Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyha vállalunk még egy...

Hogyha vállalunk még egy babát akkor megint ugyanannyit fogok kapni mint az elsőnél táppénzre?

Figyelt kérdés
135.000 ft brutto fizetésem volt ami után 76000ft táppénzt kaptam.Jelenleg tgyáson vagyok, de már most beszéljük, hogy 2 év után szeretnénk még egy babát és így megint táppénre menni....ugyanennyit fogok kapni, vagy már kevesebbet?
2008. okt. 6. 09:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor mehetsz táppénzre, ha a 2. baba születése előtt visszamész dolgozni. Egyébként nem lehet táppénzre menni. Amíg meg nem születik a 2. baba, addig kapod az első után a gyed-et (2 éves korig) vagy a gyes-t (2-3 éves kor között). Ha megszületett a 2. baba, akkor újra indul a tgyás,de akkor az első után már csak családi pótlékot fogsz kapni.
2008. okt. 6. 09:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Ki van ez találva ...

És vajon meg van szabva, hogy mennyi ideig kell dolgozni ahhoz, hogy újra táppénzre mehessek?

2008. okt. 6. 10:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is erre voltam kiváncsi, és azt mondták megint legalább 180 nap biztosított munkanapnak meg kell lennie , hogy ujból táppénzre tudjál menni.
2008. okt. 6. 13:10
 4/4 A kérdező kommentje:
pffffffff...így vállaljon az ember gyereket és akarjon neki kistestvért...Nagy Magyarország
2008. okt. 6. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!