Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit reagalnatok egy ilyen...

Ti mit reagalnatok egy ilyen kijelentesre: "nem baj, csak egeszseges legyen"?

Figyelt kérdés
Csaladi osszejovetelen voltunk, 30 hetes km vagyok. Sokan megkerdeztek, hogy kisfiu vagy kislany lesz a szuletendo gyerek. Szeles vigyorral valaszoltam, hogy kislany, amire ugy reagaltak joparan, hogy nem baj az, csak egeszseges legyen. Emellett volt meg egy masik kismama is a tarsasagban aki fiut hordott a szive alatt, ugyanerre a kerdesre a valasz az volt, hogy gratulalunk. Engem nagyon kiboritott, oszinten nem latnam szivesen ezeket az embereket a babalatogataskor sem. Erre anyam kiakadt, hogy hogyan lehetek ilyen, mert ezek a szemelyek csak jot akartak, hiszen ezt igy szokas mondani. Tenyleg tulreagaltam? Ti mit mondtatok volna egy ilyen szituacioban?
2016. dec. 19. 13:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%

Kedves család... :-S

Szüleim mesélték, hogy apukám édesapja mikor megtudta, hogy az első gyerekük lány lett - én -, csak annyit mondott: "Nem baj fiam, az is gyerök." Így, ízesen. Nekik vicces volt.

Ha én kapnék ma ilyen megjegyzéseket, mint te, hát nekem is rosszul esne, marha jó, hogy már magzat korban kezdődik az úgymond hátrányos megkülönböztetés. Tudom, kicsit erősen fogalmaztam, de nekem is rosszul esett volna. Mondjuk én alapból érzékenyebb lélek vagyok, valószínűleg jobb ezt egy viccel elütni, mint ahogy egy korábbi válaszoló is írta, mint felhúzni az orrunkat, mert akkor látják, hogy rosszul esik és jöhet az újabb megjegyzés. Sok boldogságot a kislányodhoz! :-)

2016. dec. 19. 14:58
 12/30 anonim ***** válasza:
64%

nekem két lányom van...mindenki mondta a másodiknál, "nem baj, majd a harmadik" mintha természetes lenne hogy fiú gyerek is kötelező! pedig én imádom hogy lányaim vannak sosem akarnék fiút mióta tudom milyen egy kislány :)

a "nem baj" nálunk is rendszeres, de mégjobb mikor megkérdik mi van a mózes kosárban, mondom még egy lány, és kínosan mosolyognak, mintha minimum azt mondtam volna hogy egy kis down kóros kisbaba....szóval tényleg érdekes, egy darabig nem zavart, de mikor a századik ember mondja ezt tényleg zavaró...de reagálni semmit nem szoktam rá...söpröm a szőnyeg alá.

2016. dec. 19. 14:58
 13/30 anonim ***** válasza:
38%

A családunkban faluhelyen szokás ez, hogy a fiúgyerek a gyerek, a lány meg lány. Őket semmibe se nézik, mert a fiú az isten.

Egyébként mit ad isten, akik ezt a nézetet hangoztatták, ott nem akar születni a fiúágon fiú csak lány, de abból már vagy 3 is van.

Én elhiszem, hogy felháborító, de ha nálatok is ez a "szokás" akkor nem kell velük foglalkozni és nem kell hívni látogatóba se őket.

2016. dec. 19. 14:59
 14/30 anonim ***** válasza:
81%

Vannak olyanok akik a fiúkat szeretik jobban vannak akik a lanyt.

Na most nálunk családon belül születtek gyerekek es az anyós örvendezett a férjem testvérének mikor terhes lett a nő nekünk meg annyit mondott na jól van kisfiam...

hozzáteszem neked mindkét terhessegnél lány született.

Ez ilyen.

Idegenkre meg ne fecséreld az energiad! Bunkó kész!

2016. dec. 19. 15:12
 15/30 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem is jó nagy bunkóság, ráadásul már nem a középkorban élünk, hogy lenne bármi jelentősége, hogy milyen nemű a gyerek.

Nekem van fiú is, lány is, és abszolút nem értem ezt a nagy felhajtást a fiú gyerek körül.

Sőt, nekem, mint nőnek, az is bántó volt, mikor sokan első gyerek után külön gratuláltak hozzá, hogy fiút sikerült összehozni.

Most a harmadikat várjuk, és még mindig azon lovagol mindenki, hogy fiú lesz vagy lány. Már csak rávágom, hogy nem tudjuk.

2016. dec. 19. 15:17
 16/30 anonim ***** válasza:
72%

Azt kell mondani:

"Amekkora buli volt, örülünk ha nem kiskutya lesz"

:)

2016. dec. 19. 15:18
 17/30 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek, aki irt. Teljesen igazatok van, el kell engednem a fulem mellett es nem megsertodni rajta, az csak tovabbi viszalyt kelt. Annak orulok, hogy gyermekunk lesz, nem pedig a nemenek. Kulon koszonom, hogy sok hozzaszolastol mosolyra derultem :) Boldog babavarast es kellemes unnepeket kivanok mindenkinek. Mindenkinek ment a zold pacsi.
2016. dec. 19. 15:48
 18/30 anonim ***** válasza:
62%

Nekem 4 lányom van.

Összeszámolni nem tudom hány ehhez hasonló beszólást kaptam, minden következőnél egyre többet.

A harmadiknál a szonográfus is megkérdezte, hogy azért haza visszük-e?

A negyediknél volt a legviccesebb.

Amikor mondtam, vagy kiderült hogy várjuk a negyediket, akkor lepadlóztak, hogy tényleg, és terveztük? És tényleg terveztük? Ja persze, hogy legyen egy fiú is, nem?

Aztán amikor mondtam hogy a negyedik lány lesz, akkor ugyanezek mondták, hogy "nem baj, majd az ötödik fiú lesz"...

Ekkor mindenkit el kellett szomorítanom, hogy csak négyet terveztünk...

Egyébként én azt szoktam mondani, hogy a férjem 5 legálisan él együtt 5 nővel... :D

Ne is foglalkozz velül!

(Mondjuk én a két széken jobban besértődtem volna, azt tuti, de hát nem vagyunk egyformák...)

Egyébként szerintem ez csak terhesség alatt téma, amikor már megvannak nem szoktak megjegyzést tenni, csak megcsodálják a baromfiudvart. :)

2016. dec. 19. 15:48
 19/30 anonim ***** válasza:
5%

Nem kell ezen megsértődni. Valakinek többet ér a fiú. Én sem örültem volna, ha csak lányom születik. Nem utálom a lányomat sem, de mindig fiúra vágytam.

37 / F

2016. dec. 19. 15:49
 20/30 anonim ***** válasza:
85%
Nekem nagymamám mondott hasonlót, azt viszont tudni kell hogy már van 4 fiú dédunokája, amikor terhes lettem végig azt mondta, hogy nekünk lány lesz, ha beszéltem vele telefonon mindig mondta, hogy vigyázz arra a lányra a pocakban.Amikor a 19. héten kiderült, hogy kisfiúnk lesz csak annyit mondott, mint amit nektek is, nem baj az kislányom csak egészséges legyen.Tőle nem esett rosszul, imádja a mi kisfiúnkat is☺...de mondjuk egy távolabbi rokontól, ismerőstől biztosan szarul esett volna.
2016. dec. 19. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!