Unisex nevek hogy tetszenek?
Magyarországon nem nagyon lehet ilyet adni, ezért valószínűleg nektek nem unisex nevetek van - örültök neki, szeretitek, hogy nem az? Ahhoz mit szólnátok, ha mégis unisex nevetek lenne?
(Nem új baba miatt egyelőre, csak kíváncsiságból)
Nem szeretem őket és nem örülnék neki. Utálom pl. az Alexet lánynak.
Magyarban is van unisex. Pl. Hargita. Mondjuk ez nekem lányos név. Fiúnak nem adnám.
Az számít, hogy a lányom Száva, és rajtunk kívül ez mindenhol fiúnév? :D
De nem, amúgy nem lenne rá igényem, jó ez így, hogy a neméhez passzoló nevet kell adni.
Nem.
Olyan nyelvterületen, ahol az "ő" - nek neme van (angol, német, francia, olasz... stb) nem olyan zavaró a dolog.
De a magyarral nem ez a helyzet, s szeretem, ha tudom, hogy fiúról vagy lányról beszélnek.
Azért itthon is van ilyen,de csak becézésben. Pl Szabi vagy Gabi.
Nagyon nem szeretem. Jobb tudni, hogy fiú vagy làny az illető.
"Az számít, hogy a lányom Száva, és rajtunk kívül ez mindenhol fiúnév? :D "
Erről jut eszembe, hogy a Luca is fiú név külföldön. Andrea pedig olaszoknál lány :D Száva ha jól emlékszem Verne könyvből van. Amúgy a Dalma is fiú név volt eredetileg. Ezért nem adnám. A daliás lovag jut róla eszembe. Nem a dal.
Egyetértek azzal, aki írta az európai nyelvek többségében van nem. Ott nem annyira zavaró az unisex név. Itthon nem tudnék elképzelni egy lány Józsit vagy egy fiú Annát.
Bár magyarul nincsenek uniszex nevek, egyszer jártam úgy egy babás foglalkozáson, hogy beszélgettem egy anyukával, akinek a gyerekéről nem tudtam megállapítani, fiú-e vagy lány. Fél év körüli baba volt fehér bodyban és kantáros farmerban. Gondoltam, ciki lenne ezt így megkérdezni, hát azt kérdeztem, hogy hívják a gyereket. Azt felelte, Bojte. Na, ettől sem lettem okosabb. :)
Otthon aztán lecsekkoltam. Fiú név. De én továbbra is úgy gondolom, hogy nem baj, ha a névből kiderül, fiú vagy lány-e az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!