Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit reagalnatok egy ilyen...

Ti mit reagalnatok egy ilyen kijelentesre: "nem baj, csak egeszseges legyen"?

Figyelt kérdés
Csaladi osszejovetelen voltunk, 30 hetes km vagyok. Sokan megkerdeztek, hogy kisfiu vagy kislany lesz a szuletendo gyerek. Szeles vigyorral valaszoltam, hogy kislany, amire ugy reagaltak joparan, hogy nem baj az, csak egeszseges legyen. Emellett volt meg egy masik kismama is a tarsasagban aki fiut hordott a szive alatt, ugyanerre a kerdesre a valasz az volt, hogy gratulalunk. Engem nagyon kiboritott, oszinten nem latnam szivesen ezeket az embereket a babalatogataskor sem. Erre anyam kiakadt, hogy hogyan lehetek ilyen, mert ezek a szemelyek csak jot akartak, hiszen ezt igy szokas mondani. Tenyleg tulreagaltam? Ti mit mondtatok volna egy ilyen szituacioban?
2016. dec. 19. 13:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%
Nekem egy ismeretlen néni mondta ezt amikor 7 hónapos terhes voltam a lányommal. Nem esett jól, de bólogattam és egyetértettem hogy igen, az a fontos hogy egészséges legyen. Nem kell ilyen dolgokon pörögni, sem behisztizni.
2016. dec. 19. 16:14
 22/30 anonim ***** válasza:
81%
ja meg a nagyanyám volt a csúcs mikor felhívtam őt azzal, hogy a második dédunokája is lány...az ő maga finomkodó polkorrekt stílusával: "nem baj, vannak még lehetőségek családon belül" pff :) hát kösz.
2016. dec. 19. 16:19
 23/30 anonim ***** válasza:
88%

19. válaszoló:de szerencse,hogy az én Férjem nem ilyen full fapados paraszt,és imádja az Ő kis Hercegnőjét....ja,mellesleg 2 fiú után érkezett!

Kérdező:nálunk is beszólogattak,de inkább akkor,amikor megtudták,hogy lesz 3. Szinte mindenki azt kérdezte,hogy "becsúszott"?Én meg nem voltam szívbajos és mondtam,hogy:igen,be kellett,hogy csússzon ahhoz,hogy teherbe essek....na,egyből csönd volt.

2016. dec. 19. 16:40
 24/30 anonim ***** válasza:
73%

19..valakinek oké...de hogy mindenkinek?? tényleg, kivétel nélkül MINDENKI azt mondta "nem baj.."...jól emlékszem hogy egyedül egy telemarketinges hölgy reagálta le jól, megkérdezte a telefonba, tervezek e bárakármilyen biztosítást kötni, erre azt feleltem, nem mert most áldott állapotban vagyok és nincsenek felesleges forrásaim...erre megkérdezte, és milyen nemű lesz a pici..mondtam lány, és nem hittem a fülemnek, de azt felelte: DEJÓ!

:)))) nagyon megjegyeztem, mert 100ból 100 aki megkérdezte, "nem bajt" reagált rokonokat, barátokat, családtagokat ideértve.

2016. dec. 19. 16:59
 25/30 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk nemsokára születik a második (valószínűleg utolsó, több babát nem tervezünk) kisfiúnk.

Nekem tényleg mindegy volt a neme, de valahogy éreztem mindkétszer, hogy fiam lesz, lányt el se tudtam volna képzelni, hiába teljesen más tünetek voltak.

Na aztán amikor X személynek mondtam, hogy Ő is kisfiú lesz, én is megkaptam, hogy na hátha majd a harmadik lány lesz, meg volt aki gyászos hangon felhívott és próbált vigasztalni, hogy ne legyek kiborulva (????) hoznak majd ők nekem lányt... Hát mit ne mondjak, ezt hallgatva elsőre kinyílt a bicska a zsebemben, aztán meg nagyon bántotta az amúgy is hormontelt lelkemet, hogy most komolyan az én gyerekem azért mert fiú, nem ér egyesek szerint annyit, de ma már egyik fülemen be, a másikon ki...

Mi hatalmas szeretettel várjuk őt is és mégnagyobbal neveljük őket, és csak ez számít... :)

2016. dec. 19. 18:00
 26/30 anonim ***** válasza:
85%

Két lányom van. Én úgy emlékszem, hogy MINDENKI úgy reagált mikor elmondtuk h lány lesz h "nem baj". Szerintem is fura reakció, de én nem sértődtem be ezen, igazából nem érdekelt. Én amúgy is lányt akartam :-)

De szerintem ezt azért mondják az emberek, mert sajnos még mindig az a kép él az emberekben h fiút akarnak inkább, és ezért rólunk is biztos azt feltételezték h fiút akarunk, és ezért reagálnak úgy, hogy "nem baj ha lány csak egészséges legyen". Ez buta dolog, de így van, nem tudunk mit tenni ellene.

2016. dec. 19. 18:35
 27/30 anonim ***** válasza:
6%
Ezen megsértődni. Teljesen természetes, hogy ezt mondják, genetiksilag kódolt, hogy fiú kell. Nekem fiam lett szerencsére, én pl. nagyon kiakadtam volna ha lány, el nem tudtam volna képzelni. Mindenki magából indul ki. Ennyi.
2016. dec. 19. 18:49
 28/30 Norman Bates ***** válasza:
70%

#2 nek

Nekem is a Diktator c. film jutott eszembe, amikor a vegen a csaj mondja a csavonak, hogy terhes, erre:

-Es fiad lesz vagy abortuszod?

2016. dec. 20. 00:45
 29/30 anonim ***** válasza:
81%
Hát ugy hogy fius mamának gratulálnak neked meg csak ilyet mondanak tényleg bánto.
2016. dec. 20. 06:51
 30/30 anonim ***** válasza:
41%
Mikor várandós voltam a kislányommal, az egyetlen anyósom váltig kitartott amellett, hogy kisfiú lesz. Lásd, hogy majd a nagybacsik (az ő fiai) majd milyen jól el fognak játszani az unokaöcsivel. A páromat felkértem lesz olya kedves az anyukát kijavítani, hogy lehet, hogy kislány lesz. Miután biztossá vált a neme, még fenntartotta a kétkedését. A boltossal megbeszélte, hogy a vásarolt rózsaszínű babakelengyéket kékre cseréltethesse, ha mégsem kislány érkezne. Hát nem édes?:D
2016. dec. 20. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!