Szerintetek a párotoknak illik besegiteni a baba ápolásába és a háztartási munkába vagy nem kell elég ha dolgozik?
Ugyanezt akartam kérdezni, mint a 10es, hogy mi az hogy segít? Ő nem ott lakik? Nem szállodában van egy cseléddel. Ha egyedül lakna, akkor se lenne a háztartás a dolga?
Nálunk nincs segítség, dolog van. Ha van mosatlan, akkor elmosogat, aki épp ráér. Ha le kell szedni a szárítót, akkor az is kész lesz, mert aki tudja, az leszedi. Egyedül a főzés az enyém,mert férjem nem tud főzni, de szép lenne, ha a véget nem érő háztartás, gyereknevelés az enyém lenne csupán (három kicsi van itthon) szabadság, szabadság, pihenőnap nélkül, neki meg nem lenne benne semmi teendője. Kicsit fura érzés nekem, mikor valaki csupán besegít, mert ezzel azt állítja, hogy az azon a területen lévő minden teendő a másik kötelessége kizárólagosan.
Otthon lenni egy kisgyerekkel is sok munka!
Nemhogy illik, de elvárható, elvégre, ha a gyerek sem "közös vállalkozás", akkor mi az?
Arról nem is szólva, hogy ha a férfi minden alól kihúzza magát arra hivatkozva, hogy "dolgozik", akkor milyen kapcsolat alakul ki közte és a saját gyereke között?
Ha az anya otthon van a kicsivel, akkor persze, a háztartás nagy részét csinálja ő, de a férfinak a saját tányérját elmosni maga után, pl. alap, akár van gyerek, akár nincs! Ebben a felállásban csak az éjszakai felkelést vállalnám át 100%-ban, hogy ki tudja aludni magát, mielőtt dolgozni megy (de szabadnap előtt akkor is felkelhet, az anyának is kell néha a zavartalan pihenés.)
Evidens h ugyan ugy segit mint elotte
Neki heti 40 ora melo van nekem meg heti 168 a gyerekkel
Meg akkor is ez otthon van ...
Szal a haztartas 40-60% szazalekben az enyem a gyerekkel kapcsolatos dolgok 30-70% szinten.
En tobbet valakok mert belefer az idombe de ettol meg nem hagyom ellustulni mert ha hagynam hozza szokna es mikor.m
Tehat ...
Es mikor munkaba allok akkor a melo mellet a teljes haztartas is a nyakamba szakadna ...
én fordítva el nem tudnám képzelni, hogy azért ne látnám el a gyerekem, vagy nem mosogatnék, stb, mert dolgozom..ilyen alapon minimum elvárás a férjemtől is, hogy foglalkozik a gyermekkel, egyéb háztartással, habár nálunk ez nem is téma.
olyannal aki csak enni, inni, stb járna haza, nem is élnék.
Reggel kej fel es lepj le egy mapra ...?
Persze elotte beszeld meg vele h halaszthatatlan dolgod van
Ird fel neki h pontosan miket csinaljon meg az alatt a nap alatt
Es kerd is szamon tola
Igen, úgy tudod megérteti vele, mit is csinálsz, ha ráhagyod egy napra:)
Egyszerű és gyors szemléltető módszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!