Ti mit reagalnatok egy ilyen kijelentesre: "nem baj, csak egeszseges legyen"?
19. válaszoló:de szerencse,hogy az én Férjem nem ilyen full fapados paraszt,és imádja az Ő kis Hercegnőjét....ja,mellesleg 2 fiú után érkezett!
Kérdező:nálunk is beszólogattak,de inkább akkor,amikor megtudták,hogy lesz 3. Szinte mindenki azt kérdezte,hogy "becsúszott"?Én meg nem voltam szívbajos és mondtam,hogy:igen,be kellett,hogy csússzon ahhoz,hogy teherbe essek....na,egyből csönd volt.
19..valakinek oké...de hogy mindenkinek?? tényleg, kivétel nélkül MINDENKI azt mondta "nem baj.."...jól emlékszem hogy egyedül egy telemarketinges hölgy reagálta le jól, megkérdezte a telefonba, tervezek e bárakármilyen biztosítást kötni, erre azt feleltem, nem mert most áldott állapotban vagyok és nincsenek felesleges forrásaim...erre megkérdezte, és milyen nemű lesz a pici..mondtam lány, és nem hittem a fülemnek, de azt felelte: DEJÓ!
:)))) nagyon megjegyeztem, mert 100ból 100 aki megkérdezte, "nem bajt" reagált rokonokat, barátokat, családtagokat ideértve.
Nekünk nemsokára születik a második (valószínűleg utolsó, több babát nem tervezünk) kisfiúnk.
Nekem tényleg mindegy volt a neme, de valahogy éreztem mindkétszer, hogy fiam lesz, lányt el se tudtam volna képzelni, hiába teljesen más tünetek voltak.
Na aztán amikor X személynek mondtam, hogy Ő is kisfiú lesz, én is megkaptam, hogy na hátha majd a harmadik lány lesz, meg volt aki gyászos hangon felhívott és próbált vigasztalni, hogy ne legyek kiborulva (????) hoznak majd ők nekem lányt... Hát mit ne mondjak, ezt hallgatva elsőre kinyílt a bicska a zsebemben, aztán meg nagyon bántotta az amúgy is hormontelt lelkemet, hogy most komolyan az én gyerekem azért mert fiú, nem ér egyesek szerint annyit, de ma már egyik fülemen be, a másikon ki...
Mi hatalmas szeretettel várjuk őt is és mégnagyobbal neveljük őket, és csak ez számít... :)
Két lányom van. Én úgy emlékszem, hogy MINDENKI úgy reagált mikor elmondtuk h lány lesz h "nem baj". Szerintem is fura reakció, de én nem sértődtem be ezen, igazából nem érdekelt. Én amúgy is lányt akartam :-)
De szerintem ezt azért mondják az emberek, mert sajnos még mindig az a kép él az emberekben h fiút akarnak inkább, és ezért rólunk is biztos azt feltételezték h fiút akarunk, és ezért reagálnak úgy, hogy "nem baj ha lány csak egészséges legyen". Ez buta dolog, de így van, nem tudunk mit tenni ellene.
#2 nek
Nekem is a Diktator c. film jutott eszembe, amikor a vegen a csaj mondja a csavonak, hogy terhes, erre:
-Es fiad lesz vagy abortuszod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!