Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Unisex nevek hogy tetszenek?

Unisex nevek hogy tetszenek?

Figyelt kérdés

Magyarországon nem nagyon lehet ilyet adni, ezért valószínűleg nektek nem unisex nevetek van - örültök neki, szeretitek, hogy nem az? Ahhoz mit szólnátok, ha mégis unisex nevetek lenne?

(Nem új baba miatt egyelőre, csak kíváncsiságból)

2016. nov. 24. 02:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nem tetszenek.
2016. dec. 16. 10:49
 22/24 anonim ***** válasza:

Amerikában ráadásul sok név nemi s azért uniszex, mert becézést (pl. Alex (Alexandra/Alexander), Bobby (Robert/Roberta), stb.), hanem mert vannak, akik vezetéknévként ismert neveket adnak utónévként, mint a korábban említett Spencer, Taylor, stb. Egyszer olvastam egy könyvet, ahol az egyik szereplő a fiának a Mackenzie nevet adta, mert ez volt az anyai nagyapja vezetékneve. De láttam már ilyen nevű lányt is amúgy.

Ha itthon is lehetne bármilyen nevet adni bárkinek, simán lenne olyan, aki mondjuk Pintérnek nevezné el a gyerekét, ahhoz meg ugye nem társíthatunk nemet, hiszen csak egy foglalkozásból lett vezetéknév. A másik, hogy itthon csak a megszokás teszi, hogy a köznévből lett tulajdonnevek milyen nemhez kerülnek, mert valamelyikhez be kell sorolni, de én úgy vagyok vele, hogy mondjuk egy Fahéj éppúgy lehetne férfi is, mint nő. Mivel Amerikában nincs megkötve, hogy egy ilyen név csak az egyik nemhez tartozhat, így ott simán lehet uniszex, ráadásul ott aztán tényleg bármit lehet névnek választani, akár azt is, hogy könyvespolc :D

2016. dec. 16. 11:31
 23/24 anonim ***** válasza:

Magyarországon tudtommal az egyetlen uniszex nevet viselő személy Mircz Nárcisz sajtkészítő mester.

A keresztneve hivatalosan női név lenne, de ő férfi.

2016. dec. 16. 14:59
 24/24 anonim ***** válasza:
Magyaroknak nehéz feladat lenne meg kérdezni, hogy lány/fiú/stb.
2023. aug. 19. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!