Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon nehez lesz a lanyunknak...

Nagyon nehez lesz a lanyunknak megtanulnia beszelni?

Figyelt kérdés

Nos sem az en anyanyelvem, sem a parome nem angol, de angol nyelvteruleten elunk jelenleg angliaban. Nos a lanyom mar uton van, es majd nehany honapos koraban Nemetorszagban lesz par evig (mindig velunk lesz termeszetesen), majd 2 evig Magyarorszagon, majd par evig Amerikaban, majd ujra Nemetorszagban, mivel az lesz az otthonunk minden utan jo par evig. Miutan mindent elinteztunk, a vegso otthonunk Amerikaban lesz.

(Nos sokat koltozunk a munkank miatt)

Tehat megis milyen nyelven beszeljunk a lanyunkhoz? Nemetul nem igazan tud egyikunk sem, parom nem tud jol magyarul, en meg nem tudok jol az o nyelven, tehat angolul beszelunk. Lanyom nagyon sok nyelvet fog hallani, es szerintem nagyon zavart lesz neki a helyzet. Hogy fog ez neki mukodni? Mit ajanlotok, mit csinaljunk?

2016. nov. 9. 20:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

A családban egy kétnyelvű kisfiú van. Anya apa magyar, Angliában élnek. 3 éves, most már hajlandó szavakkal kommunikálni, otthon magyarul, az oviban angolul. Neki már két nyelv is problémás volt, nemhogy 3.

Anyuka mindenképpen a saját anyanyelvén beszéljen vele, és mivel angol a közös beszélt nyelv, az is muszáj lesz. Azt már el lehet dönteni, hogy szeretnétek-e, hogy apuka nyelvét is ismerje, és hogy mikortól.

Ha ez nem a német, akkor se kell izgulni, mert a gyerekek hamar felveszik a nyelveket, sok rokonom költözött ki Németországba gyerekestül és 1 éven belül már nagyon jól beszéltek németül.

2016. nov. 9. 22:54
 12/28 anonim ***** válasza:
40%
5- os, ezt a hatalmas ostobasagot amit irtal, honnan vetted ??
2016. nov. 9. 22:54
 13/28 anonim ***** válasza:
75%

Kerdezo, jegyezz meg valamit, olyan nincs, hogy 100 % ra biztos, hogy hol fogtok elni.

Tudod , en is biztos voltam, amikor is az exem a 6 honapos babaval otthagyott, lelepett egy masik nohoz. Hosszu , biztos kapcsolat, tervezett gyerek.

Lehet egy even belul rohansz haza Magyarorszagra, ugyhogy tok felesleges itt vagizni es leirni, hogy az elkovetkezendo 10 evben hol eltek majd.

2016. nov. 9. 23:00
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

Én a kérdezővel ellentétben (nem sértés, csak indoklás!), ismerek egy olyan párt (egészen pontosan az unokanővérem), aki angoltanár és összejött egy amerikaival. Franciaországba költöztetek, amikor terhes volt és ő fel is keresett egy ehhez komolyan értőt.

Ő mondta nekik, hogy otthon úgy beszéljenek alapvetően, ahogy korábban is, vagyis a közös nyelven (esetükben angol). Mert például egy másfél éves gyereknek 2 vagy ez esetben 3 nyelven megtanítod, hogy "cica". Oké, hogy megtanulja, de ennél azért kicsit több kellene talán. Vagy külön nyelven akarjátok beszéltetni? Más nyelven az anyjával, az apjával, és mondjuk az óvodában? Az igen! Sok sikert hozzá, vár talán egy kis kavar lesz benne.

Még egy dolgot mondott! Azt fogja anyanyelvének tekinteni, amit használ. Ahogyan ő fog beszélni többnyire. Nem, amit hall! Tehát, ha óvodában németül kell majd beszélni, akkor anyuka próbálkozhat otthon a magyarral, maximum érteni fog belőle ezt- azt. De az anyanyelve az lesz, amit gyakorlatiasan használ.

2016. nov. 9. 23:07
 15/28 anonim ***** válasza:

Olaszországban élek a férjemmel, ő olasz származású.

4 éves fiúnk van akinek olasz az anyanyelve magyarul meg csak makog. Mivel kint élünk, ezt hallotta az utcán, oviban játszótéren. Én vagyok az egyedüli aki magyarul beszél hozzá, hiába mondok neki valamit nem érti meg csak néhány szót.

Nálunk nem működött, hogy 4 évesen két nyelvet beszéljen :)

Mi is kikértük két szakember véleményét is!

2016. nov. 9. 23:28
 16/28 anonim ***** válasza:

Utolso nekem ez olyan fura. Én is kint élek külföldön, de az én babám még pici.

viszont több magyar barátnőm is van, gyerekekkel, külföldi férjjel, és az összes gyerek gyönyörűen kristálytisztán beszél magyarul.

2016. nov. 9. 23:37
 17/28 A kérdező kommentje:

Most a maganeletemben felesleges turkalni. Igyis ugyis 100%, hogy ezekben az Orszagokban fogok tartozkodni, mivel tobb eve a csalad egy-egy resze ezekben az Orszagokban helyezkedtek el (es nem 1-2 evrol van szo).

Tehat a gyermek nemet nyelvteruleten eleg sok idot fog eltolteni, es magyarul is sokat fog hallani, mivel en es a csaladom magyar, paromat leszamitva. A "fo" nyelv akkor is angol lesz, amit hallani fog ido elteltevel. Magyarorszagra 2 evre kell mennem, nem lehet elhalasztani, de semmi nem kot oda senkit a csaladbol, tehat Magyarorszagon soha az eletben nem fogunk lakni a 2 ev utan.

Azt meg mar banom is, hogy ennyire kifejtettem a sorrendet, mivel az embereknek jelentos resze szeret ketsegbe vonni bizonyos dolgokat, mirol semmit nem tud.

A sorrend biztos, mivel minden felsorolt teruleten elhalaszthatatlan elintezni valok vannak. A kerdes pedig nem is erre iranyult, hanem a gyermekre, kinek rengeteg nehezseget fog mindez okozni valoszinuleg.

Koszonom mindenkinek aki valaszolt, bar par ember elegge leertekelte egyesek valaszat, ami szomoru.

2016. nov. 10. 00:04
 18/28 anonim ***** válasza:
89%

Huuu, szerintem ez nagyon nehez ugy. Par honapos koraban mentek majd Nemetorszagba, ahol gyakorlatilag 4 nyelvet fog hallani. Magyar, angol, nemet plusz a ferjed anyanyelve. Es azt irod, hogy par evig, tehat tegyuk fel hogy mondjuk 3-4 eves koraig. Ez nyelvtanulas szempontjabol szerintem elegge fontos idoszak, bar laikus vagyok. Mivel mi kulfoldon elunk es vannak kisgyerekes ismeroseink, igy en sok peldat tudok irni.

Eloszor is, ami a legfontosabb, hogy ne essetek at a lo masik oldalara a nyelvek miatt. 4 nyelv egyszerre akarhonnan nezzuk is, tul sok es kesz. Nekem volt egy olyan ismerosom, akinek nem volt anyanyelve. Nem gondoltam volna, de tenyleg van ilyen. Rengeteget koltoztek kicsi koraban, ossze vissza jart mindenhol suliba, stb es 40 eves kora ellenere ott tart, hogy nincs olyan nyelv, amit 100%osan beszel. Mikor megkerdeztem, hogy magaban milyen nyelven beszel, milyen nyelven gondolkodik vagy almodik, azt felelte, hogy angolul. De az angolja kozel nem volt anyanyelvi szintu, tudott kommunikalni, de rengeteg hibaval es akcentussal. Ezt a helyzetet mindenkeppen el kellene kerulnotok. En tenyleg nem vagyok szakerto, de ha az elso par eveben a gyerek 4 nyelvet hall, akkor egyenes ut vezet ehhez.

Fontos kerdes, hogy fog e kozossegbe jarni Nemetorszagban? Mert ha csak az utcan meg a jatszoteren hallja a nemetet, akkor attol nagyjabol eltekinthetunk. Viszont azt irod, hogy a munkatok miatt koltoztok majd ennyit, feltetelezem tehat, hogy nem leszel vele otthon eveket. Szoval ha fog Nemetorszagban kozossegbe jarni, akkor en mindenkeppen kiiktatnek egy nyelvet. Es mivel az angol a kozos nyelv, a magyart pedig hasznalnia kell majd 3-4-5 eves koratol, ezert logikusan gondolkodva en a ferjed anyanyelvet valasztanam. Az az egyetlen, aminek "nincs jelentosege". Kerdes, hogy a ferjed ebbe belemegy-e, hogy csak angolul beszeljen a gyerkoccel. Te pedig ugye magyarul, hogy majd kesobb a magyar oviban is boldoguljon.

A tobbi orszag mar nem lesz annyira problemas nyelv szempontjabol, csak Nemetorszag. Jo esetben, mire Magyarorszagra koltoztok, addigra altalad viszonylag jol megtanul magyarul. Utana Amerika, ott is boldogulni fog, es kb itt fogja kezdeni a sulit. Erdemes lenne itt majd nemet nyelvet tanittatni vele talan, hogy utana Nemetorszagban is megertse majd a dolgokat.

Tenyleg nem egyszeru helyzet egyebkent, szerintem ez meg egy szakerto kepessegeit is meghaladna. En ugy gondolom, hogy ebbol a sok nyelvbol meg sok koltozesbol inkabb hatranya lesz, mint elonye, de probaljatok majd kihozni a legjobbat a helyzetbol.

2016. nov. 10. 00:26
 19/28 anonim ***** válasza:
95%
Lányom 4 éves, egy éve jár oviba Angliában. Ő Magyarországon született, de a csoportjában vannak kint született kína, lengyel, arab gyerekek is, és mindegyikük épp csak makog angolul! Az anyanyelvük az, amit otthon beszélnek, függetlenül az ország hivatalos nyelvétől, de még a napi x óra óvodától is. Nem megy ez olyan könnyen, ahogy sokan ezt elképzelik.
2016. nov. 10. 01:22
 20/28 anonim ***** válasza:
Mi az USA-ban élünk. 3eves a fiam,8honapja jár ovodaba, de epp csak szavakat mond angolul. Mi csak magyarul beszélünk hozza ezért a magyar az anyanyelve :) Mindenki azt mondta anno, h majd meglátom milyen hamar megtanul angolul...Haat néha látom hogy totál össze van kavarodva szegénykém :( Szóval én azt mondom, hogy a kérdező mindenképp magyarul a férje pedig angolul(mivel ez a közös nyelv) beszéljen majd a babahoz. Ket nyelv is bőven elég lesz neki, a többit majd a közösségben megtanulja :)
2016. nov. 10. 03:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!