Mi alapján választottatok nevet a gyerekeiteknek? És mi a neve?
Család pl apa vagy nagypapa neve, vagy jelentése, vagy csak tetszett.
Kérlek írjátok le mi a gyerkőcök keresztneve, és hogy mennyi idősek.
Családi névben nem is gondolkodtunk valamiért.
Nálunk ami fontos volt: tetszen mindkettőnknek, a névnapja ne legyen ősszel vagy télen közel a szülinapjához (október) vagy karácsonyhoz, ne legyen rövid (rövid a vezetéknév) és ne legyen nagyon különleges a felnőttkori használat és csúfolódások miatt. Így lett Zsófia.
Évek óta közös kedvencünk volt a párommal, szép a hangzása, kellemes dolgot jutnak róla eszünkbe (egy orosz folyó, egy francia híd, egy magyar dal), és passzol is a vezetéknévhez.
Léna a kislányunk.
Egy nagyon kedves,60-as,igen jóravaló,jó kedélyű ember a barátunk,Róla kapta a nevét a fiunk...Milán
A fiunkkal voltam terhes,nem tudtuk a nemét.Egy reggel úgy ébredtem,hogy azt álmodtam kislány lesz,és Tamara.Bár fiú lett,és Milán,utána összejött a kislány(és Tamara lett).A legnagyobb fiunk Elvis(Aaron Presley) után lett Áron.
A kislányomat várva nem tudtunk megegyezni a nevében, mindkettőnknek más tetszett, de anyósom felvetette a Dorina nevet. Ez bejött mindkettőnknek, így Dorina lett a lányunk. :)
Most a második babát várjuk, de már jó ideje tudjuk a két "befutó" nevet: ha lány, akkor Eliza, ha fiú, akkor Martin.
Fontos szempont volt a választásnál, hogy ne tucatnevet kapjon (mármint, ami itt a környékünkön felkapott). Az ősmagyar nevek, virág- és növénynevek, és egyéb ilyenek szintén kizáróak voltak. (Zselyke, Tisza, Róna, stb.)
És ha lenne esetleg harmadik gyermekünk majd a jövőben, a lánynév az Emma lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!