Ha már 2 gyereket vállalunk, akkor egy harmadik már nem oszt nem szoroz?
alapból 1 gyerkőcöt szerettünk volna. viszont testvért meg szeretnénk neki, így felmerült a 2. gyerkőc gondolata. Akkor viszont már mindegy lenne, hogy 2 vagy 3? Pénzügyileg beleférne bőven. Őszinte leszek, a 3. csak a CSOK miatt fordult meg a fejünkben. Ezért is a kérdés. Sokkal nehezebb a 2vel mint a 3al?
Az első terhességem álom volt, soha egy rosszullét vagy bármi, problémamentes császár, 6 hetes korától kb. végigalussza az éjszakát. Szóval semmi gondom nem volt vele, talán ezért is változik a véleményem, és húzok a testvér felé. És akkor megint jön a kérdés, hogy ha 2 van, a 3. már mennyivel 'több'?
25/26 évesek vagyunk, van saját autó, lakás, fix munkahely (én most gyeden vagyok, kb. a gyerkőc 1 éves koráig).
Ami a 'nem' mellett szól, hogy nagyon szeretek dolgozni, illetve a férjem nagyon kiszámíthatatlanul dolgozik, sokszor 12-14 órákat is akár, H-P-ig.
igen, sokkal több a 3. szerintem egy támogatásnál jóval több kell egy gyerek felneveléséhez. már a gondolatot akarni kell, te még a 2.-at se szeretnéd.
de ha levezetem, anyagilag semmiképp nem éri meg, mert a következő 2 gyerek akire ugye már kaphatnátok a 10 millió csokot, ők többe kerülnek mint 10 milla.
1,5 é múlva választás, akkor meg szakértők szerint biztosan eltörlik a csokot, még ha ez a kormány marad is.
"akkor egy harmadik már nem oszt nem szoroz"
Valóban nem oszt nem szoroz: hatványozódik!! :)
Októberben született a harmadik gyermekünk, így valamennyi rálátásom van már a dolgokra.
Nagyon nem mindegy, hogy kettő vagy három.
A szabadidődet ugyanis háromfelé osztod, és ugyan van olyan, hogy a két nagy szépen együtt játszik (ez van többször), de hidd el, rémes, amikor érzed, kevesebb időd van a nagyobbra, mint eddig.
A másodiknál még meg tudtam oldani, hogy pl. szoptatás alatt mesét olvastam neki, vagy épp kirakóztunk, de most a két nagy tuti nem ért egyet, hogy mit is csináljunk ez idő alatt. Így legtöbbször döntenem kell, hogy melyik is legyen mellettünk.
Ja és nekem a második volt a gyötrelem, féléves koráig minden este csak a sírásról szólt, csak karban nyugodott meg. Sőt, már a terhesség is egész más volt vele, mint az elsővel.
A harmadik most épp alszik, de a két nagy lényegesen nagyobb hanggal van, mint egy.
Anyagilag nekünk csak a terhesség alatt jelentett pluszt a magzati adókedvezmény, amióta megszületett simán elmegy rá az adókedvezmény része+csp, tehát csak akkor vállald be, ha viszonylag megbízható a bevételetek. Összeget nem írtál, de szerintem legalább 500e az, ami mellett biztonsággal tudjátok tartani a mostani színvonalat, és azt tudom, hogy az ember nehezen ad lejjebb.
Ha beteg, három beteg, (még a bárányhimlőn is átesett már a kicsi) háromnak kell ruha, cipő, egyebek.
A megtakarításoknak muszáj megmaradni, mert a jövőjükre is gondolni kell. Persze nem azt mondom, hogy lakást adj a fenekük alá 18 éves korukban, bár pl. a mi esetünkben ez az opció, hiszen, ha egyetemre, főiskolára megy, az albérlettel rosszabbul járunk.
Összességében: próbáljátok ki, milyen kettővel, addig max álmodozhatsz. Ha működőképes, és még mindig vágysz a harmadikra (nemcsak a CSOK miatt, hanem magára a gyermekre,) akkor hajrá!
Nálatok most nem osztana szorozna 3.gyerek mert ezek szerint lenne rá pénzetek.
De amugy meg igenis számit hogy 3 vagy csak 2 gyereknek kell cipöt,szandált,csizmát venni.
Csokra 3.gyereket szülni marhaság ,nekem van 3 gyerekem de nem csok miatt és még nem is igényeltük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!