Szerintetek a párotoknak illik besegiteni a baba ápolásába és a háztartási munkába vagy nem kell elég ha dolgozik?
Végig sem olvasom a kommenteket úgy válaszolok, felesleges úgyis tudom mit írnak és hogy engem hogyan fognak "pontozni" :)
Megmondom őszintén, hogy nálunk nincsen ez, hogy az "övé is, az ő feladata is, stb..."
Nálunk én főzök, takarítok, és látom el a gyerekeket (ezalatt értem például a fürdetést, etetést)
Nem azt mondom, hogy nem foglalkozik velük/velünk. Természetesen vannak közös programjaink, tölt velünk időt. De vannak dolgok, amiket én csinálok. Persze vannak, amit ő. Én nem söprök falevelet, nem nyírom a füvet, stb. Ő meg nem mos fel, nem porszívózik, nem főz, mos, vasal.
Dolgozok 4 hónapja és van egy 2 évesem meg egy 4 évesem. De ez akkor sem volt máshogyan amikor otthon voltam. Az az igazság, hogy nekem nehezemre sem esik megcsinálni. Persze van, amikor a napvégén fáradt vagyok és azt mondom, hogy már elég volt. De ebből nincsen probléma, megcsinálom amikor majd jut rá időm, ezen senki sem akad fenn, és én szeretek a családomról ily módon is gondoskodni.
Tudom, vannak akik azt mondják, hogy ez maradi dolog. Szerintem viszont meg nem! Biztosan én is rá tudnám venni a páromat, hogy pakoljon be a mosogatógépből, mosógépbe vagy szárítógépbe. De nem is akarom, én ezt a "feladatot" magaménak érzem, szeretem ha én csinálom, mert minden egyszerűbb így.
Nekem nagyobb segítség, ha lefoglalja a gyerekeket, amíg mondjuk sütök vagy takarítok, mint ha inkább helyettem ő csinálná.
szombaton reggel odaadod neki a babát, te pedig mész pihenni, aztán majd estére kiderül, mennyire lehet ebben elfáradni.
amúgy gondolom gyerek előtt is ilyen volt...de ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!