Brainbox vagy Dobble?

Figyelt kérdés
5 éves kisfiúnak valami fejlesztő,gondolkodtató játékot szeretnék.Melyik a jobb?Dobble vagy Brainbox?Van itt olyan akinek esetleg mindkettő megvan?Sajnos "élőben" egyiket sem láttam csak itt neten informálódtam róluk.

2016. dec. 18. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Jàtèkboltban dolgozom,szerintem brainbox,nagyon sok vàltozata van,attol függően hogy mi èrdekli. Környezet,matek,àlatok...
2016. dec. 18. 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekünk van mindkettő, de teljesen más jellegű játékok. A Dobble-nál a gyorsaság számít, ki ismeri fel ugyanazt az állatot előbb. Brainbox-ból az Első képeim vannak, azt hiszem ez a címe. Ennél pedig a memória és a megfigyelés a fontos, mennyire tudja megjegyezni mit látott a képen. Mondjuk Brainbox többféle van, csak ezt ismerem. 100szónak is egy a vége, a Dobble nem gondolkodtató játék, viszont szerintem a koncentrálást fejleszti, pörgős és kis helyen is elfér. Általában visszük is magunkkal, ha várakozni kell valahol. De a másik is jó. :-) Mindkettő jó választás szerintem.
2016. dec. 18. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekünk csak a Brainbox van meg. Az 5 éves fiam imádja a "Matematika kicsiknek" részt. Kevés benne a számolós rész amúgy, a kérdések zöme a képeken lévő tárgyak színére, formájára, stb. vonatkozik. Pl.: "Milyen bogarat láttál a képen?" vagy "Minden törpének van sapkája?" Szóval sokszor apróságokra kérdez rá. A Dobble-t csak szomszédnál játszottunk egyszer. A szomszéd (8 és 10 éves) fiúk már betéve tudták a játékot. Az 5 évesemnek nem tetszett, mindig lemaradt a nagyobbakkal szemben. Sokszor összevesztek a szomszéd fiúk is, hogy melyikük is volt a gyorsabb, szóval csak vitát szült a játék.
2016. dec. 19. 07:19
 4/7 anonim ***** válasza:
A Dobble van meg, de mindketto jo jatek. Mindegyikbol tobbfele van.
2016. dec. 19. 07:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem összehasonlítható a két játék. az egyik "okosjáték", a másik megfigyelőképességet, reflexet fejleszt.

A dobble családi játék, ha van tesó, vagy a szülők is játékosak, akkor jobb választás lehet.

Ha az 5éves kicsit "kocka" (a szó jó értelmében... nekem is van egy ilyen 6évesem :)), akkor meg inkább brainbox, de akkor el kell találni a megfelelő témát.

2016. dec. 19. 08:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!! :) A Dobble lett most a nyerő.Ezzel fejlesztjük a memóriát,gyorsaságot és majd szülinapra lesz Brainbox(Farmos vagy Környezetismeret),ott majd kamatoztatjuk :) .
2016. dec. 19. 16:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Kissé fapados, de online is lehet játszani a dobble-hoz hasonló játékkal:

[link]

2019. jan. 19. 14:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!