Szerintem ez közös döntés! Olyan nevet fogunk választani, ami mindkettőnknek tetszik.
Nekem az egyik barátnőm ilyen, mint a kérdező munkatársnője. Kérdezte, hogy megvan-e már a gyerek neve (babát várok) a terhességem kb. 7. hetén. Hát mondom még nincs, még csak most írjuk össze kinek mi tetszik. Néz rám furcsán kerek szemekkel és kérdezi, hogy miért, hát nem csak én döntöm el? Mondom persze, hogy nem, nem csak az enyém a gyerek. :D Hát mert ő náluk az apja nem szólt bele az ő nevükbe, az anyjuk választotta... Mondtam neki, hogy nálunk mások a szokások. :)
2016. dec. 18. 10:03
12/19 anonim válasza:
A munkatársnőd nem százas... A gyerek közös, együtt neveljük, ugyanannyi beleszólása van, mint nekem. Ha valamiben nem értünk egyet, azt megbeszéljük, és közösen döntjük el, hogyan legyen.
2016. dec. 18. 10:09
13/19 anonim válasza:
A munkatársnőd (ha valóban róla van szó) egy primitív liba. Nemcsak a nőé a gyerek. Az apának mindenben ugyanannyi joga van hozzá. Gondolom a férfi pénzét bezzeg elfogadja.
2016. dec. 18. 11:36
14/19 anonim válasza:
Legalább annyi joga van beleszólni mint nekem! Ő mindenáron a saját nevét szánta a fiának, de én meg mondtam h totál ugyanígy biztos nem fogják hívni! Így adtam neki egy második nevet :) ígyis az apja nevén szólítják de legalább nem lesz ifj XY... azt nem akartam. De ha lesz második gyerek biztos én választok neki nevet, ha neki nem tetszik adhat neki másodikat... mi így oldottuk meg :)
2016. dec. 18. 11:39
15/19 anonim válasza:
Akkor én köcsög vagyok! ;)
Nem azt mondom hogy egyáltalán nem volt beleszólása, mert volt. De olyan formában hogy én kiválasztottam 20-20 nevet ami szóba jöhetett és ő csak azokból válogathatott. Igen is én foglalkozok többet a gyerekkel! Hiába akarta volna Bélának hívni, az fix hogy nem mentem volna bele.
2016. dec. 18. 14:46
16/19 anonim válasza:
Utolsó, szerintem ez mindenhol úgy van, hogy a másik megvétózhat neki nem tetsző neveket. A férjem is előállt nagyon kretén ötletekkel, amikre azt mondtam, hogy tutira felejtse el. Ettől még ő ugyanannyira szólhat bele a gyerekkel kapcsolatos dolgokba, mint én. Én is mondtam olyan nevet, amire ő azt mondta, hogy na azt aztán egész biztos, hogy nem.
2016. dec. 18. 17:29
17/19 anonim válasza:
12, 16 84%-os.
Nem a gyereknevelésről van szó, hanem a gyerek névadásáról. :)
2016. dec. 18. 17:41
18/19 anonim válasza:
50-50!!!!
2016. dec. 22. 18:01
19/19 anonim válasza:
Végül úgyis az dönt, akitöl megkérdik a kórházban, hogy-hogy hívják a babát? :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!