Mindig elégedetlen, üvölt és követelőzik. Mi a megoldás, hogy ennek véget vessek? 1 éves
Hasonló kislányom van. 15 hós és csak vele lehet foglalkozni. Őt kell szórakoztatni, vagy legalábbis nézni még játszik.
Mióta stabilan jár kb 1 éves korától azóta elvan 5-5 percekre.
Mi is kelünk még éjjel többször is.
Én is sokszor kiborultam, még megnem találtam azt a jellemzést h " többemberes" mikor több hasonló gondokkal küzdő anyàval beszéltem sokkal könnyebb volt feldolgoznom a napi stresszt.
Bár nekem első baba így biztos könnyebb volt feldolgoznom h ő "ilyen" keress rà a kifejezésre, és nagyon sok hasznos dolgot találsz majd. Facebookos csoportot stb.
Remélem segítettem, és kitartás!
Köszönöm!
Igen, az első gyermekem csendes, nyugodt, 1 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, hosszan játszik egyedül, stb. Totál kontraszt. Már komolyan megfordult a fejemben, hogy baja van, azért ennyire ragaszkodó. A védőnő azt a kifejezést használta, hogy "Matricababa".
Ez jó 😃 " matrica" hát igen. Teljesen Átérzem a helyzeted. Mi nagyon sok orvosnál voltunk, ( allergia vizsgálat uh) stb. Kiderült h teljesen egészséges csak ilyen " matrica baba" eldudom képzelni h megvagy ijedve, h valami baja van mert az első babás mlbem volt ilyen, de hidd el nincs vele gond, csak többet akar belőled.
Nekünk emiat nem hiszem h lesz kistesója 😞 ha arra gondolok h esetleg ő is többemberes lenne elkap a sírás.
Kicsit olvass utánna, és könnyebb lesz. Legalàbb is nekem az
Anya-gyerek kapcsolatban jártas pszichológust kellene keresnetek, aki kettőtökkel egyszerre foglalkozva tudna segíteni. Valami már a kezdeteknél nagyon félrecsúszott, és ami rossz vágányon indul, azt nem lehet a szokásos "meg kell nevelni" módszerekkel kiigazítani.
A rosszabbik esetben a babával van valami gond, ami miatt nem tud a szokásos módon kapcsolódni hozzád, marad neki ez a kétségbeesett kapaszkodás, irányítás... Ennek szerencsére kicsi a valószínűsége, de csak szakember fogja tudni eldönteni, mi van.
A helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál érdeklődj pszichológus ügyben, de tényleg ne elégedj meg akárkivel, csak olyannal, akinek van gyakorlata anya-csecsemő téren. Ha nem találsz állami ellátást, marad a magánszféra, ami drága mulatság, de szerintem megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!