Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éreztétek már egyedülálló...

Éreztétek már egyedülálló anyának magatok a férjetek mellett?

Figyelt kérdés

A férjem kerek perec kijelentette hogy nem bírja idegileg hogy éjszakázzom a gyerekkel...történet dióhéjban: 2,5 éves kislányom még mindig ébred éjjel...én a 2 honapos hugat szopiztatom egesz ejjel, vele vagyok elfoglalva napi 3 orakat alszom...valoszinu ra ebred fel a teso is...a tesohoz apukanak kellene mennie ez kb heti 3-4 alkalmat jelent...de tény, baromi nehezen alszik vissza a nagylanyom, szoval ilyenkor a ferjem mindossze 5 ora alvas utan megy melozni (mondjuk en lecsokolnam a csillagokat a napi 5 ora alvasert). egyebkent rengeteget melozik, a meloja stresszes, de hazahoz egy zsák pénzt. én meg is csinalok mindent, mosok fozok takaritok, vasarolok stb neki joforman csak a fuvet kell lenyirnia nyaron...a furdetesben persze mindig segit meg hetvegen elviszi ossz 2 orara a nagylanyt hogy megfozhessek hetvegere...a szombatot lb vegig szamotogepezi (kisebb megszakitasokkal mert odaul jatszani a lanyomhoz ha mar unja hogy nincs el egyedul), ezen felul havi egyszer bulizni is "elengedem', muszaj vagyok mert azt mondja igy se ugy se tud aludni ha otthon marad ha nem, akkor meg hadd menjen el. a 2,5 evesem nem alszik mar napkozben, egesz nap en vagyok ugye veluk, és most azt latna megoldasnak a ferjem ha mindket lanyhoz en kelnék, hogy ő magara csukhassa a szobaajtot es ugy aludhasson mint rég...

na így élünk mi. én kb ugy erzem lassan magam mint valami egyedulallo anya..persze bevehetném az agyamba mindket gyereket aztan akkor biztos aludna a nagy mint a bunda, de se a kicsi se en n tudnank ugy aludni, meg egyebkent milyen elet(hazassag..) az, ahol anya a gyerekekke apa meg a kanapen???? vagy nincs egyutt alvas hanem kelek én a picihez meg a nagyhoz, max egyszerre uvoltenek majd ejjel én meg napi 1 ora alvassal a napi 3 helyett (nappali alvasra esely nuku) imadkozhatom hogy a tejem ne menjen ra erre az egeszre... hogy a fenebe oldhato ez meg?? hogy csinaljatok??? apuka egyszer mar volt panikbeteg, nehez idoszak volt nehezen jottunk ki belole nem szeretnem ha ujra elojonne....azt hittem csak par het az eleje mig ennyire nehez, de semmi jele nincs az ejszaka atalvasanak, egyikuknel se...

2016. nov. 12. 22:19
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

19: a szex hogy jön ide??

másrészt azért nem alszik velünk a nagy, mert mint ahogy le is írtam, próbálkoztunk vele, de nem tudott aludni tőlem, pedig zajra próbáltam mindig is szoktatni, de egyszerűen felkelünk, én rá, ő rám, senki nem alszik olyankor....de mivel most sem, mégis lehet hogy az lesz a vége hogy hárman egy szobában, apa meg kint a kanapén...csak attól félek hogy nem ez a jó út..

és nem várom el hogy éjszakázzon, de azt felfogtad hogy egész éjjel a kicsi mellett vagyok és 3 órát alszom, ő neki meg éjjelente 1 órát kellene, vagy max kettőt a nagyobbal tölteni és azt is csak heti 2-3 alkalommal?? remélem érthető, hogy nem rabszolgát szeretnék belőle csinálni...elmehet bulizni, szombaton azt csinál amit akar, házimunkát szinte abszolút nem végez...és a nagyhoz is kelnék én, de egyszerűen emberi erőm nekem is véges, plusz valahogy napi 600 mili tejet elő kellene állítanom...nehogy már még én legyek a rossz mai nő, hogy nem teszem oda szívem lelkem. nem egyedül cvállaltam a gyerekeket, ahogy más is írja.

2016. nov. 13. 09:17
 22/31 anonim ***** válasza:
84%

megoldást nem tudok újat mert már mindet leírták ami nekem eszembe jutott és mindre sorra volt kifogásod. Azt viszont tisztáznod kellene magadban hogy ma éppen a buli miatt vagy-e fusztrált és hogy tolerálod-e ezt a férjednek vagy sem. Az ugyanis nem fair hogy ,,elengeded" aztán akár neki akár nekünk szidod hogy elment és emiatt majd úgy fogod magad érezni a játszótéren mintha egyedülálló lennél.

Az én férjem van hogy heti 3x is megy. Vagy ő hívja meg a barátait és én olyankor kézséggel főzök nekik vacsit. Egy percig se zavar. Van egy 5 éves és egy 2 hónapos gyerekünk. Én meg baba a babaszobában. Apa meg a nagy a mi hálószobánkban. Hozzá teszem hogy 300nm a ház 6 hálószobával. A nagy simán alszik este. A pici gyakran felkel enni aztán alszik is vissza. Alig van amit enni tudok hogy ne legyen pocakfájós de gyorsan beláttam hogy jobban szeretek aludni mint enni. Ráadásul gyorsan vissza nyertem a terhesség előtti formám úgy hogy napi 1 liter tejet adok le a gyűjtőállomáson is. Ha apa bulizik akkor mi hárman a hálószobánkban alszunk.

Hozzá kell a nagyot szoktatnod a délutáni alváshoz mert fél év múlva nem várhatod el hogy 30 gyerek mellett a te gyerekeddel fog malmozni az óvónő amíg a többiek alszanak. ha nagy a mozgásigénye akkor keress neki valamilyen különórát. a legtöbb helyen 3 éves kortól lehetne menni de meg tudod beszélni hogy vállalják el 2,5 évesen. nemtől függően akár foci vagy tánc bármi amit úgy gondolod hogy érdekelheti azt próbáljátok ki. Ha csak otthon ücsörög meg néha hintázik vagy homokozik egy keveset akkor nem is fog elfáradni ahhoz hogy jól aludjon később.

2016. nov. 13. 09:26
 23/31 anonim ***** válasza:
15%

Mi egy szobában alszunk mind.

2,5 éves, 8 hónapis, apa meg én.

Van mikor apa a másik szobában.

A kicsi még kel 1x, 2x éjszaka enni pedig lassan 1 éves lesz. A nagy is felszokott kelni, de sokkal könnyebb hogy 1 szobában vagyunk.

Én kelek a kicsihez. A nagy ritkán kel fel akkor apa felől mászik igy apát kelti fel.

Amit hol jobban visel hol rosszabbul az apjuk.

Én is 80%-ban egyedül vagyok velük, sőt mondok neked valamit 13 hetes leszek holnap.

Nehéz!

Szerintem tul korán raktad külön a nagyot.

ÉN egyszerre fogom őket ha a kicsi is nagyobb lesz.

Mi mesét szoktunk nezni.

Az nem jönne be a nagynál?

Nem aludna vissza hamarabb?

A kicsit nagyon nehéz lesz leszokatni az éjszakai kelésről én probáltam hogy nem eszünk csak teát kap semmi eredménye nem volt.

Később altatást is próbáltam az sem jött be.

Sajnos lehet neked is ezt a békát lekell nyelni!

A férjed meg sok férj ilyen.

Ő nekik az a gyereknevelés hogy pénz all a házhoz. Ezzel sok férfi úgy érzi hogy kivette a részét.

A nőket meg azért bosszantja mert még nekünk nincs műszak vége addig apa kényelmesen játszik meg bulizik éa bosszantó hogy te meg majd megpusztulsz!

Én egyszerűen mikor apa itthon volt.

Elmondtam neki hogy nem egyedülálló anya vagyok és most megyek aludni. Sok választása nem volt.

De hagytam már őket magukra is.

Akkor se hagytan sok választási lehetőséget apának. Akkor jött rá nem is olyan egyszerű egyedül.

Ejjel én nem zargatom mert bár 8 honapja kel a kicsi hol igy hol ugy és már nagyon unom!

Azelőtt meg a terhesség miatt nem aludtam, azelőtt meg a lányom volt kicsi, azelőtt meg vele voltam terhes.

Ez ilyen!

Nehéz főleg az ejszakák ha olyan a baba!

Jobb lenne ha napközben hivnál valami segitséget. Nagyszülőt vagy valakit.

Esetleg irasd be a magyot bölcsibe

2016. nov. 13. 09:27
 24/31 anonim ***** válasza:
74%

Abban igazad van kérdező a férjed kibírná ha néha felkelne a nagyhoz.Meg az már az én meglátásom hogy olyan hú de fáradt nem lehet mert akkor nemenne egész éjszaka bulizni.

Azt hogy egy ilyen pici gyerek mellett bulizni jar és egész éjszakara kimarad mondjuk én nem tolerálnám.De ez meg a te dolgod.

2016. nov. 13. 09:28
 25/31 A kérdező kommentje:

nem, mondtam már, nem a bulizás bánt, hanem hogy a nagyhoz is nekem kell kelni ezután, legalább is ezt szeretné...a buli most rosszkor jött, valóban hab a tortán, máskor nem lennék érte kiakadva..

nem raktam külön a nagyot kedves utolsó, hanem kezdetektől külön alszik :) nem is volt belőle gond, a kistesó érkezése óta kel, előtte is fel fel kelt, de azért ennél ritkábban, heti egyszer kétszer, és nem volt gond hogy bemenjek hozzá.

nem kifogásokat keresek, és nem sajnáltatni akartam magam, hanem tanácsot kértem, és jó formán meg is erősítettek benne, hogy az lesz a legjobb ha mindhárman egy szobába megyünk. köszi a válaszokat

2016. nov. 13. 09:30
 26/31 anonim ***** válasza:
82%

Colief cseppet próbáltad már? Sajnos, amikor az én fiam született, még nem volt, nagyon megszenvedtük a hasfájást. Ha beválik, akkor a problémád nagy része megoldódna.

Megértem, hogy most érzel, de ez havi egyszer van, a te beleegyezéseddel, nem? Kialvatlanul, hormonokkal tele érzékenyebben reagál az ember a dolgokra. A férjed is ki szokta vinni a nagylányt hétvégeken, te írtad.

Ha ennyire elfoglalt, csak hétvégeken tudnátok együtt időt tölteni, én nem vacakolnék a főzéssel. Ezt is lepontozzák majd a született háziasszonyok, de nekem volt bejárónőm, amikor kicsik voltak a gyerekek, mert úgy voltam vele, hogy inkább töltsük együtt azt az időt, amit a sikamikálás, egyebek elvinnének. Kaját lehet rendelni is, ma már mindent összevéve nem kerül lényegesen többe, mint ha te kotyvasztasz otthon egész délelőtt. Ha sikerül a hasfájást megoldani, vagy egy-két hónap múlva kinövi a baba, sokkal könnyebb lesz. Fontos lenne úgy megegyezni a férjeddel, hogy jusson magadra is időd (ha kell, fizetett segítséggel), legyen közös családi program is, és neki is legyen ideje saját magára.

2016. nov. 13. 09:37
 27/31 anonim ***** válasza:
62%

Én megértelek kérdező, hogy egyedül érzed magad, mert egyedül is hagy a gondokkal!

Ketten vállaltátok őket, az ő hétvégéi mégis szabadok, te meg megszakadsz. Meg vagyok döbbenve, hogy ez mások szerint így oké, és még téged vádolnak, hogy mit csinálsz rosszul! Semmit!

Szedje szépen össze magát a férjed és keljen csak ő 3-4x a héten a nagyobbhoz, ennyit igenis segítsen!

A kialvatlanság az anyánál is durva, ne sajnálgassuk már ennyire a férjet, az eszem megáll!

17 hós fiam többször ébred éjjel, fél éjszakát velünk tölti, mert nekem is kell az alvás, pedig -úgy szégyellem- csak heti 2 napot melózom. Lehet lepontozni!

2016. nov. 13. 14:54
 28/31 anonim ***** válasza:
74%
23, ne akarj tanácsot adni, ha apázod a gyereked apját, 13 hetes leszel (te????), tévé elé rakod éjjel a gyereket...
2016. nov. 13. 15:21
 29/31 anonim ***** válasza:
20%
Utolsó:a 23-as a múltkor írt ki itt egy kérdést aminek lényege kb az volt hogy apuka sz...ik a fejükre ő meg nem bírja mar egyedül az igát.És egy ilyen apuval bevállalt 3 év alatt 3 gyereket.Ezzel össze is foglaltam mindent róla.
2016. nov. 13. 15:46
 30/31 A kérdező kommentje:
27: thx. a fozest azert csinalom en, mert az az egy ami ki tud kapcsolni. amit szeretek...a bejaronon eroteljesen gondolkodom, csak sajnalom ra a penzt. baby szitter jar hozzank 2 hetente 1-2 órara, de en nagyon rossz alvp vagyok, nappal tobb oraba telne mire eltudok aludni, ezert a baby szoitter se tul nagy segitseg...nekem az ejjeli alvas kellene, az az egy ami feltolt, es ezt akarja megvonni teljesen a ferjem, ahelyett hogy aranyoasan (de nem fele fele aranyban!!) megosztanank. nagyi is jon hetente, de ha a lanyom 2-3 orankent cicit ker az azt jelenti hogy a ketto kozott nem tudok aludni, mivel ahogy irtam is nagyon sok ido mire en nappal el tudok aludni
2016. nov. 13. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!