Ti engeditek 2-4 éves gyerekeiteknek a nyalókát, kemény (szopogatnivaló) cukrot?
Ne haragudjatok, de nem hiszem el, hogy SENKI nem ad a gyerekének SOHA csokit v cukrot.
Ez egy névtelen oldal, nem kell hazudozni.
Nekem 3 és 5 éves gyerekeim vannak, 1-2-szer kaptak nyalókát, mert kérték. Kemény cukrot nem adok a fulladás veszély miatt, illetve gumicukrot sem.
Csokit néha kapnak meg tejszeletet, pudingot, sütit.
CSipszet is évi 2-3-szor, amikot pl vendégség van.
Aki meg azt írja, hogy a csipsz egészségesebb, mint 1 nyalóka, az kicsit gondolkodjon már...
Egyik édesség sem egészséges, de szerintem nem kell teljesen megvonni a gyerektől az ilyesmit. Nem kell tömni vele, de néha simán belefér.
Meg van olyan, hogy fogkefe - fogkrém.
Engem nem izgat ki mit ad / nem ad a gyerekének, de a hazudozás eléggé szánalmas.
De, az anyák 98 százaléka ad ilyet, vagy ha ő nem, akkor kap a gyerek ajándékba vagy a nagyszülőktől, de ha le meri írni egy ilyen kérdésnél, azonnal ki lesz kiáltva minden hanyag sz.r szülőnek. Ez kb olyan, mint hogy ezen az oldalon minden gyerek szuper jól nevelt, senki sem hisztizik a tömegközlekedésen sem az áruházban, minden gyerek elalszik mint a kisangyal este 8-kor, soha senki nem veszi maga közé a gyereket éjjel, és az összes válaszoló egy emberként kiált gyermekbántalmazást, ha kiderül, hogy valaki néha felemeli a hangját, büntetést alkalmaz vagy - leírni is alig merem - a gyerek fenekére csap. Miközben én a környezetemben nap mint nap az ellenkezőjét tapasztalom, pedig nem vagyok primitív emberekkel körülvéve.
Bocs, de ez most kikívánkozott.
Kemény cukrot, nyalókát még nem adtam a fiamnak (28 hónapos), a gumicukrot meg köszönöm, megeszem én :) úgy negyedévente szoktam venni, néha mensi környékén megkívánom.
Csokit szokott kapni néha, süteményt is, mondjuk, ha hétvégén elmegyünk valahova. Túró rudit is és tejszeletet is szoktam venni. Számszerűsíteni nem tudom, mivel rendszeretelen.
Amiért az én fiam odáig van és nem túl egészséges (mert amúgy nagy gyümölcsfan, szóval inkább azt eszi), az a lángos. Már az olajszagról képes kiszúrni, ha valahol lángosos van, és kiabál, h lángos! Többnyire tartom magam, hisz minden nap nem lehet lángost enni, de mondjuk havonta egyszer biztos, h kell venni.
Nekem hatalmas szerencsém van a családommal, mert ha jönnek, akkor is gyümölcsöt, zöldséget, húst hoznak, játékot, könyvet, nem pedig cukorkát. Mondjuk nálunk valahogy úgy jött össze, h mindenkinek legendásan rosszak a fogai, szerintem a mi családunkból élnek a magyar fogorvosok, tehát ez valami hallgatólagos egyezmény, h ne rágcsáljon cukrot a gyerek. Na persze, lehet erre azt mondani, h mert a túró rudi is, és van is benne igazság, de aki hallotta már a kemény cukrot csikorogni a fog alatt, érti mire gondolok.
A májkrém és virsli kérdésre meg: májast itthon csinálok, az nem egy nagy cucc, kisütöm, leküldöm botmixerrel, ízesítem, kész a májas. Virslit szoktam venni, csak megnézem, h milyet.
Ugyanmár, én agyon lettem pontozva, mert azt írtam, hogy nem, a fulladásveszély miatt. Semmit nem írtam, hogy mit adok amúgy a gyereknek nap mint nap. Csokikat, chipszet, májkrémet, felvàgottat, millió rudit vagy pont biomami vagyok-e. :D
De leírom,mehet a piros.:) Mimdenféle vackot eszik és fog is enni a gyerekem. :D Persze nasi terén megy a mérték. De ez van.
Csokit, cheetost, kekszet, pudingot szokott kapni, de kifejezetten kemény cukrot vagy nyalókàt azért nem mert pl ha én eszek tuti hogy megvágja a nyelvem, ő meg amilyen kis szeleburdi még le is nyelné a cukrot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!