Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti engeditek 2-4 éves gyerekei...

Ti engeditek 2-4 éves gyerekeiteknek a nyalókát, kemény (szopogatnivaló) cukrot?

Figyelt kérdés
2016. nov. 25. 23:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%

3 éves lesz tavasszal és nem , nem kap ilyesmit.

Sem cukorkát, sem nyalókát, sem gumicukrot.

Túró rudit, müzliszeletet és olyan kekszeket eszik ami részben teljes kiőrlésű lisztből készült, de az sem ritka hogy diabetikus édességet kap. Persze nem azt ami aszpartámmal vagy fruktózzal van édesítve, mert az egyik idegméreg, a másik meg csak diabetikusnak hazudott édesítő, nem különb a cukornál. Inni vizet iszik, erre lett szoktatva, 100%-os gyümölcslevet heti egy-két alkalommal iszik a kis szívószálas kiszerelést.

Mi így látjuk jónak. Nem tiltunk tőle mindent de igyekszem úgy válogatni hogy a kecske is jóllakjon de a káposzta is megmaradjon. Kompromisszum.

2016. nov. 26. 06:27
 12/28 anonim ***** válasza:
46%
3 gyerekem van de én is veled értek egyet, inkább egy kis minőségi csoki, de a cukor és nyalóka ki maradt az életünkből, már nem is kérnek, mert tudják hogy nem veszek, az oviból is haza szokta hozni, ha valaki szülinapra visz.
2016. nov. 26. 06:29
 13/28 anonim ***** válasza:
79%
Engedném ritkán,de mivel én nem veszek neki,így nem is szereti. Ahogy pl a gumicukrot se,pedig ritkán van itthon. Sütiket se eszi. Egy müzli vagy nápolyi annál inkább. De a müzli tejbe lehet reggeli,nápolyit meg nagy ritkán kap.
2016. nov. 26. 06:39
 14/28 anonim ***** válasza:
71%
2 évesen még nem kaptak a fulladásveszély miatt. 3-4 évesen már ehettek, de én kb. évente egyszer veszek ilyesmit, és kb. ugyanennyiszer kapnak ajándékba oviban vagy máshol.
2016. nov. 26. 07:06
 15/28 anonim ***** válasza:
33%

A cukor adagját megkapja házi készítésű süteményből is.

A kemènycukor, nyalóka, gumicukor teljesen felesleges foggyilkos találmány.

A környezetünkben rengeteg gyereket látok nyalókázni, majdnem az összesnek rohad a foga 2-3 évesen. Csodás látvány :(

2016. nov. 26. 08:07
 16/28 anonim ***** válasza:
53%

9-es vagyok! Fogorvos is van a baráti körben. Havi 1 nyalókától az égegyadta semmi baja nem lesz a fogának. Mosni kell rendszeresen. Nem havi egy nyalókától romlik el a foga.

De két válaszolón kívül senki sem reagált arra,hogy esetleg virslit, párizsit és hasonló vágóhídi végterméket ad-e a gyereknek. Bár mindenki azt válaszol, amit akar, és gondolom itt mindenki bioétellel és háztájival eteti a gyereket.

2016. nov. 26. 08:40
 17/28 anonim ***** válasza:
20%
Egyáltalán nem pártolom az ilyesmit. Nagyobb gyerek is csak Mikuláskor, ünnekkor kap cukrot, nyalókát. Helyette gyümölcsöt, yoghurtot kapnak. Sütit havi egyszer ebéd utáni desszertnek. Meg is látszik, mert a fogaik tökéletesek.
2016. nov. 26. 09:07
 18/28 anonim ***** válasza:
20%
Csokival sem tömjük őket egyébként. És igen, a bio, házi ételeket preferáljuk. Nem értem miért bűn ez. A gyerek egészsége megéri a több pénzt. Bio alatt ezt értem : rokonok, ismerősök adnak el kerti zöldséget, gyümölcsöt, amit nem permeteznek vagy csak nagyon ritkán. Tejre, húsra is megvannak az embereink.
2016. nov. 26. 09:12
 19/28 anonim ***** válasza:
11%
haztajit kap igen, mivel sajat kert van. hust anyosomek szomszedjatol vesszuk, levagnak disznot, megvesszuk kozosen a felét, abbol csinalunk kolbaszt, fustolnek szalonnat stb. be a fagyasztoba. most keszulunk meg egy plusz fagyaszto ladat venni :P a nyers hust persze mi is a hentesnel vesszuk. tejet par utcara innen szerzunk kecskeketol, de ha az nincs akkor cserpes vagy bio tej a gyereknek legalabb is. a kenyeret gyakran sutom en....a fozes meg hobbim. nem szuperanyusag hanem hobbi.
2016. nov. 26. 09:18
 20/28 anonim ***** válasza:
62%
Nem, és ennek az az oka, hogy félek a fulladástól.
2016. nov. 26. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!