31 hetes terhes vagyok de ki kellet költöznünk angliába skegnessben vagyunk de semmilyen segítséget nem kapunk mit tudok tenni?
Valaki magyarázza már el nekem a sok önérzetes válaszoló közül, hogy ha jár valami pénzbeli támogatás vagy adókedvezmény, akkor miért pofátlanság/ciki/lenézendő élni vele?
Én minden további nélkül igényeltem és meg is kaptam mindent, amit lehetett, sőt, a kórházi személyzet tagjai hívták fel a figyelmemet, hogy el ne felejtsem még ezt is meg azt is, pl 500 font egyszeri anyasági támogatásról is így értesültem. Council házban élek, mert volt rá lehetőség, akkor miért fizessek 2x annyit? Ezt pedig a midwife mondta, hogy próbáljam meg, mert terhesen kevesebbet kell várni. Akkor most ássam el magam, mert nem utasítom vissza az állami támogatást, ugye...
Nem, nem ciki igénybe venni, de a segélyért kimenni és elvàrni mindent ingyen, de azonnal az igen.
Gondolom utolsó, te előtte dolgoztál!
Ha elolvastad volna a válaszomat rendesen, akkor megértetted volna. Nekem semmi bajom azzal, ha valaki segítségre szorul. Ha becsületesen dolgoztál, akár több évet is lehúztál, de elveszítetted a munkádat, vagy úgy döntöttél, hogy kilépsz és továbbtanulsz, ami mellett állami támogatásra szorulsz az nem probléma. DE!!!! Amikor életedben nem dolgoztál és még hozzá terhesen mész ki és ELVÁROD, hogy mindent fizessenek neked a semmiért, az a probléma.
Akkor lenne jogos a kérdés, ha a kérdező már évek óta ott dolgozott volna és közben babát tervezett, ezért nem dolgozhatott tovább, de az állam egyszerűen nemet mondott a segélyre. De ugyebár itt ilyenről szó sincs.
Kedves kérdező, olyan, hogy ki KELLETT költöznünk meg nincs. A barátod kimehet dolgozni, de te otthon maradsz, akár szülőknél, akár nagyinál, anyaotthonban, de te gondolom a pénzre hajtottál kint külföldön.
Szépen megszülöd a gyereked otthon, addig a párod keres pénzt nektek, vesz egy lakást és majd fél év, 1 év után mehetsz ki utánna babástul.
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy így történt, hogy:
-Te Béla, csomagolj, most hallottam, hogy az angolok házat és pénzt adnak az odaköltöző terheseknek!
Hanem pl az is előfordulhat, amit én elég gyakran tapasztalok: már kint él, és találkozik sok okos magyarral, akik elhintik neki, hogy az ismerősének az ismerőse hallotta a szomszédtól, hogy ha terhes vagy, házat és pénzt kapsz. A kérdező elhiszi, érdeklődik, visszautasítják, és nem érti, hogy ő miért nem kap, amikor hallotta, hogy más kapott. Amikor kijöttem ide, én is sok hülyeséget elhittem a sok "tapasztalt", már régóta itt élő magyaroknak.
Csak annyit mondok, nem kell azonnal lefikázni valakit, mert fel mer tenni egy kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!