fiam(még csak 1 éves) és imádom, h tud egyedül elmolyolni. Szeretek vele foglalkozni, de picit nehezen viselem(belül) az olyan napokat amikor matrica. Persze 2 gyerek lefoglalja egymást. De NEKEM sok amikor nagy nyüzsi és kupi van(uncsitesók) átjönnek. Ez van. Mi(én mindenképp) ilyenek vagyunk, ezért még a 2. gyerek se jön nagyon szóba. Egyszerūen TUDOM h nem nekem való, ha nem tudok ràjuk elég idõt szentelni és magamra is. Pláne ha dolgozni is kell majd menni. Mivel nektek is csak azért jött szóba a 2. gyerek, hogy legyen tesó, ezért én a helyetekben nem gondolkodnék a 3. gyereken. A 2-at is jól meggondolnám. Ha mégis belevàgtok, akkor hajrá, de a 3-on csak akkor gondolkozzatok el, ha már a 2. is megvan. :)
2016. dec. 30. 13:34
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Egy 3. Gyerek nem csupán pènzen múlik, hanem plusz időn ès több türelmen..
2016. dec. 30. 14:27
 29/38 anonim ***** válasza:
77%
Abba is gondolj bele jerdezo, mi van, ha a 2. vagy a 3. gyereketek betegen szuletik. Mondjuk iskolas koraig fejlesztesekre kell hordani. Meg logopedushoz, tornakra, rengeteg kontrollra. Vagy ne is gondolj ikyen nagy dologra csak pl. Arra, h mi lesz,ha vmelyik gyeteknek tanulasi nehezsegei lrsznek. Ott kell ulni mellette minden este, minden verstanulasnal, fogalmazasirasnal, matekpeldanal. Egy gyereknel meg megoldod, de akkor mi jut beloled a tobbi gyereknek, a ferjnek...
2016. dec. 30. 15:17
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha én előre tudom, mi lesz a 3. terhességemből, nem vállalom. Álom volt a 9 hónap, ezerszer könnyebb, mint az első kettő, áldott nyugodt baba volt, aki 3 hetesen már átaludta az éjszakát, na mondom, teljes a boldogság. Aztán teltek a hónapok, első év, második, és most már diagnosztizáltan autista. Közben az első kettő osztályelső és álomgyerek. Hihetetlen pénzek mennek el a fejlesztésre, extra étkezésére. Ilyet is vegyél számításba.
2016. dec. 30. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!