Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon nehez lesz a lanyunknak...

Nagyon nehez lesz a lanyunknak megtanulnia beszelni?

Figyelt kérdés

Nos sem az en anyanyelvem, sem a parome nem angol, de angol nyelvteruleten elunk jelenleg angliaban. Nos a lanyom mar uton van, es majd nehany honapos koraban Nemetorszagban lesz par evig (mindig velunk lesz termeszetesen), majd 2 evig Magyarorszagon, majd par evig Amerikaban, majd ujra Nemetorszagban, mivel az lesz az otthonunk minden utan jo par evig. Miutan mindent elinteztunk, a vegso otthonunk Amerikaban lesz.

(Nos sokat koltozunk a munkank miatt)

Tehat megis milyen nyelven beszeljunk a lanyunkhoz? Nemetul nem igazan tud egyikunk sem, parom nem tud jol magyarul, en meg nem tudok jol az o nyelven, tehat angolul beszelunk. Lanyom nagyon sok nyelvet fog hallani, es szerintem nagyon zavart lesz neki a helyzet. Hogy fog ez neki mukodni? Mit ajanlotok, mit csinaljunk?

2016. nov. 9. 20:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
0%
En az lennek a helyebe :D ... mi is kb. Ugyanebben a cipöben jarunk mint zu, räadasul az angolunk sem rozsas.... Az elsö nemetorszagi pär evben ne halljon nemetet szerintem. Majd räer a köv. forduloban csak. Probalj angol es magyar baratokat talalni, ez mellett beszelj,olvass neki majd sokat magyarul...
2016. nov. 9. 20:33
 2/28 anonim ***** válasza:
77%

Olvass a témában!

Minden szakember azt ajánlja, hogy mindenki a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekkel. Azaz te magyarul, párod x nyelven, egymást közt pedig a közvetítő nyelven. A németet pedig majd felszedi a közősségben.

2016. nov. 9. 20:34
 3/28 @@&& válasza:
37%
Ez egy elég problémás szituáció. Szerintem németet nem érdemes tanulnia, mert mire szüksége lenne a németre úgyis elköltöztok. Ha megakarod tanitani magyarul akkor eloszor mindenképp magyart tanuljon mert angolrol magyart tanulni nehezebb mint magyarrol angolt. De ha ez nem fontos akkor mindenképpen angolt tanuljon először.
2016. nov. 9. 20:37
 4/28 anonim ***** válasza:
68%
Most ezt komolyan tudod előre 10 évre vagy még többre, hogy hol fogtok lakni? Egyelőre beszéljen mindenki a maga nyelvén hozzá és egymás között angolul. Vagy ha nem sokat fog a párod otthon lenni,n akkor beszéljen ő is angolul. Mert ha jól vettem ki a leírásodból, akkor az ő országában nem terveztek lakni. Igazából vagy nagy nyertese lesz a gyereketek ennek a katyvaszos életnek és perfektúl tud majd 3 nyelvet és nagyon nyitott, jól alkalmazkodó ember lesz vagy éppen az ellenkezője. Ezt megjósolni senki nem tudja előre.
2016. nov. 9. 20:45
 5/28 anonim ***** válasza:
19%

Angolul beszélsz a pároddal? Mert akkor egyértelmű, hogy melyiken kellene a babához általában beszélned. Viszont! Hallottam, hogy van arra módszer, ha a szülők más anyanyelvűek, mint mondjuk ahogy a szülők egymáshoz beszélnek.

Azt mondták, hogy ilyenkor azt lehet csinálni, hogy mondjuk fürdetés közben (de akkor mondjuk csak akkor!) magyarul beszélsz hozzá. Az akkor hallott szavakat idővel a fürdéshez fogja kötni és később tudni fogja, hogy a fürdéskor hallott szavak azok magyarok. A párod pedig egy megint másik napirendi dologban beszélhetne hozzá a saját nyelvén (nem tudom mi az, szerintem nem említetted)

Az a fontos, hogy ez rendszeres legyen és akkor ne vegyítsd a nyelveket, színtiszta magyar legyen. Én a németet egyáltalán nem erőltetném, ti nem ismeritek kellően, ő pedig nem valószínű, hogy használni fogja!

2016. nov. 9. 21:05
 6/28 anonim ***** válasza:
62%
a gyerekek olyanok mint a szivacsok. ott a környezet, abból is rengeteget tanulnak. szerintem egyértelműen az anyanyelveteken beszéljetek hozzá. ha boltba mentek, játszóra, vagy dokihoz, tv-be, stb, úgyis fogja hallani az idegen nyelvet.
2016. nov. 9. 21:08
 7/28 A kérdező kommentje:
Igen tudom elore, hogy hol fogok lakni es 100%, hogy megtortenik, csak az ido lesz kerdeses, de csak par honapos eltolodasok lesznek. Ez egyebkent is teljesen maganelet, ezert nem is mentem bele reszletesen, mert feleslegesnek tartom. A lenyegen nem valtoztat, hogy a felsorolt Orszagobkan tartozkodtunk es tartozkodni is fogunk.
2016. nov. 9. 21:25
 8/28 anonim ***** válasza:
72%
Mindenki a maga nyelvén beszéljen hozzá, a környezetében beszélt nyelvből meg majd felszed annyit, amennyi szükséges. De nem lesz neki egyszerű, és nem csak a nyelv miatt.
2016. nov. 9. 22:04
 9/28 anonim ***** válasza:
7%
Nem értem, hogy a 0 %ot mivel érdemeltem ki, mivel szakértőtől hallottam, de ezen az aldolon igazából erre értelmes választ úgy sem lehet kapni. Ha nem akarjátok használni oké, megértem, de mint opciót szívesen leírtam neked/nektek. Hogy ettől miért lesz 0% azt nem igazán értem, mivel ez csak egy LEHETŐSÉG volt a részemről. Nem értem, hogy miért kell ezt csinálni...
2016. nov. 9. 22:30
 10/28 anonim ***** válasza:
87%

Kulfoldon eltek, az alap annyit tudni, hogy mindenki a sajat anyanyelven beszeljen a gyerekhez.

Mas nyelven SOHA nem fogsz tudni annyira, hogy helyesen tanulja meg.

Olvass utana. Nekem ez volt az elso mikor 15 eve kulfoldre koltoztem.

2016. nov. 9. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!