Hogy tetszenek ezek a lány, fiú nevek?
A) Fiu:
a, Armand
b, Alex
c, Oktáv
d, Meliton
e, Dominik
f, Donát
B) Lány:
a, Izméne
b, Auróra
c, Aida
d, Zselyke/Zsejke
Melyiket adnátok a gyerekeiteknek, és melyiket egyáltalán nem?
És azt is hogy miért adnátok és miért nem!
Kort,nemet is legyszi!:)
Fiú nevek közül Alex(nagyfiam) Dominik és Donát tetszik, ezeket adnám is.
Lánynevek közül:Auróra, Aida, Zselyke nevek tetszenek. Adni csak a Zselykét adnám.
A többi név számomra nagyon idegen hangzású.
39/N
Armand : egy roma kisfiú ugrik be erről a névről. Bocsi.
Alex :aranyos :)
Oktáv: szerintem nőiesen cseng
Meliton : ...
Dominik: lehet, hogy tucatnév, de akkor is szép
Donát:a donor szó jut eszembe róla
Izméne : háromszor kellett elolvassam, háromszor mondtam rosszul. Inkább Izabella.
Auróra:ez szép
Aida: ez is aranyos név
Zselyke: szerintem vállalható név
Fiúból Alex tetszik, Dominik még vállalható. Többi nem.
Lány : Auróra, Zselyke tetszik.
Fiú nevek közül ha muszáj: akkor Dominik, talán még az Armand elmegy.
Lány nevek: egyik se tetszik.
32/N
Armand: Tetszik, erős férfias ritka, mégis válalható név. Ez a kedvencem ezekből
Alex: Így nem tetszik, felnőttként nekem komolytalannak hat, akkor már Alexander
Oktáv:ezzel bérletet válthatna a csúfolódásokra
Meliton: mint valami fantasy karakter, nagyon nem tetszik, azt se tudnám fiú vagy lánynév-e.
Dominik: Nem rossz, de nagyon elcsépelté vált
Donát: Második kedvencem
Izméne: Nem tetszik, túlcsicsázott, kacifántos, kisebbségi név
Auróra: Lányneveitekből ez tetszik legjobban. Nőies és finom, ritka de nem túlcsicsázott, felnőttnek és gyereknek is jó.
Aida:Szintén nem rossz, tetszik
Zselyke: nagyon nem, számomra negatív a csengése, nem szeretek a kicsinyítő képzős neveket mert számomra komolytalanok
Tehát összességében én az Armand-Auróra nevekre szavaznék.
Armand: Kautzky Armand szinkronszínészre asszociálok. Hát, így teljes névként elég arisztokratikus feelingje van és nem tudom, hogy lehetne becézni. Armi, Mandi? Inkább ne...
Alex: jó, sima név. teljesen rendben van
Oktáv: lányoknak még elmegy az Oktávia, mert az legalább nem egy már létező szó. az oktáv meg igen, úgyhogy ez ezért nem jön be nagyon.
Meliton: ez olyan nekem, mint egy luxushotellánc neve :D mint mondjuk a Sheraton, Carlton, Wellington, Hilton
Dominik: ez is rendben van, nekem az Alex jobban tetszik (lehet, mert hasonlít a nevemre)
Izméne: a "méne" rész nem jön be, olyan, mintha valaki lustán mondaná, hogy Miért ne? De az "Iz"-zel kezdődő nevek nem tetszenek egyébként se (Izidóra, Izóra, Izaura, Izolda...)
Auróra: ez tetszik nekem, tényleg mesebeli (nyilván haha). Rora, Rori, Rorka egész jók becézésnek, de őszintén én inkább hagynám teljes egészében csillogni
Aida: ez is gyönyörű, nemes. természetesen Verdi operája jut róla eszembe, gondolom innen a konnotáció
Zselyke/Zsejke: itt egyetértek az utolsóval, sztem sem jó olyan neveket adni a lányoknak, amik úgy hangzanak, mint egy becézés. Emiatt meg a mostanában való ajnározása miatt semmiképp nem adnám. Azon kívül szerintem kemény név, nem lágy, dallamos, mint az előbbi kettő.
Tehát amiket adnék:
1. Alex
2. Dominik
3. ha nagyon muszáj, Armand
1. Aida
2. Auróra
3. ha nagyon muszáj, Zselyke
Armand: elmegy, de nem adnám
Alex: Szép név, adnám
Oktáv: Elmegy, de nem adnám
Meliton: Elmegy, adnám
Dominik, Donát: Elmennek
Izméne: semmiképp
Auróra: póni név
Aida: Szép, de akkor inkább Alida.
Zselyke, Zsejke: Nem tetszik, és mostanában tucat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!