Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éreztétek már egyedülálló...

Éreztétek már egyedülálló anyának magatok a férjetek mellett?

Figyelt kérdés

A férjem kerek perec kijelentette hogy nem bírja idegileg hogy éjszakázzom a gyerekkel...történet dióhéjban: 2,5 éves kislányom még mindig ébred éjjel...én a 2 honapos hugat szopiztatom egesz ejjel, vele vagyok elfoglalva napi 3 orakat alszom...valoszinu ra ebred fel a teso is...a tesohoz apukanak kellene mennie ez kb heti 3-4 alkalmat jelent...de tény, baromi nehezen alszik vissza a nagylanyom, szoval ilyenkor a ferjem mindossze 5 ora alvas utan megy melozni (mondjuk en lecsokolnam a csillagokat a napi 5 ora alvasert). egyebkent rengeteget melozik, a meloja stresszes, de hazahoz egy zsák pénzt. én meg is csinalok mindent, mosok fozok takaritok, vasarolok stb neki joforman csak a fuvet kell lenyirnia nyaron...a furdetesben persze mindig segit meg hetvegen elviszi ossz 2 orara a nagylanyt hogy megfozhessek hetvegere...a szombatot lb vegig szamotogepezi (kisebb megszakitasokkal mert odaul jatszani a lanyomhoz ha mar unja hogy nincs el egyedul), ezen felul havi egyszer bulizni is "elengedem', muszaj vagyok mert azt mondja igy se ugy se tud aludni ha otthon marad ha nem, akkor meg hadd menjen el. a 2,5 evesem nem alszik mar napkozben, egesz nap en vagyok ugye veluk, és most azt latna megoldasnak a ferjem ha mindket lanyhoz en kelnék, hogy ő magara csukhassa a szobaajtot es ugy aludhasson mint rég...

na így élünk mi. én kb ugy erzem lassan magam mint valami egyedulallo anya..persze bevehetném az agyamba mindket gyereket aztan akkor biztos aludna a nagy mint a bunda, de se a kicsi se en n tudnank ugy aludni, meg egyebkent milyen elet(hazassag..) az, ahol anya a gyerekekke apa meg a kanapen???? vagy nincs egyutt alvas hanem kelek én a picihez meg a nagyhoz, max egyszerre uvoltenek majd ejjel én meg napi 1 ora alvassal a napi 3 helyett (nappali alvasra esely nuku) imadkozhatom hogy a tejem ne menjen ra erre az egeszre... hogy a fenebe oldhato ez meg?? hogy csinaljatok??? apuka egyszer mar volt panikbeteg, nehez idoszak volt nehezen jottunk ki belole nem szeretnem ha ujra elojonne....azt hittem csak par het az eleje mig ennyire nehez, de semmi jele nincs az ejszaka atalvasanak, egyikuknel se...

2016. nov. 12. 22:19
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
66%
A nagyobbik gyereket egy szobába kell tenni a kicsivel. Ha úgyis felébred rá, akkor tök mindegy. Te szoptatsz, közben a nagy sincs egyedül, mert ott vagy te is. Apuka meg alhat, bár ha az enyém járna el bulizni repülne.. zsák pénz ide vagy oda.
2016. nov. 13. 05:18
 12/31 A kérdező kommentje:
igen, erre is gondoltam hog egybe tenni oket...csak felek h a nagy ha hozzaszokik h ott alszom, nagyon nehez lesz leszoktatni rola. utolso, havi egy buli azert nem valo ok nalam...
2016. nov. 13. 06:48
 13/31 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező biztos hogy csak havi egy buli?
2016. nov. 13. 07:20
 14/31 anonim ***** válasza:
68%
Hagyd békén éjjel a kicsit. Naná, hogy fáj a hasa, ha akkor is a szájában a melled, mikor más baja miatt sír. Próbálj te állandóan teli hassal aludni...
2016. nov. 13. 07:55
 15/31 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam végig a válaszokat!

Én mindenképpen megoldanám, higy a férjem alhasson, mert leírtad dolgozik, jól ketes és stresszes a melója. Nagyon nem szeretném, hogy a férjem úgy menjem dolgozni, hogy nem alszik, ráadásul stresszes munkába. Viszont, ha hazaér elvárnám, hogy foglaljozzon a gyerekekkel vagy esetleg hazafelé menjem el bevásárolni.

Az rendben van, hogy egy csecsemőhöz ébredsz éjjel szoptatod stb, de egy 2,5 éves miért nem alszik az más kérdés. Úgy kell szoktatni a gyereket, hogy éjjel alvásra való és ennyi. Az már nagyrészben a szülő hibája, higy ekkora gyerek nem alszik éjjel rendszeresen.

Az én férjemnek is stresszes a munkaja, hajnalban kel. Egyszer nem jutott eszembe, hogy őt keltsem bármelyik gyerekhez, pedig harom van.

2016. nov. 13. 07:56
 16/31 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó vagyok! Egesz szombatot atgepezni ugy hogy csaladja van! Na ez nalam kiutne a biztositekot...
2016. nov. 13. 07:57
 17/31 A kérdező kommentje:

igen, havonta csak egy buli...erre figyelek, megkértem hogy többször ne menjen el és ezt is be is tartja...nem tudom leszoktatni a nagyot az éjjeli kelésről, értsétek meg, hogy fel kel a kicsi felsírására...én is felkelek rá, a férjem is fel kel rá, hogyan várhatnám el hogy ő ne keljen fel rá? biztos hogy ezért ébred, mert volt hogy csoda folytán a pici csak egyszer kelt fel éjjel, és akkor a nagy át is aludta az éjszakát. A kettő között sajna összefüggés van, ezzel nem tudok mit kezdeni.

Próbálom mindig máshogy nyugtatni a kicsit, nem a mellemmel, néha be is válik, olyankor van a fent említett eset, hogy csak egyszer kel éjjel a nagy...de van, hogy felkelt üvöltve hogy fáj a hasa, és egyszerűen nem nyugszik meg, csak a mellemen, és mire odajutunk már ébren van az egész család...hogyan kerülhetném így ki hogy a nagy fel keljen? azt már leírtátok, hogy nem jó hogy kel, hogy a picinek nem kéne mellen lenni ennyit, oké, ezzel teljesen egyetértek, én is felismerem a problémát, csak sajnos megoldást nem tudok rá...de ha ti tudtok, akkor kérlek azt írjátok le...a cumit is próbáltam, öklendezik a cumitól, nem veszi be, pedig minden nap újra és újra próbálkozom vele...fél évesen terveztük őket egybe rakni egyébként, nyilván akkor is kelteni fogják egymást, de akkor már elég lesz egy szülő jelenléte, ami nyilván rám hárul és ez nem is baj, csak fél évig szerettem volna ha a pici kiemelt figyelmet kap mint ahogy a nagylányom is megkapta annak idején...de ha ti sem tudtok jobb megoldást adni, akkor marad az hogy egybe teszem őket.

2016. nov. 13. 08:19
 18/31 A kérdező kommentje:

a számítógépezésről annyit, hogy mi elég kockák vagyunk, gyerek előtt én is végig játszottam az egész napot, és ezért teljesen megtudom érteni, hogy legalább a hét egy napján szeretné úgy tölteni, azzal, amit igazán szeret, ami kikapcsolja...hogy az nem a gyerekeivel kapcsolatos, azt sajnálom, de elfogadom, a férfiak jó része ilyen, apám is ilyen volt, én is a gép előtt tölteném az időm ha nem lenne két gyerek..tolerálom, főleg hogy ha nyüszög a nagylány, akkor odaül mellé, csak még így is rohadt fárasztó az egész hét után a szombat -vasárnapot is végigcsinálnom, de nem is az a gond hogy fárasztó hanem hogy rettentő magányos érzés, egyedül menni a játszóra, most ráadásul ilyenkor még egyedül ébredni, egyedül fürdetni stb

haza se jött a férjem, éjjel felhívtam, mert persze magától eszébe nem jutott volna szólni, hogy ott vannak számítógépeznek egy haverjánál és hogy ott maradna kialudni magát (a bizalom száz százalékos, a haverja vette fel és baromi messze lakak 2 óra bkval a város másik feléről), ezzel így nincs is bajom mondtam is aludjon ott nyugodtan, legalább kipiheni magát valamennyire, csak attól még nekem most olyan ez az egész hétvége mint ha full egyedül vállaltam volna 2 gyereket..

2016. nov. 13. 08:23
 19/31 anonim ***** válasza:
34%
Egész nap otthon vagy. Nehogymár a férjed éjszakázzon a gyerekkel munka után is. Az eszem megáll sok mai nőn. A gyerek pedig nem riadna fel, átaludná az éjszakát, ha nem lenne kicsiként külön szobába bevágva. Nem véletlenül alszik a legtöbb keleti szülő a kicsikkel. Sokkal nyugodtabb gyerekek. Szexelni pedig nemcsak este az ágyban lehet.
2016. nov. 13. 08:52
 20/31 anonim ***** válasza:
71%

19, te szimplán hülye vagy. Ha egy szobában lenne a nagy a szülővel, akkor ha a kicsi sírására nem, hát a szülő mocorgására tuti felkelne...

Ha a kicsi lenne velük, a nagy külön, akkor nyilván hangtalanul sírna.

2016. nov. 13. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!