Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A fizetésetekhez képest...

A fizetésetekhez képest milyen értékben vásároltatok ajándékot a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Mi az 5 éves lányunknak a fizetéseink egy hatodát fordítottuk az ajándékára. Ez túlzás vagy másoknál is hasonló ez az arány?
2016. dec. 22. 15:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
14%

4 gyerekem van. Nekik kb 150.000-ért vásároltam.

Meg 150.000 ft ment el más ajándékokra.

Havi jövedelmem 350.000 ft, 50. % ment el a gyerekekre.

2016. dec. 22. 21:22
 12/21 anonim ***** válasza:

A rendes havi bevetelunk atlag 400-450e.

A decemberi a duplaja,de ettol fuggetlenul nem szallunk el az ajandekokkal.

A ket nagy (8 es 10 evesek) tv t kapnak kozosen.nem oriasi,draga tv t.egy 60centis sima ledes tvt.40e volt.

Jatekuk van egy halom,es amugy is kapnak a rokonoktol most is.

A pici 9 hos lesz 24.en.neki jatekokat vettunk,es egy nagy jatektarolo dobozt.osszesen volt 10e.

Igy ha a decemberi fizut nezzuk akkor 850 e bol 50e et koltottunk ajandekra a gyerekeknek.

Ha nem a "lapos" tv lett volna a kivansaguk akkor nemhiszem,hogy 20-20 ezret koltottunk volna fejenkent.

2016. dec. 23. 06:02
 13/21 A kérdező kommentje:

#10! Nem árat kérdeztem hanem arányt pont azért mert nem mindegy, hogy valaki 100e ft-ból vsgy 6-800e ft-ból ,,gazdálkodja ki" ugyan azt a játékot.

Ezek után pláne nem szeretném leírni hogy mi miket vettünk...

Nálunk heti egyszer-kétszer mindig van valami kisebb játék olyan kb 10 ft értékben amit megveszünk és közösen játszunk vele.

Amire azt mondjuk neki hogy drága azt nem kaphatja meg soron kívül arról tudja hogy kérheti majd a Jézuskától mert ő nem pénzért veszi. Persze az idén is bepróbálkozott hogy vegyünk itthonra lovat (2 éves korától jár lovagolni) de mivel nem tudnánk itthon gondozni ezért azt mondtam hogy nem tud lovat varázsolni.

Mi is kaptunk 13. havit ez eszembe se jutott csak az alap fizunkat vettem alapul...

Én ismerem a kislányomat és messze nem az a követelőzős elkényeztetett fajta. Nagyon jól nevelt kislány. Bárhová megyünk soha nem hisztizik hogy ez vagy az kellene neki és nem vágja földhöz magát ha valamit nem kaphat meg. Ezzel szemben pl a kis barátnője nagyon nehéz eset. Mindenre irigykedik mindig hisztizik... ha lát egy reklámot a tv-ben akkor ,,ez is kell" legyen az kb bármi. Nem bántani akarom a szüleit mert nagyon kedvesek és aranyosak. De hetekig fel kell rá készítenem magam hogy bevállaljuk a megörzését 1-2 napos pizsipartira mert nagyon lefáraszt a sok műhiszti. Ő pont azért nyafog mindig hogy jöhessen mert itt rengeteg játék van és neki nem túl sok játékot vesznek :( most karácsonykor is mi vettük meg azt a játékot neki amire vágyott mert a szülei ezt sajnos nem tehetik meg és nem szerettem volna ha csalódnia kell hogy amit szeretett volna azt nem hozza a jézuskája a fa alá.

5 évesen a kislányom nem érti azt hogy most a drága az konkrétan milyen összeg. Nem attól lesz jobb az ajándék mert a bolti ára 10szerese mint amit hétköznap megkap hanem mert van valami olyan dolog amit nem kaphat meg csak úgy pedig nagyon tetszik neki... kinézi... többször is elmondja hogy majd ezt szeretné a Jézuskától és izgatottan várja a csoki adventi naptár nyitogatásától kezdve minden nap hogy vajon elég jónak tartja-e őt a jézuska hogy megkaphassa ami nagyon tetszik neki.

Én azt vallom hogy ilyenkor azért nem jelképes ajándékkal szeretném meglepni mert szeretném ,,lenyűgözni" hogy most itt egy nagyon varázslatos dolog történik... Bent áll a 4,3m-es fenyő amire csillogó szemekkel néz. Az egész ház kívül-belül giccsparádé... 24-én egész nap szólnak a karácsonyi dalok. Egész nap közösen fogunk itthon játszani... ilyenkor szigorúan telefonok-ipadek-laptopok minden kikapcsolva...

Igazából csak kíváncsi voltam hogy kinél mi a hagyomány ilyenkor. Hogy mennyit fektet más bele abba hogy elhitesse hogy a Jézuska van és bizony azt varázsol (lovon kívül) amit csak a gyerek szeretne...

Azt hozzá teszem hogy mi szülinapra és névnapra kb fele olyan értékben választunk ajándékot neki mint karácsonykor tesszük.

2016. dec. 23. 06:47
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

11-es vagyok.

Végre valaki, aki hasonlóan gondolkodik, kedves kérdező! Én is úgy gondolom, hogy a karácsony a varázslat ideje... Valóra válnak az álmok... Hadd higgyenek benne. Nálunk attól nem lesz kũlönleges a karácsony, hogy együtt vagyunk, játszunk, mertminden nap együtt vagyunk, és -ha nem is minden nap- de nem csak karácsonykor játszunk a gyerekekkel. Ettől nekik semmi különös nem lenne ebben a napban. A gyerekekre költött összeg soknak hangzik, de nézzük már meg, hogy egy játék majdnem 10.000 ft-nál kezdődik. Társasok, legok, babák... Èn is olyat vettem nekik, amiket nagyon szerettek volna, és legalább 2 hónapja emlegették. Azokat elengedtem a fülem mellett, amit a reklámokból ismételtek 2 napig. Azt sem akartam, hogy minden közös legyen. Szóval mindenki külön kap ajándékot, de ugye vannak olyanok, amit többen kell játszani, szóval mégiscsak egymásra lesznek utalva.... Meg úgy vettem, hogy legyenek olyanok, amik összefüggenek. Pl. egyik pónifarmot kap, a másik legós állatkórházat, akkor együtt is lehet játszani.

2016. dec. 23. 07:36
 15/21 anonim ***** válasza:
28%

Nálunk a paci volt az alom meg a jegvarazs éneklő baba, megkapta oket, de a paci a szulinapjara lesz azt jobban varja ajandek terén. a paci a lovardabol van ahol lovagol...

A kicsi csorgoket kap, egy része volt a fizuknak, hitelt nem vettunk fel hozza es maradt penz mindenre

Szoval nekunk ez igy rendben van es a Karácsony lényeget is érti a 4 evesem a maga módján...

A szulinapja jobban ajándékozos nalunk

2016. dec. 23. 09:22
 16/21 anonim ***** válasza:
Toronyóra lánccal a 15 ezer? Nejünk ebben egy roller van benne,egy puzzle meg egy óra,nap,hónap,napszak tanító játék.
2016. dec. 23. 09:30
 17/21 anonim ***** válasza:
83%

Eleg dicsekvesszagu a kommented. Ahogy probalod sejtetni a gazdag Jezuskat stb.

Mire jo az ilyen...

2016. dec. 23. 14:16
 18/21 A kérdező kommentje:

Mindaddig nem fejtettem ki az álláspontomat amíg a 10-es messze menő következtetést nem vont le arról hogy aki kb nem két darab könyvet vesz a gyerekének karácsonykor az félre neveli a gyerekét...

Nem tudom ki pontozta le azt aki hasonló csodát próbál tenni 24-én ahogyan mi. Egy picit szerintem ahogy mi gondolkodunk az annyiból nem hagyományos hogy amolyan amcsi filmes feeling van benne szerintem. Olyasmi mint a Valentin nap. Sokan meg sem tartják mi viszont minden évben ha törik ha szakad együtt töltjük a valentin napot és megünnepeljük. Lehet így is meg úgy is. Felesleges győzködnünk egymást ki hogyan csinálja jól mert mindenkinek úgy is a sajátja lesz a tökéletes. Egyszerűen érdekelt h ki mekkora felhajtást csinál hogy mennyien vagyunk azok akik ,,megtartjuk azt a fránya valentin napot"... Engem már elkapott a karácsonyi láz és nem bírom ki hogy ne erről beszéljek. ennyi :)

2016. dec. 23. 15:12
 19/21 anonim ***** válasza:
76%
kérdező, egy 5 évesnél még erős kijelenteni hogy ne, lesz elkényeztetve. Majd két három év, mikor már tudja a pénz értékét, és tudja hogy neki bármit lehet majd főhet a fejetek. majd ha 10 évesen iphone10-et kér és rossz szülők lesztek ha nem veszitek meg neki. Én nem azt mondom hogy meg kell fosztani a gyereket a csodától, ami szerintem nem azt jelenti hogy többszézezres ajándék lesz a fa alá, amivel menőzhet majd, hanem a hangulat, hogy együtt készültök, és a meglepetés. Az én szüleim is olyasmik voltak mint te, bármit megkaptam amit akartam, aminek a következménye az lett, hogy 10 évesen már mindenki utált az osztályban, nem voltak barátaim, mert nekem olyan dolgaim voltak amire ők irígykedtek. Ráadásul én is adtam alájuk a lovat. 16 voltam mikor rájöttem, hogy semmit nem érnek az anyagi dolgok, ha nincs barátom, akivel jól érezhetném magam. Az én szüleim is csak jót akartak, hogy a 8 éves gyereküknek megvették az akkor legmenőbb mobilt csak mert hisztizett érte. De ez a ti dolgotok, csak majd pár év múlva jusson ez eszedbe.
2016. dec. 23. 17:47
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
16os, javaslom az értő olvasás tanulását:-)
2016. dec. 23. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!