Nagyon nehez lesz a lanyunknak megtanulnia beszelni?
Nos sem az en anyanyelvem, sem a parome nem angol, de angol nyelvteruleten elunk jelenleg angliaban. Nos a lanyom mar uton van, es majd nehany honapos koraban Nemetorszagban lesz par evig (mindig velunk lesz termeszetesen), majd 2 evig Magyarorszagon, majd par evig Amerikaban, majd ujra Nemetorszagban, mivel az lesz az otthonunk minden utan jo par evig. Miutan mindent elinteztunk, a vegso otthonunk Amerikaban lesz.
(Nos sokat koltozunk a munkank miatt)
Tehat megis milyen nyelven beszeljunk a lanyunkhoz? Nemetul nem igazan tud egyikunk sem, parom nem tud jol magyarul, en meg nem tudok jol az o nyelven, tehat angolul beszelunk. Lanyom nagyon sok nyelvet fog hallani, es szerintem nagyon zavart lesz neki a helyzet. Hogy fog ez neki mukodni? Mit ajanlotok, mit csinaljunk?
Olvass a témában!
Minden szakember azt ajánlja, hogy mindenki a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekkel. Azaz te magyarul, párod x nyelven, egymást közt pedig a közvetítő nyelven. A németet pedig majd felszedi a közősségben.
Angolul beszélsz a pároddal? Mert akkor egyértelmű, hogy melyiken kellene a babához általában beszélned. Viszont! Hallottam, hogy van arra módszer, ha a szülők más anyanyelvűek, mint mondjuk ahogy a szülők egymáshoz beszélnek.
Azt mondták, hogy ilyenkor azt lehet csinálni, hogy mondjuk fürdetés közben (de akkor mondjuk csak akkor!) magyarul beszélsz hozzá. Az akkor hallott szavakat idővel a fürdéshez fogja kötni és később tudni fogja, hogy a fürdéskor hallott szavak azok magyarok. A párod pedig egy megint másik napirendi dologban beszélhetne hozzá a saját nyelvén (nem tudom mi az, szerintem nem említetted)
Az a fontos, hogy ez rendszeres legyen és akkor ne vegyítsd a nyelveket, színtiszta magyar legyen. Én a németet egyáltalán nem erőltetném, ti nem ismeritek kellően, ő pedig nem valószínű, hogy használni fogja!
Kulfoldon eltek, az alap annyit tudni, hogy mindenki a sajat anyanyelven beszeljen a gyerekhez.
Mas nyelven SOHA nem fogsz tudni annyira, hogy helyesen tanulja meg.
Olvass utana. Nekem ez volt az elso mikor 15 eve kulfoldre koltoztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!