Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyiért veszel karácsonyi...

Mennyiért veszel karácsonyi ajándékot a gyerekednek? Mennyi idős?

Figyelt kérdés
2016. nov. 17. 22:25
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
80%
15-ös válaszoló vagyok. A mi havi bevételünk 500.000. forint felett van, de ez nem azt jelenti, hogy azt ész nélkül el is szórjuk. Gondolkodjunk már egy kicsit: a fiunk kap tőlünk ajándékokat, kap a nagyszülőktől, különböző rokonoktól, arról nem beszélve, hogy év közben is kap játékokat. Attól lennék jó szülő, ha egy 4,5 évesnek százezrekért vennék karácsonyi ajándékot? 10 évesen mit vegyek neki majd, helikoptert? Toronyórát lánccal? Hát nem, szerencsére mi nem így neveljük a fiunkat.
2016. nov. 18. 11:11
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Húha én elég sokat költöttem a korábbi válaszolókhoz képest. A nagyobbik (5 éves) lányom idén egy nagy készlet Playmobilt kért, egy kórházat. Sose kapott még ekkora ajándékot úgyhogy most idén megtehettem, megvettem neki. 24 ezer volt. Kap még mellé társasjátékot és vasalható gyöngyöket.

A kisebbik lányom kevesebbet kap mennyiségben és értékben is, ő még csak 1.5 éves nem is annyira fogja még fel hogy ünnep van. Az ő ajándka kb. 10 000 Ft lesz.

2016. nov. 18. 11:55
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Én a 15-ös válaszolóval (aki 21-es is) teljesen egyetértek. Nem azért nem fogok drága ajándékokat venni, mert nem tehetem meg, hanem mert máshonnan is kap, meg mert nem tartom jó nevelési elvnek, ha elhalmozom drágábbnál drágább ajándékokkal.
2016. nov. 18. 12:57
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
A nagynak 20 ezer, a kicsinek 10 ezer. 9 éves a nagy, 9 hónapos a kicsi.
2016. nov. 18. 12:57
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tehetem meg az 50 ezres ajàndékot. 10eFt még belefér, de őszintên sajnálok ennyit kiadni. Na az is igaz, hogy csak 11 hónapos, felesleges is a túlköltekezés. Ami meg kell azt megveszem, meg ha olyan jàték amit tudom h kihasznàl majd. Szerintem tőlünk kb 3000ft értékben kap majd ajándékot, kemény kiskönyveket például, mert most imádja azokat. Keresztszülōk jól állnak anyagilag, de nekik is mondtuk h nem kell nagy értékben, mert semmi értelme, mi meg nem tudjuk viszonozni a kislányuknak. De ki akarnak tenni magukért, kérdezték mit vennénk meg neki, így kap egy bébitaxi féleséget, sok mozgatható mütyürrel az elején, ez lesz max. 8000Ft. Többi családtag szegény, mondtuk h max 3000Ft-ot költsenek, mert még úgy sem érti, és akkor később mit kap? :) Ja meg előtte lesz a szülinapja....arra szerintem meg csak egy tortát kap tőlünk. Ha valaki akar venni valamit, akkor ruhát vegyen. :D De most vettem neki egy szupi jàtêkot, kinevezem szülinapi ajándéknak, de most megkapja attól.
2016. nov. 18. 13:21
 26/40 anonim ***** válasza:
70%

Akik ekkora különbséggel vesznek ajándékot a két gyereknek, megkérdezhetem miért? Az én lelkiismeretemre nem férne rá hogy az egyik csak fele annyit kapjon, akárhány éves, ugyanannyira a gyerekem mint a másik is. Pl aki 100 ezrrért vesz xboxot, a másiknak meg 25ért odavet valamit...

Mi nem az árát nézzük, persze ésszerű kerteken belül, kb 15 ezer összértékben kap, emellett családilag elmegyünk két ünnep között két napra egy élményfürdőbe.Van rengeteg játéka, feleslegesnek tartom karácsony címszóval sok felesleges kacattal elhalmozni.

2016. nov. 18. 15:56
 27/40 anonim ***** válasza:
77%
Hogy miért ír mindenki 10 ezer forintot? Mert nézzétek meg, aki írt pl 50 000-t rögtön le is pontozták.
2016. nov. 18. 16:19
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

3 és 5 éves fiúk, kb.10-12 ezer forintot költünk karácsonyi ajándékra gyerekenként. Mindketten két ajándékot kapnak: legot (duplot, lego city-t), valamint társasjátékot.

Kapnak még a mamáktól, keresztszülőktől is valamit.

2016. nov. 18. 17:28
 29/40 anonim ***** válasza:
83%

4 gyerkőc van, mindegyik kb 30.00-35.000-ért kap, azaz 120-140.000 körül. És ez nem sok játèk, mert amilyen árak vannak... 10.000 alatt alig van játék.

Kapnak 2 doboz legót, Tűzoltó Sam járművet, Szivárbványhercegnőt, társasokat, mágikus jinnt, ezeknek majd 10.000 darabja.

2016. nov. 18. 18:27
 30/40 anonim ***** válasza:
94%
25-30 e körül biztos lesz az ajándéka. 5 évesnek. Ahogy az előző írja, egy normális játék 7-10 e Ft. Nálunk karácsonykor és szülinapján kap csak szinte normális játékokat, egy évben 2x belefér. Gyurma, filc, festék, könyv - ezeket alkalom nélkül is kap. 3-4 játék lesz ebből az összegből, bár szeretnék neki egy interaktív kutyát, de hát az 20 e Ft. :-( A 40 ezer forintos interaktív játékokat vajon hol teszik a fa alá, ha mindenki 10 e ft-ért vesz ajándékot?
2016. nov. 18. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!