Mindig elégedetlen, üvölt és követelőzik. Mi a megoldás, hogy ennek véget vessek? 1 éves
Szerintem pont attol lett ilyen,amit irsz: hordoztad, egyutt alszotok, egesz nap cicin logott.
Es most ezt akarna folytatni, es nem erti miert nem lehet ?
Nem tudok sajnos tanacsot adni, de nekem ez jott le az irasodbol.
Na de amikor mindig sír egy pici, akkor Vekerdytől Ranschburgig csak azt olvassa az ember, hogy igény szerint szoptassuk, hordozzuk, nyugtassuk, mert ez fontos. Sírni nem szabad hagyni. Sokszor ülve, magamra kötve őt aludtam, mert letenni sem lehetett. Meg a pocakja fáj biztos, jó a meleg kendő stb. Most meg itt állunk 1 évesen és nincs változás, megszokás viszont tuti van. Nyilvánvalóan neki ez a szokott rendszer. De hogy lesz így külön ágy, alvás, bármi? 4-5 évesen is mellettem lesz? Vagy megtörik a jég?
Köszönöm mindenkinek aki írt. Elgondolkodom rajta.
Elozo vagyok.
Biztosan jellemtol is fugg.
Az enyem 16 honapos, en sem hagytam soha sirni, nalunk is szopizott ( szopizik ) mindig. Nem hordoztam mert hatfajos vagyok, nem szabad terhelni , es az elso naptol kezdve a kisagyaban aludt ejjel. Viszont nappal szinte mindig kezben volt, de o azert jol elvan egyedul.
Jar mar ?
Hatha ahogy elindul jobban kinyilik a vilag szamara. Meg menjetek jatszohazba, es hagyd, menjen, jatszon egyedul.
Nincs annak a gyereknek semmi baja.
Dicséred eleget az önálló megmozdulásait?
Naná, hogy nem tud 10 percet várni, ez lehetetlen kérés egy 1 évestől.
Szerintem eddig jól csináltad, más a gyerkőc személyisége, fejezd be a hasonlítgatást, biztos frusztráló a babának. Lassan megtanul járni, nagyon gyorsan le fog válni rólad. A jelenlétedben aktívan játsszanak vele mások, apuka vagy nagyi. kitartóan próbálkozni elterelni a figyelmét.
Amúgy, ha magányra vágysz, és írtad, hogy apukával elvan kettesben, miért nem mozdulsz ki? Nyugodtan menj, amíg a gyerek jól érzi magát nélküled is.
Én is imádok egyedül lenni, nálam is egy év volt a határ, mikor kezdett sok lenni a folytonos rajtam csüngés, hiányzott a csend, a magány. Fogadtam egy bébiszittert, néha vigyázott rá, ha úgy éreztem túl sok egyedül. Magadra is gondolni kell, az anyaság nem valami mártír szerep. Boldog kiegyensúlyozott anyukával csak nyer a baba. Hetente menj moziba vagy könyvtárba, amíg apuka otthon gyerekezik.
A gyerek a te tükörképed. Pont ugyanazt kapod vissza, amit adsz.
Látszólag elégíted csak ki az igényeit, de belül minden ölelésnél forrongsz, dühöngsz, ellököd magadtól. "Meddig kell még ezt csinálnom!" - és ezt a frusztráltságot érzi és erre reflektál.
Ezt tetézed azzal, hogy az elsőhöz hasonlítod, akivel leírhatatlanul mázlista voltál (ha olvasol Ranschburg ot is, tudod, hogy a "tejbetök", "sarokban otthagyom és észre se veszem" gyerek csak a szülőknek jó, a gyereknek nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!